Ολυμπιακός: Ο δανεισμός του Πετρούσεφ άργησε δύο μήνες

Ο Φιλίπ Πετρούσεφ παραχωρήθηκε στον Ερυθρό Αστέρα για το υπόλοιπο της σεζόν, μία κίνηση την οποία ο παίκτης ήθελε από τον περασμένο Αύγουστο.

Ολυμπιακός: Ο δανεισμός του Πετρούσεφ άργησε δύο μήνες

Η ΚΑΕ Ολυμπιακός ανακοίνωσε τον δανεισμό του Φιλίπ Πετρούσεφ στον Ερυθρό Αστέρα για το υπόλοιπο της σεζόν. Τις οικονομικές απολαβές του αθλητή θα τις πληρώσει κανονικά ο σερβικός σύλλογος. Το συμβόλαιο του παίκτη με τους Πειραιώτες έχει ισχύ ως και το καλοκαίρι του 2026. Η ελληνική ομάδα, βέβαια, θα μπορούσε να κάνει και μία επέκταση στο συμβόλαιο του παίκτη, «δένοντάς» τον στο μεγάλο λιμάνι για τα επόμενα χρόνια, αλλά δεν το έκανε. Για τους λόγους της. Ίσως και επειδή... χαλάστηκε με κάποιες συμπεριφορές.

Η αλήθεια είναι πως το θέμα του Φιλίπ Πετρούσεφ είχε αρχίσει να... κουράζει στο μεγάλο λιμάνι. Εδώ και περίπου δύο μήνες, δεν σταματούσαν τα δημοσιεύματα από τη Σερβία περί απόκτησης του Φιλίπ Πετρούσεφ από τον Ερυθρό Αστέρα. Μπορεί ο ατζέντης του παίκτη, αλλά και οι άνθρωποι του Ολυμπιακού, να διέψευδαν όλα αυτά σενάρια, αλλά όσοι γνώριζαν πράγματα και καταστάσεις, αντιλαμβανόντουσαν το τι συνέβαινε παρασκηνιακά.

Όταν ήρθαν οι Βεζένκοφ και Φουρνιέ

Ας αναλύσουμε όμως τα δεδομένα. Όταν ο Ολυμπιακός ανακοίνωσε την απόκτηση του Σάσα Βεζένκοφ στα τέλη Ιουλίου, ο Φιλίπ Πετρούσεφ θορυβήθηκε. Όσον αφορά για τον ρόλο του στην ομάδα ενόψει της νέας σεζόν, καθώς είχε το πόστο του παίκτη πίσω από τον Άλεκ Πίτερς στο «4». Όταν ο Γιώργος Μπαρτζώκας ενημέρωσε πως ο «μουσάτος» θα μεταφερθεί στο «3», ο Σέρβος ηρέμησε. Τα πάντα, όμως, άλλαξαν στα τέλη Αυγούστου, όταν και οι Πειραιώτες ήρθαν σε συμφωνία με τον Εβάν Φουρνιέ. Ο Γάλλος θα πήγαινε στη θέση «3», ο Άλεκ Πίτερς στο «4», με τη θέση «5» παράλληλα να είναι γεμάτη, με τους Νίκολα Μιλουτίνοφ, Μουσταφά Φαλ και Μόουζες Ράιτ.

Εδώ και δύο μήνες, λοιπόν, το περιβάλλον του Φιλίπ Πετρούσεφ προσπαθούσε να δημιουργήσει θέμα για τον ρόλο του στην ομάδα. Και κυρίως ο ατζέντης του, ο πολυμήχανος Μίσκο Ραζνάτοβιτς, ο οποίος ναι μεν διέψευδε σενάρια περί αποχώρησης του πελάτη του από τον Ολυμπιακό, αλλά παράλληλα με τον τρόπο του συντηρούσε και ένα κλίμα, το οποίο άφηνε ανοιχτό το ενδεχόμενο δανεισμού του παίκτη στον Ερυθρό Αστέρα. Η αλήθεια είναι πως ο Πετρούσεφ δεν ήταν πλέον ευχαριστημένος στον Πειραιά. Είχε ανασφάλεια με τον ρόλο του στην ομάδα, αισθανόταν πως δεν θα έχει ενεργό χρόνο και στα 24 του χρόνια, ήθελε να βρίσκεται σε ένα ρόστερ στο οποίο θα είχε περισσότερες αρμοδιότητες και χρόνο συμμετοχής. Ο παίκτης με τον τρόπο του, τις τελευταίες εβδομάδες, πίεζε καταστάσεις, ενώ και στο παρκέ δεν έδινε και τον καλύτερό του εαυτό.

Ο Πετρούσεφ έβαλε λιτούς και δεμένους

Ύστερα και από την επιστροφή του Νίκολα Μιλουτίνοφ στην αγωνιστική δράση, αισθανόταν πως στο ρόστερ ήταν το τρίτο «4άρι» και το τέταρτο «5άρι». Δεν θα τον αδικήσουμε βέβαια. Δεν ήταν παράλογη η διαπίστωσή του πως ο ρόλος του θα ήταν περιορισμένος στη φετινή ομάδα. Δεν ήταν όμως ωραίος ο τρόπος του, καθώς ναι μεν δημόσια έλεγε πως δεν έχει πρόβλημα στην ομάδα και πως θέλει να μείνει και παρασκηνιακά έβαζε λυτούς και δεμένους για να τον στείλουν μακριά από τον Ολυμπιακό. Κάπου και οι Πειραιώτες απογοητεύτηκαν με τη συμπεριφορά του, παραδέχτηκαν και οι ίδιοι πως υπήρχε πολυκοσμία στη φροντ λάιν και αποφάσισαν να τον παραχωρήσουν δανεικό στον Ερυθρό Αστέρα.

Αν υπάρχει, πάντως, κάτι που δεν μας αρέσει από την υπόθεση, είναι το γεγονός πως φάνηκε ο παίκτης και ο ατζέντης του κάνουν κουμάντο. Από τη στιγμή που έχει βγει δημόσια ο Παναγιώτης Αγγελόπουλος και ο προπονητής, Γιώργος Μπαρτζώκας, σχολιάζοντας πως στοχευμένα ήθελαν φέτος ένα περισσότερο γεμάτο ρόστερ (λόγω κούρασης, λόγω τραυματισμών) ακούγεται άσχημο να αποχωρεί ένας παίκτης, με ταλέντο, ποιότητα και προοπτική, επειδή και μόνο δεν θα ήταν ευχαριστημένος με τον χρόνο συμμετοχής του. Έτσι όπως εξελίχθηκε η κατάσταση, ο δανεισμός του παίκτη ήταν η καλύτερη λύση για όλους. Και ο παίκτης βρήκε μέρος να αισθάνεται χαρούμενος, αλλά και ο Ολυμπιακός γλίτωσε από γκρίνια και μουρμούρα στα αποδυτήρια.