Ισπανία - Γερμανία 2-1: Προκρίθηκαν οι Ίβηρες στη ματσάρα της Στουτγκάρδης (highlights)

Η Ισπανία νίκησε με 2-1 τη Γερμανία στην παράταση και προκρίθηκε στον ημιτελικό της 9ης Ιουλίου στο Μόναχο.

Ισπανία - Γερμανία 2-1: Προκρίθηκαν οι Ίβηρες στη ματσάρα της Στουτγκάρδης (highlights)

Σε ένα απίστευτο παιχνίδι στη Στουτγκάρδη η Ισπανία ήταν αυτή που βγήκε στον... αφρό κόντρα στη Γερμανία, έστω και αν ισοφαρίστηκε στο 89' και χρειάστηκε και το έξτρα μισάωρο της παράτασης! Η «ρόχα» επικράτησε με σκορ 2-1 και ήρωα τον Μίκελ Μερίνο και προκρίθηκε στον ημιτελικό της 9ης Ιουλίου στο Μόναχο, αφήνοντας εκτός τα «πάντσερ».

Ύστερα από ένα πρώτο ημίχρονο που θα ξεχαστεί πολύ γρήγορα, οι δύο ομάδες εμφανίστηκαν αντάξιες της ποιότητάς τους στην επανάληψη, με την Ισπανία να προηγείται στο 51' με γκολ του Όλμο από ασίστ του Γιαμάλ. Οι Γερμανοί αντέδρασαν, είχαν δοκάρι με τον Φούλκρουγκ στο 77' και έφτασαν στην ισοφάριση στο 89' με τον εξαιρετικό Βιρτς (από σέντρα Μίτελστεντ και κεφαλιά πάσα Κίμιχ), στέλνοντας το ματς στην παράταση.

Εκεί η Ισπανία πήρε μεν τα ηνία, όμως η Γερμανία παρέμενε «θάνατος» στις αντεπιθέσεις. Τη συνάντηση έμελλε να κρίνει η υπέροχη κεφαλιά του Μερίνο από σέντρα ακριβείας του Όλμο στο 119', με τον Νόιερ ανήμπορο να αντιδράσει. Πλέον οι «φούριας ρόχας» περιμένουν τον νικητή του αγώνα Γαλλία-Πορτογαλία για να μάθουν αντίπαλο στα ημιτελικά...

ΜΙΚΡΟΓΡΑΦΙΑ

Γήπεδο: «Stuttgart Arena», Στουτγκάρδη

ΙΣΠΑΝΙΑ - ΓΕΡΜΑΝΙΑ 2-1

Σκόρερ: 51' Όλμο, 119' Μερίνο - 89' Βιρτς

Διαιτητής: Άντονι Τέιλορ (Αγγλία)

Κίτρινες κάρτες: 29’ Λε Νορμάντ, 74’ Τόρες, 82’ Σιμόν, 110’ Ρόδρι - 13’ Ρούντιγκερ, 28’ Ράουμ, 56’ Άντριχ, 67’ Κρόος, 73’ Μίτελστεντ, 94’ Βιρτς

Κόκκινες κάρτες: 125' Καρβαχάλ (δεύτερη κίτρινη, η πρώτη στο 100')

Οι συνθέσεις

ΙΣΠΑΝΙΑ (Λουίς Ντε Λα Φουέντε): Σιμόν, Καρβαχάλ, Λε Νορμάντ (46’ Νάτσο), Λαπόρτ, Κουκουρέγια, Ρόδρι, Φαμπιάν (102’ Χοσέλου), Γιαμάλ (63’ Τόρες), Πέδρι (8’ λ. τρ. Όλμο), Ουίλιαμς (79’ Μερίνο), Μοράτα (79’ Οϊαρθάμπαλ).

ΓΕΡΜΑΝΙΑ (Γιούλιαν Νάγκελσμαν): Νόιερ, Κίμιχ, Ρούντιγκερ, Ταχ (80’ Μίλερ), Ράουμ (57’ Μίτελστεντ), Τσαν (46’ Άντριχ), Κρόος, Μουσιάλα, Γκουντογκάν (57’ Φούλκρουγκ), Σανέ (46’ Βιρτς), Χάβερτς (91’ Άντον).