Ολυμπιακός: Θα απαντήσει στους τελικούς

O Oλυμπιακός δεν θα έχει φέτος το πλεονέκτημα έδρας, αλλά αυτή θα είναι η φετινή του πρόκληση ενόψει των τελικών του πρωταθλήματος. 

Ολυμπιακός: Θα απαντήσει στους τελικούς

Μπορεί ο Ολυμπιακός να έχει καταφέρει να νικήσει τον Παναθηναϊκό τόσο στο ΣΕΦ, όσο και στο ΟΑΚΑ στην Ευρώπη, να του έχε πάρει δύο τίτλους σε τελικούς φέτος (Κύπελλο, Σούπερ Καπ), αλλά στο ελληνικό πρωτάθλημα έχασε για τρίτη φορά φέτος. Το πλεονέκτημα έδρας πλέον άλλαξε χέρια, το «τριφύλλι» θα έχει το πάνω χέρι, αλλά αυτή θα είναι η φετινή πρόκληση των «ερυθρολεύκων». Να κατακτήσουν το τρίτο τους σερί πρωτάθλημα έχοντας το μειονέκτημα έδρας, αναζητώντας ένα «διπλό» μέσα στο ΟΑΚΑ. Είναι δεδομένο πως οι Πειραιώτες θα απαντήσουν τότε.

Ο Ολυμπιακός βρέθηκε σε κατάσταση αντίδρασης στο ΟΑΚΑ. Ο Παναθηναϊκός προηγήθηκε με νταμπλ-σκορ (34-17) στο 14', αλλά κατάφερε στη συνέχεια να φέρει τα πάνω-κάτω και να προηγηθεί στο σκορ (47-48) στο 26'. Έδειξε χαρακτήρα και σημάδια αντίδρασης. Κατά κύριο λόγο, όμως, ήταν σε θέση να κυνηγάει στο σκορ τον αντίπαλο και δεν κατάφερε σε μεγάλο διάστημα να επιβάλλει τον ρυθμό του. Στο τέλος βέβαια κρίθηκε το ματς, στις λεπτομέρειες. Ο Κώστας Σλούκας έδειξε την κλάση του με το «καυτό» τρίποντο (75-71) που έβαλε στα 37'' πριν τη λήξη. Ήταν σουτ-μαχαιριά.

Οι προπονητές ξέρουν καλύτερα από εμάς, αλλά είναι απορίας άξιο το γεγονός πως ο Αϊζάια Κάνααν είδε τα τελευταία λεπτά του αγώνα από τον πάγκο. Ήταν από τους πιο σταθερούς παίκτες του Ολυμπιακού στην επίθεση, έβαζε μεγάλα σουτ και είχε βρει ρυθμό στο παιχνίδι του. Έλλειψε η παρουσία του στην πεντάδα στα τελευταία λεπτά. Ο Νάιτζελ Ουίλιαμς-Γκος κουβάλησε την ομάδα, πήρε πρωτοβουλίες, έβαλε 18 πόντους. Μπορεί να αστόχησε στο σουτ στο τέλος, αλλά έκανε καλή εμφάνιση και συνέχισε τις υψηλές πτήσεις. Πληθωρικός ο Μουσταφά Φαλ, ο οποίος είχε 10 πόντους, 9 ριμπάουντ και 3 ασίστ, αλλά έδειχνε μόνος του στο «5». Ο Μόουζες Ράιτ δεν θύμισε σε τίποτα τον οδοστρωτήρα του ντέρμπι στο ΣΕΦ για την Ευρωλίγκα, ενώ κινήθηκε σε... ρηχά νερά και ο Σακίλ ΜακΚίσικ. Γενικότερα, στο ΟΑΚΑ ο Ολυμπιακός δεν πήρε πολλά πράγματα από τον πάγκο του.

Πάντως, αν υπάρχει κάτι στο οποίο καλείται ο Ολυμπιακός να βρει λύση, είναι στο κομμάτι των δύο διαφορετικών ομάδων του. Στην Ευρωλίγκα είναι γεμάτος, πλήρης, αλλά στην Α1 καλείται να παίξει με λιγότερους ξένους και βασικούς του παίκτες. Χάνει μέρος της δυναμικής του και φαίνεται στο γεγονός πως έχασε τρίτη φορά στην Α1 από τον Παναθηναϊκό. Όταν θα επιστρέψει στην Α1 ο Νίκολα Μιλουτίνοφ, θα κληθεί να βγει ένας επιπλέον ξένος εκτός. Ποιος θα είναι αυτός; Ο Ράιτ; Ο ΜακΚίσικ; Όποιος και να μείνει έξω, θα είναι απώλεια. Υπενθυμίζεται πως είναι ήδη εκτός Basket League οι Λουκ Σίκμα και Ίγκνας Μπραζντέικις.