Εσπερίδες: Βασίλισσες των μικρών ηλικιών! (pics)

Οι Εσπερίδες, πιστές στο πλάνο τους, έφεραν άλλο ένα Κύπελλο στην Καλλιθέα * Οι συντελεστές της επιτυχίας μίλησαν στο «ΦΩΣ»

Εσπερίδες: Βασίλισσες των μικρών ηλικιών! (pics)

Για πέμπτη φορά οι κορασίδες των Εσπερίδων κατέκτησαν το χρυσό μετάλλιο στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα και είναι πλέον οι πολυνίκες του θεσμού! Στην τροπαιοθήκη του συλλόγου της Καλλιθέας υπάρχουν και τρία χρυσά στην κατηγορία των νεανίδων, απόδειξη της εξαιρετικής δουλειάς που γίνεται τόσα χρόνια. Και φυσικά μην ξεχνάμε την πρώτη ομάδα των Εσπερίδων, που ήρθε φέτος τρίτη στο πρωτάθλημα της Α1 γυναικών! Με μπροστάρηδες της προσπάθειας τον Χρήστο Αργυρόπουλο και τον Νίκο Ανδρέου, που βοηθούν άοκνα και τις μικρές ομάδες.

Για την επιτυχία στη διοργάνωση των Τρικάλων μίλησε στο «ΦΩΣ» ο προπονητής της ομάδας των κορασίδων, Θανάσης Δήμου.

Μπράβο για το χρυσό! Το πιστεύατε ή ήρθε στην πορεία;

Σας ευχαριστώ πολύ! Τα παιδιά ήταν καθημερινά στο γήπεδο με μόνο στόχο να γίνονται καλύτερα αγωνιστικά. Η ποιότητα της προπόνησης και ο ανταγωνισμός σε υγιή πλαίσια τις βελτίωνε και ως εκ τούτου είχαμε το ευχάριστο αποτέλεσμα με τον πανελλήνιο τίτλο. Σκοπός ήταν η βελτίωση, οι τίτλοι έρχονται μέσα από αυτήν.

Η Σεγκούρα ήταν αναμφίβολα η μεγάλη πρωταγωνίστρια (MVP και πρώτη σκόρερ). Κάποιοι είπαν ότι ήσασταν ομάδα του ενός. Τι έχετε να πείτε;

Η φράση «ομάδα του ενός» είναι εξ ορισμού αδόκιμη. Προσωπικά, έχω φροντίσει να δείχνω εμπιστοσύνη σε όλες μου τις αθλήτριες και αυτό με δικαίωσε στην πορεία του πρωταθλήματος. Προφανώς και η συνεισφορά της Μαρ είναι μεγάλη, ωστόσο θα ήθελα να μου κάνατε την ίδια ερώτηση για όλες τις αθλήτριές μου, κάτι το οποίο δεν είναι εφικτό φαντάζομαι!

Σε όλη τη χρονιά σχεδόν και κυρίως στις νεάνιδες, ο Κρόνος σάς είχε πάρει τον αέρα και αδυνατούσατε να τον κερδίσετε. Έλεγαν ότι είστε λούζερ. Ξύπνησαν τον εγωισμό αυτά τα σχόλια; Τι άλλαξε και στο τέλος της χρονιάς κυριαρχήσατε πλήρως επί του Κρόνου;

Σέβομαι και εκτιμώ τη δουλειά που γίνεται στις ακαδημίες του Κρόνου, η οποία άλλωστε είναι εμφανής. Δεν υιοθετώ αλλά και δεν επιστρέφω κανέναν χαρακτηρισμό, οπότε μακριά από εμένα φράσεις όπως «λούζερ», «κυριαρχώ». Φέτος είχαμε πολλά καινούργια κορίτσια τα οποία μέχρι να εγκλιματιστούν πήρε αρκετό χρόνο. Όπως ξέρετε ο απολογισμός γίνεται στο τέλος της χρονιάς και αν μη τι άλλο το πρόσημο είναι θετικό.

Ποια κορίτσια από την ομάδα πιστεύετε ότι, εφόσον δουλευτούν, μπορούν να κάνουν καριέρα;

Επειδή το επίπεδο των κοριτσιών είναι εξαιρετικό, δεν θέλω να αφήσω κάποια έξω. Η μόνη ευχή που τους δίνω είναι να συνεχίσουν για πολλά χρόνια με την ίδια όρεξη.

Η Σεγκούρα θυμίζει σε πολλά την περίπτωση της Ράτσα. Θα μπορούσε να παίξει για την Ελλάδα ή πάλι το αμελήσαμε;

H Μαρ θα παίξει για την εθνική ομάδα που θα επιλέξει η ίδια. Η εθνική ομάδα είναι επιβράβευση, αλλά όχι προνόμιο, ούτε επιλογή. Είμαι σίγουρος ότι η Ομοσπονδία έχει να επιλύσει σημαντικότερα και σπουδαιότερα ζητήματα.

«Το… εργοστάσιο θα συνεχίσει την παραγωγική διαδικασία»

Από τη διοίκηση των Εσπερίδων μίλησαν στο «ΦΩΣ» ο πρόεδρος Σάββας Βαλαβάνης και ο υπεύθυνος υποδομών, Νεκτάριος Τζουνόπουλος.

