Ολυμπιακός: Εκεί έχει κολλήσει του Βεζένκοφ

Τα δεδομένα με την υπόθεση του Βούλγαρου φόργουορντ, ο οποίος έχει συμφωνήσει σε όλα με την ομάδα του Ολυμπιακού.

Ολυμπιακός: Εκεί έχει κολλήσει του Βεζένκοφ

Είναι λογικό να υπάρχει ανησυχία στις τάξεις των φιλάθλων του Ολυμπιακού με την υπόθεση του Σάσα Βεζένκοφ. Εκεί που υπήρξε συμφωνία ανάμεσα στον παίκτη και στην ομάδα και όλοι ανέμεναν πως θα ανακοινωθεί άμεσα, το θέμα έχει «παγώσει». Υπάρχουν λόγοι όμως που συμβαίνει αυτό. Ας αναλύσουμε όμως τα δεδομένα και να δούμε που βρίσκεται η κατάσταση. Καταρχάς, δεν έχει αλλάξει απολύτως τίποτα ανάμεσα στον MVP της Ευρωλίγκας για το 2023 και τους Πειραιώτες. Οι δύο πλευρές τα έχουν βρει σε όλα. Για ένα πενταετές συμβόλαιο συνεργασίες με συνολικές αποδοχές που φτάνουν τα 18.000.000 ευρώ. Οι «ερυθρόλευκοι» έχουν έρθει σε προφορική συμφωνία με τον αθλητή και στο σενάριο που επιστρέψει στην Ευρώπη, θα φορέσει και πάλι την ερυθρόλευκη φανέλα με το νούμερο «14». Ο Σάσα Βεζένκοφ είναι έτοιμος να επιστρέψει στην ομάδα που ανέδειξε το ταλέντο του, αλλά και που έσωσε την καριέρα του. Με τον παίκτη φυσικά να δουλεύει, να προοδεύει και να εξελίσσεται σε έναν από τους καλύτερους παίκτες στην Ευρωλίγκα, προσφέροντας τα μέγιστα στον Ολυμπιακό.

Δεν υπάρχει... σφήνα άλλης ομάδας. Ούτε από την Ελλάδα, ούτε από το εξωτερικό. Ναι, ο Παναθηναϊκός του έκανε πρόταση, μάλιστα με περισσότερα χρήματα, αλλά ο Σάσα Βεζένκοφ αρνήθηκε ευγενικά, τονίζοντας πως εφόσον επιστρέψει, θα το κάνει για την ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα, για τον Ολυμπιακό. Τόσο για συναισθηματικούς, όσο και για αγωνιστικούς λόγους. Είναι ειλημμένη απόφαση και δεν πρόκειται να αλλάξει.

Παράλληλα, ο αριστερόχειρας σουτέρ έχει ενημερώσει το Τορόντο για την επιθυμία του να αποχωρήσει, οι Ράπτορς το γνωρίζουν και το σίγουρο είναι πως δεν πρόκειται να τον κρατήσουν με το ζόρι. Μάλιστα, του έκαναν μία κουβέντα περί αξιοποίησής του ενόψει της νέας σεζόν, αλλά ο Βούλγαρος φόργουορντ τους σχολίασε πως έχει πάρει απόφαση να φύγει και ευγενικά τους ζητάει να τον αποδεσμεύσουν. Ναι, το πιθανότερο σενάριο είναι πως το Τορόντο (αργά ή γρήγορα) θα τον αφήσει ελεύθερο. Μάλιστα, υπάρχουν και αισιόδοξοι που σχολιάζουν πως θα υπάρξει οριστική εξέλιξη στα τέλη Ιουλίου. Οι Ράπτορς θα λέγαμε πως καθυστερούν, γιατί κοιτάζουν και το συμφέρον τους. Ποιο είναι αυτό; Αν τον αποδεσμεύσουν, ελευθερώνουν χώρο από το σάλαρι κάπ τους. Κερδισμένοι και έτσι θα βγουν. Υπάρχει, όμως, και το σενάριο ανταλλαγής. Έχουν το δικαίωμα να τον δώσουν κάπου αλλού και να βρουν κάτι που θα τους ταιριάξει περισσότερο. Είναι κάτι που το σκέπτονται και ήδη το ψάχνουν.

Ο Λώτσος ετοιμάζει βαλίτσες

Λέγεται πως για να ξεκαθαριστεί η κατάσταση, ο ατζέντης του Σάσα Βεζένκοφ, Νίκος Λώτσος, έχει προγραμματίσει ταξίδι για τον Καναδά ώστε να έχει από κοντά επικοινωνία με τη διοίκηση των Ράπτορς. Με τον τρόπο του θα επιδιώξει να πείσει τους «πτερόσαυρους» να τον αποδεσμεύσουν. Οι ομάδες του ΝΒΑ δεν έχουν την τάση να κρατάνε παίκτες με το ζόρι, ειδικά αθλητές οι οποίοι δεν είναι και τα πρώτα... βιολιά στο ρόστερ τους.

Εφόσον η αποδέσμευση γίνει πράξη, ακολούθως θα είναι θέμα ωρών ώστε ο Ολυμπιακός να ανακοινώσει την απόκτησή του. Είναι λεπτό ζήτημα και χρειάζεται υπομονή. Όσοι πάντως βρίσκονται κοντά στην υπόθεση, εκφράζουν μία σιγουριά πως ο Βούλγαρος φόργουορντ θα αγωνίζεται στον Ολυμπιακό από τη νέα σεζόν. Περισσότερα βέβαια στην πράξη.