Ξέσπασε ο πρόεδρος του Άθλου Ορεστιάδας: «Οι αρμόδιοι να παραιτηθούν»

Ο πρόεδρος του Άθλου Ορεστιάδας, Γιώργος Τσολακίδης κατηγόρησε την αρμόδια αρχή για το φιάσκο στο φιλικό τουρνουά και κάλεσε τους υπεύθυνους να παραιτηθούν.

Ξέσπασε ο πρόεδρος του Άθλου Ορεστιάδας: «Οι αρμόδιοι να παραιτηθούν»

Το διεθνές τουρνουά που διεξήγαγε ο Άθλος Ορεστιάδας διεκόπη άδοξα, λόγω της βροχής που μπήκε μέσα στο γήπεδο.

Ο πρόεδρος της ομάδας, Γιώργος Τσολακίδης μίλησε σε τοπικό ραδιόφωνο και κατηγόρησε όσους ευθύνονται για το περιστατικό.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Πρόεδρος του Άθλου Ορεστιάδας:

Για το “Διεθνές Τουρνουά της Ν. Ορεστιάδας”:

«Ήταν ένα πραγματικά φοβερό τουρνουά, το πρώτο που διοργάνωσε η πόλη μας, ο σύλλογός και δεν έχει ξανασυμβεί σε επίπεδο ανδρών. Ομάδες που διεκδικούν τίτλους στις χώρες τους και δυστυχώς όλοι είδαμε αυτές τις εικόνες που προβλήθηκαν και στο διαδίκτυο, με τα νερά να μπαίνουν στο γήπεδο. Εγώ θα ήθελα να σταθώ σε δύο συμβάντα που μας στεναχώρησαν πολύ και μας προσβάλαν ως σωματείο και ως προσωπικότητες. Η Περιφέρεια ήταν αρωγός, ο Περιφερειάρχης στήριξε και στηρίζει κάθε προσπάθεια που γίνεται στην Περιφέρειά μας και ειδικότερα στο Νομό μας».

Για τα 2,5 εκ. ευρώ που άφησε ο Β. Μαυρίδης και την εν γένει στάση του Δήμου:

«Όσον αφορά στον Δήμο είναι εξαφανισμένος! Δεν εμφανιστήκανε καν στο γήπεδο. Όλοι οι αρμόδιοι είχαν ενημερωθεί από τον Ιούνιο για το θέμα που υπάρχει στο γήπεδο, ενημερώθηκαν και πρόσφατα στο Δημοτικό Συμβούλιο, όπου παρέστη ο Σύλλογος και εξήγησε ακριβώς πως έχει το πρόβλημα. Ο πρώην Δήμαρχος, ο κ. Βασίλης Μαυρίδης άφησε 2,5 εκ. ευρώ για ενεργειακή αναβάθμιση! Φανταστείτε πως το αρχικό κονδύλιο ήταν 1,7 εκ. ευρώ και κατάφερε να κάνει την υπέρβαση 800 χιλιάδων ευρώ. Και τι κάνουνε; Δεν μπορούν να διαχειριστούν έτοιμα χρήματα?? Δεν το καταλαβαίνω αυτό πως συμβαίνει…»

Για την προσβολή που υπέστη ο σύλλογος και την υποβολή παραιτήσεων:

«Εμείς ως σωματείο προσβληθήκαμε τόσο πολύ, γίναμε ρεζίλι διεθνώς και το λιγότερο που μπορούν να κάνουν είναι να παραιτηθούν χθες το βράδι! Όχι σήμερα όμως, χθες το βράδι. Ο Αντιδήμαρχος Αθλητισμού δεν υπάρχει πουθενά, δεν εμφανίζεται. Ο κ. Παντελής Δημούτσης ήταν σπίτι του! Δεν έπρεπε να είναι στο γήπεδο; Περιμένουμε παραιτήσεις. Ο Δήμαρχος τι κάνει, ενώ τους έχουμε επισημάνει το πρόβλημα; Εάν δε μπορούνε, ας παραιτηθούν, να αναλάβουν τα πράγματα οι προηγούμενοι, που έκαναν τα πράγματα μια χαρά! Δεν μπορούν να αφήνουν μία ομάδα, την μοναδική που αγωνίζεται σε Α1 Κατηγορία σε όλη την Περιφέρεια ΑΜΘ, σε οποιοδήποτε άθλημα. Άρα τον Άθλο Ορεστιάδας θα πρέπει να τον προσέχουν , να τον φροντίζουν και ως διοίκηση του Δήμου. Άπαντες στο σύλλογο αισθανόμαστε προσβεβλημένοι. Ο Άθλος Ορεστιάδας είναι ένας αθλητικός οργανισμός που έχει υποδομές, έχει 300 παιδάκια. Υπάρχουν προπονητές, φυσιοθεραπευτές και άλλοι άνθρωποι που ασχολούνται για τη σωστή λειτουργία αυτού του οργανισμού. Κόσμος που ασχολείται με το άθλημα το αγαπάει, θέλει να προβάλλει και την πόλη και το Νομό, άνθρωποι που θέλουν να παίξουνε, να αθληθούν, να εργαστούν. Όλο αυτό θα πρέπει να έχει τη βοήθεια του Δήμου. Τον Ιούνιο μας υποσχέθηκαν ότι το πρόβλημα θα λυθεί σύντομα! Και σε κατ’ ιδίαν συζητήσεις με τον Δήμαρχο που ακολούθησαν στο πρόσφατο Δημοτικό συμβούλιο, μας διαβεβαίωσε ότι θα λυθεί το πρόβλημα και δεν θα έχουμε κανένα θέμα».

