Ολυμπιακός: Το ξέσπασμα του Μιλουτίνοβ έχει εξήγηση

Ο λόγος που ο Νίκολα Μιλουτίνοβ έκανε το δημόσιο τηλεοπτικό του ξέσπασμα στις δηλώσεις του, στέλνοντας μήνυμα ενότητας και συσπείρωσης ενόψει της συνέχειας.

Ολυμπιακός: Το ξέσπασμα του Μιλουτίνοβ έχει εξήγηση

Έκαναν αίσθηση οι δηλώσεις του Νίκολα Μιλουτίνοβ μετά το τέλος της αναμέτρησης στο Περιστέρι. Ο Σέρβος σέντερ διαφώνησε κάθετα με το σχόλιο περί αποτυχίας του Ολυμπιακού στο Βερολίνο και θέλησε να υπερασπιστεί την προσπάθεια που έκανε η ομάδα του σε όλη τη σεζόν με αποτέλεσμα να προκριθεί στο φάιναλ φορ.

Γιατί συνέβη όμως αυτό; Είναι γεγονός πως οι Πειραιώτες δέχτηκαν έντονη κριτική για το γεγονός πως παρουσιάστηκαν κατώτεροι των περιστάσεων στον ημιτελικό, χάνοντας φυσικά και την ευκαιρία να πάρουν το τρόπαιο. Σε συνδυασμό πως αυτό κατέληξε σε πράσινα χέρια, γιγάντωσε την γκρίνια και την απογοήτευση στην ερυθρόλευκη περιρρέουσα ατμόσφαιρα. Παίκτες και προπονητές αμφισβητήθηκαν.

Το γεγονός ενόχλησε τους πρωταγωνιστές και ο Νίκολα Μιλουτίνοβ θέλησε να βγει μπροστά και να πάρει θέση για το θέμα. Με τον τρόπο του, αναγνώρισε το γεγονός πως η ομάδα δεν έπαιξε καλά στον ημιτελικό, αλλά θέλησε να επισημάνει πως επειδή ακριβώς ο Ολυμπιακός δεν πήρε το τρόπαιο, αυτό δεν σημαίνει πως η φετινή πορεία της ομάδας δεν είναι πετυχημένη. Θέλησε να τονίσει πως μία πρόκριση στο φάιναλ φορ, έχοντας μάλιστα το μειονέκτημα έδρας, αποκλείοντας μάλιστα έναν ισχυρό αντίπαλο, κάνοντας την ανατροπή από το 2-1 στις νίκες, είναι ένα σημαντικό επίτευγμα.

Ο Νίκολα Μιλουτίνοβ ενοχλήθηκε με το σχόλιο περί απογοήτευσης. «Για τους ανθρώπους που λένε για απογοήτευση, είναι ντροπή να σκέφτεσαι με αυτόν τον τρόπο». Ο Σέρβος σέντερ πάντως έδωσε το σύνθημα ενόψει της συνέχειας: «Πρέπει να ενωθούμε, να είμαστε σαν αδέρφια, που προσπαθούν να πάνε στον πόλεμο και να παλέψουμε για το πρωτάθλημα».

Τα λόγια του «Μιλού» είναι γεγονός πως συσπείρωσαν, αλλά και ενέπνευσαν την ομάδα. Συμπαίκτες και προπονητές. Παράλληλα έστειλε μήνυμα και προς τον κόσμο, πως ο Ολυμπιακός θέλει αυτήν την περίοδο μόνο στήριξη και όχι κριτική, για να παλέψουν όλοι για τον τελευταίο τίτλο της σεζόν. Μόλις ολοκληρωθεί η χρονιά θα γίνει και ο απολογισμός.