Αγγλία: Οι «δαίμονες» του Σακά και ο ήρωας Πίκφορντ

Ο Σακά με γκολ του κόντρα στην Ελβετία «ξόρκισε» τους δαίμονες του 2021 στην εθνική Αγγλίας, ενώ ο Πίκφορντ συνεχίζει να εμπνέει εμπιστοσύνη στη «ρώσικη ρουλέτα», ενόψει και του ημιτελικού του Euro 2024 κόντρα στην Ολλανδία (10/7).

Αγγλία: Οι «δαίμονες» του Σακά και ο ήρωας Πίκφορντ

Αισιοδοξία επικρατεί στις τάξεις της εθνικής Αγγλίας, η οποία πέρασε πλέον και το «εμπόδιο» της Ελβετίας και βρέθηκε στα ημιτελικά του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος, εκεί όπου θα αναμετρηθεί πλέον με την Ολλανδία (10/7) με έπαθλο το «εισιτήριο» για τον μεγάλο τελικό της 14ης Ιουλίου στο Βερολίνο.

Από το ξεκίνημα της τελικής φάσης στα γήπεδα της Γερμανίας τα «λιοντάρια» δεν πείθουν, αλλά ούτε και ικανοποιούν με τις εμφανίσεις τους. Κι αυτό δεν περιορίστηκε μόνο στις αναμετρήσεις τους στη φάση των ομίλων, αλλά συνεχίζεται και στα νοκ άουτ. Επί της ουσίας όμως, αυτό που μετράει είναι ότι η ομάδα του Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ παραμένει ακόμα στο κυνήγι του τίτλου, αφού με τον έναν ή τον άλλον τρόπο έχει καταφέρει να πάρει τα θετικά αποτελέσματα και να βρεθεί στους «4».

Το εντυπωσιακό με την Αγγλία είναι ότι έχει πανηγυρίσει δύο προκρίσεις (σ. κόντρα σε Σλοβακία και Ελβετία) με μόλις 3 τελικές στον στόχο! Κόντρα στη Σλοβακία το γκολ του Μπέλιγχαμ στο 95’ για το 1-1 και το τέρμα του Κέιν στο πρώτο λεπτό της παράτασης ήταν οι μοναδικές τελικές εντός στόχου των «λιονταριών» στο συγκεκριμένο ματς, ενώ η επόμενη καταγράφτηκε στο 80ο λεπτό του αγώνα με την Ελβετία, όταν ο Μπουκαγιό Σακά σκόραρε για το 1-1, πριν έρθει η λύτρωση των Άγγλων στα πέναλτι.

Ο Μπουκαγιό Σακά απέναντι στους Ελβετούς «ξόρκισε» παράλληλα και τους «δαίμονες» που τον ακολουθούσαν από το 2021, όταν στον τελικό του Euro 2020 κόντρα στην Ιταλία είχε αστοχήσει στη «ρώσικη ρουλέτα» και η «σκουάντρα ατζούρα» είχε πανηγυρίσει τη νίκη και την κατάκτηση του τίτλου.

Φέτος ο εξτρέμ της Άρσεναλ ήταν αυτός που έδωσε το… φιλί της ζωής στους Άγγλους στην κανονική διάρκεια του ματς με την Ελβετία, ενώ βρήκε δίχτυα και στη διαδικασία των πέναλτι για να φτάσουν τελικά τα «λιοντάρια» στη μεγάλη πρόκριση.

Και μιας και λέμε για τα πέναλτι με την Ελβετία, που ο Πίκφορ ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής στη νίκη με 5-3, αξιοσημείωτο είναι και το γεγονός ότι ο γκολκίπερ της Έβερτον έχει αποκρούσει τέσσερα από τα 14 πέναλτι σε διαδικασία της «ρώσικης ρουλέτας» που έχει αντιμετωπίσει σε μεγάλες διοργανώσεις, που είναι μάλιστα ο μεγαλύτερος αριθμός που έχει παρατηρηθεί από το σύνολο των γκολκίπερ της Αγγλίας από το 1990 έως το 2012.

Μπορεί στο παρελθόν οι Άγγλοι να συνήθιζαν να αποκλείονται σε μεγάλες διοργανώσεις με ήττες στη διαδικασία των πέναλτι, ωστόσο ο Πίκφορντ αρχίζει πλέον να εμπνέει εμπιστοσύνη στους συμπαίκτες του κάτω από την εστία και κρατά ζωντανό το όνειρο των «λιονταριών» ενόψει της συνέχειας.

Ένα όνειρο που μένει να φανεί αν θα έχει και συνέχεια την Τετάρτη (10/7) στο Ντόρτμουντ, στον ημιτελικό με την Ολλανδία.