Καρδίτσα: Επίσημη «πρώτη» με όνειρα και οργάνωση

Η ομάδα μπάσκετ της Καρδίτσας ξεκίνησε την προετοιμασία της για τη νέα σεζόν.

Καρδίτσα: Επίσημη «πρώτη» με όνειρα και οργάνωση

Την επίσημη έναρξη της προετοιμασίας ενόψει της νέας αγωνιστικής περιόδου πραγματοποίησε το απόγευμα της Πέμπτης (22/8) η Καρδίτσα.

Η πρώτη προπόνηση της χρονιάς ήταν ανοικτή για το φίλαθλο κοινό της πόλης που ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα της ομάδας, ενώ ταυτόχρονα πραγματοποιήθηκε και η πρώτη Media Day.

Πριν την έναρξη της προπόνησης, οι άνθρωποι της διοίκησης καλωσόρισαν παλιά και νέα μέλη του προπονητικού επιτελείου αλλά και τους αθλητές, μοιράζοντας ευχές για μία υγιή και επιτυχημένη σεζόν.

Το λόγο αρχικά πήρε ο Γενικός Διευθυντής της ομάδας κ. Χρήστος Δεληγιάννης που πέραν των ευχών, εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι η φετινή προσπάθεια θα εξελιχθεί με επιτυχία σε όλα τα επίπεδα. Όπως χαρακτηριστικά τόνισε, η αφετηρία της 3ης διαδοχικής σεζόν της Καρδίτσας στην Basket League είναι η καλύτερη δυνατή, από τη στιγμή που ο προγραμματισμός και η συγκρότηση του προπονητικού τιμ αλλά και του ρόστερ υλοποιήθηκαν στον ιδανικότερο βαθμό και την κατάλληλη χρονική στιγμή. Πρόσθεσε επίσης ότι, η συνέπεια που εκπέμπει ο οργανισμός αλλά και τα βήματα προόδου που διαγράφει είναι τέτοια που μπορεί πλέον να προσελκύσει αθλητές και ονόματα με μεγάλη εμπειρία και καριέρα, κάτι το οποίο αποτελεί παράδειγμα και κίνητρο για τους νεότερους. Σχετικά, μάλιστα με το ρόστερ, ο κ. Δεληγιάννης εξέφρασε την ικανοποίησή του, εκ μέρους της διοίκησης, που η ομάδα ανανέωσε σε μεγάλο βαθμό με τον περυσινό βασικό κορμό της, ιδίως στο κομμάτι των Ελλήνων αθλητών.

Στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και οι δηλώσεις του Προέδρου της ΚΑΕ κ. Φάνη Καϊμακάμη, ο οποίος, αφού καλωσόρισε το αγωνιστικό τμήμα, στάθηκε στο χαρακτήρα της προσπάθειας, ο οποίος παραμένει άρρηκτα συνδεδεμένος με την Καρδίτσα, την κοινωνία της, τους τοπικούς επιχειρηματίες και την έννοια της οικογένειας που αποτυπώνεται σε κάθε έκφανση του οργανισμού, από τα διοικητικά μέλη έως το προσωπικό και το φίλαθλο κόσμο.

Με τη σειρά του, ο Γενικός Γραμματέας του Συλλόγου κ. Γιώργος Χριστούλας αναφέρθηκε στις συνθήκες, τόσο μέσα στην ομάδα αλλά και στην πόλη, επισημαίνοντας ότι κάθε μέλος της ομάδας θα φροντίσει ώστε οι αθλητές να έχουν ό,τι χρειάζονται για να αποδώσουν τον καλύτερό τους εαυτό και να επικεντρωθούν στη δουλειά. Επίσης, μίλησε για τον τρόπο με τον οποίο αγκαλιάζουν οι φίλαθλοι την ομάδα και την αναγνώριση που της παρέχουν, όταν στο γήπεδο άπαντες προσπαθούν για το καλύτερο.

Μετά και την ομιλία του επικεφαλής προπονητή, κ. Νίκου Παπανικολόπουλου, η ομάδα έκανε την πρώτη της επίσημη προπόνηση, με όλους τους αθλητές που ανακοινώθηκαν μέχρι στιγμής να δίνουν κανονικά το «παρών». Παράλληλα, εντός των επόμενων ωρών αναμένεται και η άφιξη του μεγάλου άτυχου της περυσινής σεζόν, Ρομέλο Ουάιτ, με τον Αμερικανό σέντερ να επιστρέφει στην Καρδίτσα προκειμένου να ολοκληρώσει την αποθεραπεία του, μετά το σοβαρό τραυματισμό που υπέστη το Μάρτιο.

Η ομάδα θα συνεχίσει το βασικό στάδιο της προετοιμασίας της με καθημερινές προπονήσεις στο Κλειστό Γυμναστήριο «Γιάννης Μπουρούσης», ενώ το επόμενο διάστημα θα προγραμματιστούν τα πρώτα φιλικά τεστ αλλά και θα ολοκληρωθεί το αγωνιστικό παζλ.