Για τη χθεσινή ανακοίνωση του Δήμου:

«Ο Δήμος Ορεστιάδας με το δελτίο Τύπου που ανάρτησε χθες το βράδυ, συνεχίζουν να συμπεριφέρονται με τον ίδιο τρόπο και να προσβάλλουν ανθρώπους και συλλόγους υψηλού επιπέδου. Φανταστείτε ότι αυτές οι ομάδες που τίμησαν με την παρουσία τους το τουρνουά, ο Παναθηναϊκός, η βουλγαρική Νεφτοχίμικ Μπουργκάς και η ρουμανική Ντιναμό Βουκουρεστίου τη φετινή σεζόν θα διεκδικήσουν το πρωτάθλημα στις χώρες τους και έχουν υψηλά μπάτζετ. Ομάδες που φιλοξενήθηκαν στην Ορεστιάδα και ενίσχυσαν οικονομικά τις επιχειρήσεις της πόλης μας… Είναι ψευδής η ανακοίνωση! Ουδέποτε είχε πρόβλημα πριν το γήπεδο, τώρα προέκυψε. Και προέκυψε με την πρώτη βροχή που έπεσε τον Ιούνιο. Οφείλανε λοιπόν να κάνουν τις απαραίτητες ενέργειες για να λυθεί το πρόβλημα. Και τονίζω ξανά.. 2,5 εκ ευρώ, δεν είναι και λίγα λεφτά. Μπορούνε να τα διευθετήσουν και να κάνουν μια παρέμβαση σε ένα πρόβλημα που δυστυχώς προέκυψε… Αλλά τι έκαναν από τον Ιούνιο μέχρι τον Σεπτέμβριο?? Τίποτα! Υποσχέσεις και τίποτ’ άλλο. Για αυτό πρέπει οι αρμόδιοι να παραιτηθούν. Είναι ξεκάθαρο πλέον…».

Για τις αντιδράσεις των μελών των αποστολών των ομάδων στη θέα του πλημμυρισμένου γηπέδου:

«Αν βλέπατε τον τρόπο που κοιτάζανε και φωτογράφιζαν το γεγονός ήταν κάτι πρωτόγνωρο για αυτούς. Βέβαια ευχαρίστησαν το σωματείο μας για την άψογη φιλοξενία, την παραμονή τους στην πόλη μας, στο γήπεδό μας που ήταν «στολίδι» και έτσι πρέπει να διατηρηθεί. Πρέπει να υπάρχουν ικανοί άνθρωποι σε θέσεις που να μπορούν να δίνουν λύσεις. Όποιος δεν μπορεί, να πάει στο σπίτι του… Είναι απλά τα πράγματα! Δε χρειάζονται υπεκφυγές και λόγια. Το πρόβλημα είναι ορατό και πρέπει να λυθεί».

Για ερωτήματα των ακροατών του σταθμού, όπως πχ «πως κάνατε ένα διεθνές τουρνουά, σε ένα γήπεδο που έχει πρόβλημα και ξέρατε τι θα συμβεί σε περίπτωση βροχόπτωσης;»:

«Είχαμε προβλέψει και είχαμε ενοχλήσει από τον Ιούνιο τους αρμόδιους και τους είχαμε ζητήσει να διευθετηθεί το πρόβλημα που υπάρχει. Τι να κάναμε; Να λύσουμε εμείς το πρόβλημα σε ένα δημοτικό γήπεδο; Η δημοτική αρχή οφείλει να διακπαιρεώσει κάποιο πρόβλημα που προκύπτει. Το γήπεδο δεν ανήκει στο σωματείο μας. Αν ανήκε σε εμάς, θα κάναμε την απαιτούμενη παρέμβαση».

Για τη δημόσια τοποθέτηση του Δήμου αν θέλει τον Άθλο ή όχι στην Α1 Κατηγορία:

«Πρέπει να ερωτηθεί η δημοτική Αρχή, εάν πραγματικά θέλει να έχει αυτή την ομάδα «στολίδι» στην Α1 Κατηγορία. Με τη στάση που τηρεί μέχρι σήμερα, μας δείχνει πραγματικά ότι μάλλον δεν επιθυμεί κάτι τέτοιο. Αλλά ας μας το πει δημόσια ότι «δεν θέλει» ή «δεν μπορεί»… Κάποια στιγμή οι μάσκες πρέπει να πέσουνε. Ουδείς μπορεί να κρυφτεί πίσω από το δάχτυλό του. Γιατί μέχρι πρότινος επί δημαρχίας του κ. Μαυρίδη δεν είχαμε κανένα θέμα, λύνονταν κάθε πρόβλημα, ήταν αρωγός στις προσπάθειες όχι μόνο του δικού μας σωματείου, αλλά γενικότερα του αθλητισμού. Και τώρα προκύπτουν συνεχόμενα προβλήματα. Αυτό είναι ενοχλητικό!»