Λαμίν Γιαμάλ: Για δικαστήριο ανηλίκων κι... αναμορφωτήριο όσα κάνει!

Ο 16χρονος Λαμίν Γιαμάλ αποτελεί την μεγαλύτερη ελπίδα, όχι μόνο της Ισπανίας για να πάρει το Εuro, ή της Μπαρτσελόνα για να επανέλθει στον... αφρό, αλλά του αθλήματος, που προσβλέπει σε εκείνον να το φρεσκάρει αντιμετωπίζοντας το αρχετυπικά: ως παιχνίδι!

Λαμίν Γιαμάλ: Για δικαστήριο ανηλίκων κι... αναμορφωτήριο όσα κάνει!

Ένας έφηβος που πριν λίγες μέρες πήρε το απολυτήριο Λυκείου, αλλά δεν μπορεί να οδηγήσει, να ψηφίσει, ή να πιει αλκοόλ δημόσια (καθότι 16 ετών και 361 ημερών) είναι από το βράδυ της 9ης Ιουλίου όχι μόνο ο νεότερος σκόρερ στην ιστορία των Εuro, αλλά και ο πιο πολυσυζητημένος παίκτης του τουρνουά!

Όχι γιατί είναι ο μόνος ποδοσφαιριστής που «πήρε από το χέρι» την Εθνική Ισπανίας (το έκανε κι ο Ντάνι Όλμο κι ο Νίκο Γουίλιαμς κατά την πορεία της ως τον τελικό...), ή την έβγαλε από τη δυσκόλη θέση όταν έχανε από το γκολ του Κόλο Μουανί στον ημιτελικό με την φιναλίστ του Μoυντιάλ Γαλλία.

Ούτε καν γιατί στην άτυπη κόντρα με τον Εμπαπέ - κάτι από τα ...προσεχώς Μπαρτσελόνα - Ρεάλ Μαδρίτης, δηλαδή - ήταν νικητής (αφήνοντας τον «πολύ» Γάλλο εκτός και «στο ζερό» να ...μουρμούρα ακατάληπτα μετά την γκολάρα του)...

To σημαντικότερο για τον Λαμίν Γιαμάλ είναι ότι, σχεδόν ...αβίαστα ξαναγράφει την ποδοσφαιρική ιστορία βουτώντας στο αρχετυπικό «μελάνι» του ίδιου του αθλήματος, που αποθεώνει το αυθεντικό, ανόθευτο, ταλέντο.

Όχι γιατί συντρίβει τα ρεκόρ που αφορούν τους νεότερους πρωτοεμφανιζόμενους και σκόρερ, της Μπαρτσελόνα (αρχικά) της Ρrimera Division και του Champions League κατόπιν και πλέον του Εuro, αλλά γιατί το κάνει με ένα χαμόγελο που σε πείθει ότι όλα αυτά, τα μαγικά κι ανεξήγητα, η ποδοσφαιρική του ωριμότητα, ο ντόρος, τα φώτα, για εκείνον αποτελούν ένα ακόμη ...παιχνίδι!

Παρά ταύτα έδειξε ότι διαθέτει και προσωπικότητα και «εγώ» απαντώντας πρώτα μέσα στο γήπεδο (ως όφειλε...) και κατόπιν εκτός αυτού στα «παιχνίδια μυαλού» του Ράμπιο (που τον προκάλεσε ότι θα πρέπει να προσπαθήσει πολύ για να κάνει κόντρα στους Γάλλους όσα έκανε ως τώρα).

Ο Γάλλος μέσος είχε προνομιακή θέση όντας (σε ένα παιχνίδι της μοίρας) εκείνος που μάρκαρε τον Γιαμάλ (στο πιθανότατα ωραιότερο γκολ του τουρνουά) και μετά το τέλος τον είδε να του λέει «μίλα τώρα, μίλα τώρα»...

Προφανώς εκείνη την στιγμή ο Ραμπιό εκτός από το ν' ανοίξει η γη να τον ...καταπιεί θα ήθελε να ισχύει η πρόσφατη ρήση του (συμπαίκτη του Γιαμάλ και στην Μπαρτσελόνα) Φέραν Τόρες ότι «πρέπει να τιμωρηθεί για όσα κάνει στα 16 του»!

Ήτοι να προσαχθεί σε... δικαστήριο Aνηλίκων και να σταλεί σε αναμορφωτήριο!

Επειδή, ευτυχώς, κάτι τέτοιο δεν... προβλέπεται, για την ποδοσφαιρική αναίδεια και το θράσος του, ο παίκτης που πήρε το βάπτισμα (κυριολεκτικά, όμως) από τον Λιονέλ Mέσι, όπως απέδειξε, φωτογραφικά, ο πατέρας του, μοιάζει να έχει μακρύ δρόμο μπροστά του.

Aρκεί να μείνει υγιής, να μην πάρουν τα μυαλά του ... αέρα, να μην αγχωθεί από τις απαιτήσεις της ομάδας του (που βλέπει σ' εκείνον το επικοινωνιακό αντίβαρο του Εμπαπέ και ένα ...αποκούμπι) και να μην σταματήσει ν' αντιμετωπίζει το ποδόσφαιρο όπως πραγματικά είναι (και ο τρελός χορός εκατομμυρίων και συμφερόντων, γύρω του, μας κάνει να το ξεχνάμε, συνήθως): ένα παιχνίδι!