Η ευθύνη του ηγέτη

Ο Κώστας Σλούκας δεν έστρεψε αλλού το πρόσωπό του, είδε κατάματα την ευθύνη, αντιμετώπισε το «πρέπει» στα 36’’ πριν τη λήξη του ντέρμπι στο ΟΑΚΑ και πήρε το τρίποντο οδηγώντας τον Παναθηναϊκό στην επικράτηση επί του Ολυμπιακού

Η ευθύνη του ηγέτη

Ο Παναθηναϊκός επικράτησε του Ολυμπιακού στο ΟΑΚΑ και πλέον έχει για τα καλά στα χέρια του το πλεονέκτημα έδρας στα play off.

Οι «πράσινοι» κέρδισαν τρεις φορές στην Basket League τον «αιώνιο» αντίπαλό τους και ειδικά στο τρίτο ματς το οποίο ήταν ειδικών συνθηκών λόγω των απουσιών που είχε κατάφερε να αντέξει στην πίεση και να βγει νικητής.

Δεν είναι λίγο πράγμα να παίζουν χωρίς τον καλύτερο αμυντικό τους στην περιφέρεια (Γκραντ) και τον καλύτερο αμυντικό τους στον αέρα (Αντετοκούνμπο) σε ένα παιχνίδι που προφανώς δεν είχε τεράστια βαθμολογική σημασία.

Ήταν όμως ένα ντέρμπι «αιωνίων» το οποίο εάν κέρδιζε πάντως ο Ολυμπιακός υπό προϋποθέσεις θα μπορούσε να αποτελέσει την καταλυτική εξέλιξη για να μπορέσει να πάρει το αβαντάζ έδρας.

Αν δηλαδή ο Παναθηναϊκός «στραβοπατούσε» απέναντι σε έναν εκ των Άρη Περιστέρι, Προμηθέα.

Το παιχνίδι κρίθηκε από ένα μεγάλο σουτ του Κώστα Σλούκα στα 36’’ πριν τη λήξη του αγώνα με το σκορ 72-71, ενός παίκτη που είχε ακούσει πολλά, είχε διαβάσει περισσότερα, αλλά επέμενε να κρατά μέσα του όλα όσα σκεφτόταν και δούλευε για να είναι έτοιμος να πάρει την ευθύνη.

Το έκανε, δικαιώθηκε και συνεχίζει την προσπάθειά του για τον μεγάλο στόχο. Διότι προφανώς δεν ήταν μόνο να κερδίσει τον Ολυμπιακό σε ένα τέτοιο ματς.

Το πιο σημαντικό ασφαλώς είναι πως δεν δείλιασε, όταν μάλιστα ο χρόνος της επίθεσης έληγε και θα έμενε η μπάλα στα χέρια του Παναθηναϊκού. Συμπεριφέρθηκε ως πραγματικός ηγέτης. Θα μπορούσε να αστοχήσει, αλλά το πρωτεύον είναι ότι αυτός πήρε το σουτ.

Δεν θα μπορούσε πάντως η εμφάνιση και το σουτ του Σλούκα να επισκιάσουν την προσφορά του Εργκίν Αταμάν. Διαχειρίστηκε μια πολύ δύσκολη κατάσταση με δύο σημαντικές απουσίες, είχε τον τρόπο να αντιμετωπίσει σωστά μια καλοδουλεμένη ομάδα όπως ο Ολυμπιακός και φυσικά δικαιώθηκε για τις επιλογές του.

Έστω αν για ακόμα ένα παιχνίδι ο Όλεγκ Μπαλτσερόφσκι έμεινε να κοιτάζει από τον πάγκο, την ώρα που Μήτογλου, Λεσόρ και Ερνανγκόμεθ έβγαζαν την ψυχή τους στο παρκέ.

Από εδώ και πέρα οι «πράσινοι» επικεντρώνονται στην EuroLeague και στο πως θα καταφέρουν να φτάσουν μετά από πολλά χρόνια στο Final four της διοργάνωσης. Μέχρι τους τελικούς του πρωταθλήματος έχουν καιρό…