Οφείλει να αντέξει...

Η εμφάνιση του Παναθηναϊκού στο ΣΕΦ ήταν συγκριτικά καλύτερη σε σχέση με το πρώτο ματς, αλλά τη Δευτέρα (10/6) στο τρίτο παιχνίδι της σειράς οι παίκτες του θα πρέπει να κάνουν την υπέρβαση

Οφείλει να αντέξει...

Ο Παναθηναϊκός βρίσκεται πλέον με την «πλάτη στον τοίχο», καθώς βρίσκεται πίσω στις νίκες με 0-2 και ο Ολυμπιακός είναι «αγκαλιά» με το πρωτάθλημα.

Οι «πράσινοι» στο ντέρμπι του ΣΕΦ ήταν καλύτεροι συγκριτικά με το πρώτο ματς, είχαν περισσότερους παίκτες στην αγωνιστική τους εξίσωση, έκαναν καλό πρώτο ημίχρονο με σωστό μπάσκετ παρά τα λάθη που γίνονταν σε κρίσιμα σημεία για να εμπεδωθεί η διαφορά.

Η καταστροφική 3η περίοδος όμως ήταν εκείνη που τους κόστισε πολύ στην… οικονομία του παιχνιδιού. Επέτρεψαν στον Κάνααν να βρει ρυθμό ευστοχώντας από την περιφέρεια, ενώ την ίδια στιγμή ο Ναν ήταν άστοχος από μακρινή απόσταση αδυνατώντας να δώσει «ανάσες» στην ομάδα του.

Η διαφορά πήγε στους 14 πόντους, αλλά οι «πράσινοι» δεν… διαλύθηκαν. Κατάφεραν να μειώσουν βρίσκοντας αρκετές φορές τον Λεσόρ μέσα στη ρακέτα μετά από ασίστ του Ναν, αλλά και πάλι δεν είχαν το… κάτι παραπάνω, το μεγάλο σουτ, για να μπορέσουν να φέρουν τον Ολυμπιακό σε δύσκολη θέση, να πιεστεί και να πάρει λάθος αποφάσεις.

Πλέον τα πράγματα είναι πάρα πολύ δύσκολα και το ματς της Δευτέρας (10/6) αποκτά χαρακτήρα… τελικού των τελικών. Εάν ο Παναθηναϊκός χάσει άλλωστε θα δει τον «αιώνιο» αντίπαλό του μέσα στο σπίτι του να στέφεται πρωταθλητής με «σκούπα» 3-0.

Είναι μια δυνατή πνευματικά ομάδα, το έδειξε στο ΣΕΦ αντιδρώντας σωστά, θα πρέπει όμως να αντέξει στην πίεση, να βρει επιπλέον δύναμη και να πάει για την υπέρβαση…