Συγχαρητήρια για την πρώτη θέση στο Πανελλήνιο Κορασίδων. Το περιμένατε;

Δεν πρέπει να φανεί υπερφίαλο, αλλά οι ομάδες μας σε όλα τα επίπεδα με τόσο μεγάλο ταλέντο, τόσο εξαιρετική δουλειά και τόσο καλούς προπονητές σαν τους Δήμου, Τσεμπέρη και Χλιαουτάκη πώς είναι δυνατόν να μην είναι φαβορί για διάκριση; Άρα, ναι, το περιμέναμε. Το χρώμα του μεταλλίου όμως δεν είχε προκαθοριστεί ποτέ ούτε ως στόχος ούτε ως βασική επιδίωξη. Μικρά παιδιά είναι, αστάθμητοι παράγοντες πάντα υπάρχουν και δεν μπορείς ποτέ να μιλάς κατηγορηματικά. Δεν μας ενδιαφέρει αυτό άλλωστε, ούτε θέλουμε να φορτώνουμε τα κορίτσια μας με περισσότερο άγχος από όσο τους αναλογεί.

Είστε μια συνεχής πηγή ταλέντων. Ποια τα μυστικά;

Δεν υπάρχουν μυστικά. Όλοι ξέρουν πόσο σκληρά δουλεύουν τα παιδιά μας (εμείς τα θεωρούμε οικογένειά μας και έτσι τους φερόμαστε) και πόσο μεγάλο βάρος έχουμε ρίξει χρόνια τώρα στα τμήματα αυτά. Τα πανό διακρίσεων στα γήπεδά μας την τελευταία 20ετία είναι πλέον ο κανόνας. Σημαντική βοήθεια υπάρχει και από τη δημοτική αρχή στην κατανομή ωρών προπόνησης γηπέδων, αναλογικά με τον αριθμό αθλητριών και φυσικά των διακρίσεων που πλέον είναι μακράν ο κορυφαίος ο σύλλογός μας.

Πριν ήταν η Στολίγκα, τώρα η Σεγκούρα, ποια ακολουθεί; Εσείς την κυνηγήσατε την Ισπανίδα να την εντάξετε ή ήταν δική της επιλογή και της οικογένειάς της;

Οι Εσπερίδες ήταν πάντα πηγή ταλέντων και το… εργοστάσιο θα συνεχίσει την παραγωγική διαδικασία. Το ευχάριστο είναι πως έρχεται πολύς κόσμος να πρωταγωνιστήσει και είμαστε περήφανοι για αυτό. Η Σεγκούρα έπαιξε την πρώτη χρονιά στον Κρόνο, αλλά την τελευταία διετία σε συνεργασία με τη διοίκησή μας επέλεξε να αγωνιστεί σε εμάς και να πάρει χρόνο και στην πρώτη ομάδα, όπερ και εγένετο. Η συνεργασία ήταν αμοιβαία επιθυμία. Η Μαρ είναι αναμφίβολα ένα τεράστιο πρότζεκτ και η διοίκηση θα επιθυμούσε να παίξει στην Ελλάδα και την Εθνική μας μελλοντικά. Απλά, πολλά θα εξαρτηθούν από την οικογένειά της και φυσικά την ίδια. Είναι ακόμη 16 ετών και μπορεί από τους κανονισμούς. Για την ώρα, όμως, αγωνίζεται στην Εθνική κορασίδων της Ισπανίας και είναι και εκεί πρωταγωνίστρια.

Τα λόγια των κοριτσιών

Ως επίλογο αφήσαμε τα λόγια των «χρυσών» κοριτσιών των Εσπερίδων.

Τα καταφέρατε σε μια δύσκολη διοργάνωση. Πώς νιώθετε;

Σύλια Βίγκα: Είμαι περήφανη για όσα πετύχαμε και σαν πιο παλιά και αρχηγός της ομάδας για όλες τις συναθλήτριές μου και τους κόουτς!

Έλενα Χλιαουτάκη: Νιώθουμε πολύ όμορφα κυρίως γιατί δικαιώθηκε ο κόπος μας. Ήταν δύσκολο το έργο μας, αλλά και εγώ και όλα τα παιδιά ήταν όπως έπρεπε και ήρθε το χρυσό. Υπάρχει όμως συνέχεια…

Μαρ Σεγκούρα: Είμαι ευτυχισμένη για τη βοήθεια των Εσπερίδων και τη δημιουργία ενός τόσο αξιόλογου συνόλου. Ό,τι και να πέτυχα προσωπικά αλλά και η ομάδα, είναι αποτέλεσμα ομαδικής δουλειάς και συνεργασίας αθλητριών, προπονητών και διοίκησης.

Ελευθερία Αράπογλου: Σαν πιο νέα στην παρουσία μου σε αυτήν τη σπουδαία ομάδα, κέρδισα πολλά. Τα καταφέραμε γιατί σταθήκαμε στο ύψος των περιστάσεων.

ΓΣ ΕΣΠΕΡΙΔΕΣ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ

4. Αναστασία Τίγκα 2009 1.60 G
5. Ευγενία Κωστάκη 2009 1.69 G
6. Ελευθερία Αράπογλου 2008 1.67 G
7. Έλενα Χλιαουτάκη 2008 1.77 F
8. Σύλια Βίγκα 2008 1.75 G
9. Δήμητρα Γραβάνη 2009 1.82 F
10. Κατεριάννα Φίλντιση 2009 1.79 F
11. Μαρ Σεγκούρα 2008 1.86 G
12. Μαρία Αρχιμανδρίτη 2010 1.60 G
13. Τατιάνα Τσικαλίδη 2008 1.85 F
14. Χρυσή Στεργίου 2010 1.60 G
15. Ελένη Κωνσταντακοπούλου 2009 1.76 F
16. Δέσποινα Γεωργοπούλου 2010 1.60 G
17. Βασιλική Χαντζόγλου 2009 1.68 G

Προπονητής: Θάνος Δήμου
Βοηθός προπονητή: Γιώργος Τσεμπέρης