Champions League: Η League Phase έβγαλε κατά... 75% την 4αδα!

Οι τρεις από τις τέσσερις ομάδες των φετινών ημιτελικών του Champions League είχαν συνθέσει και την 4αδα στο φινάλε της πρώτης, στα χρονικά του θεσμού, League Phase

Champions League: Η League Phase έβγαλε κατά... 75% την 4αδα!

Oι τέσσερις ομάδες, από τις οποίες θα προκύψει ο νέος πρωταθλητής Ευρώπης, για το 2025 - αφού η κάτοχος του τροπαίου Ρεάλ Μαδρίτης αποκλείστηκε στα προημιτελικά – είναι γνωστές από το βράδυ της Τετάρτης.

Πoυ ήταν Μεγάλη - όχι μόνο σε επίπεδο θρησκευτικό - αλλά και για όσα σηματοδοτεί και δύναται να σηματοδοτήσει στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο σε βάθος χρόνου.

H σύνθεση των ημιτελικών δεν ήταν και η πλέον συνήθης αφού, για παράδειγμα, η ομάδα με τα περισσότερα τρόπαια (5), από τις εναπομείνασες, η Μπαρτσελόνα είχε να βρεθεί τόσο ...μακριά στη διοργάνωση 6 χρόνια (2019), ενώ η Άρσεναλ 10 περισσότερα (από το 2009).

Αντίθετα πιο... τακτικές εσχάτωs είναι η Ίντερ (πρόπερσι) και ακόμη περισσότερο η Παρί Σεν Ζερμέν (την περασμένη διετία αλλά και το 2021)

Ωστόσο το πλέον αξιοσημείωτο στοιχείο αυτών των ημιτελικών είναι ότι αποτελούν κατά το 75% ...φωτογραφία της βαθμολογίας της League Phase, μετά το πέρας των 8 αγώνων της, τον Γενάρη!

Τότε που στις πρώτες τέσσερις θέσεις είχαν τερματίσει οι Λίβερπουλ, Μπαρτσελόνα, Άρσεναλ και Ίντερ (κατά σειρά).

Δηλαδή μόνο οι «κόκκινοι» - που έπεσαν ...θύματα της Παρί Σεν Ζερμέν (αφού πλήρωσαν ότι οι παίκτες τους έκαψαν... λάδια, μετά το φουριόζικο ξεκίνημα σε όλες τις διοργανώσεις) – λείπουν για να είναι ακριβής απεικόνιση της!

Οι Καταλανοί, οι «κανονιέρηδες» και οι «νερατζούροι» μάλιστα είχαν ισοβαθμήσει, στους 19 βαθμούς, με την ομάδα του »Άνφιλντ» να τερματίζει με δύο περισσότερους.

Όλα τα ανωτέρω δεεν έχουν περάσει απαρατήρητα, στα υψηλά κλιμάκια της UEFA, αφού δύνανται ν'...αποκωδικοποιηθούν ως δικαίωση του νέου φορμάτ, το οποίο (όχι άδικα) έχει ακούσει ουκ ολίγα.

Οι ομάδες λοιπόν που προσαρμόστηκαν σ’ αυτό γρηγορότερα εκμεταλλεύθηκαν τα θετικά του (όπως τον ένα γύρο λιγότερο, συνεπώς μείον δύο ματς των οκτώ πρώτων στην κατάταξη), αλλά και τα «σταυρώματα» τους, με υποδεέστερους αντιπάλους, βάσει των πεπραγμένων τους ,στην League Phase.

Ωστόσο η διαπίστωση αυτή – που αναμένεται να γιγαντώσει τον ανταγωνισμό στην επόμενη League Phase, εξαλείφοντας την πιθανότητα αδιάφορων αγώνων – δεν αποκλείεται ν’ αυξήσει τις φωνές στις τάξεις όσων θέλουν ακόμη πιο ριζοσπαστικές λύσεις για την κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση της υφηλίου!

Ήτοι την θέσπιση πρωταθλήματος, όπου όλοι θ’ αντιμετωπίζουν όλους, ούτως ώστε ν’ αποκλειστεί η πιθανότητα ο κάτοχος του τίτλου να είναι προϊόν τύχης, ή συγκυρίας αλλά, πέραν πάσης αμφιβολίας, η καλύτερη ομάδα της ηπείρου!



Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ. 232110