Τουρκία - Ολλανδία: Ο Ερντογάν θα παρακολουθήσει από κοντά τον αγώνα

Ο Ταγίπ Ερντογάν θα βρίσκεται στο Βερολίνο για τον αγώνα της Τουρκίας κόντρα στην Ολλανδία

Τουρκία - Ολλανδία: Ο Ερντογάν θα παρακολουθήσει από κοντά τον αγώνα

Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν θα βρίσκεται το Σάββατο (6/7) στο Ολυμπιακό Στάδιο του Βερολίνου προκειμένου να στηρίξει την χώρα του στον αγώνα εναντίον της Ολλανδίας για την προημιτελική φάση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος.

Η απόφαση ελήφθη μετά την διπλωματική κρίση μεταξύ Γερμανίας και Τουρκίας, η οποία προκλήθηκε από τον πανηγυρισμό του Μερίχ Ντεμιράλ με τον χαρακτηριστικό χαιρετισμό των «Γκρίζων Λύκων» στον αγώνα εναντίον της Αυστρίας.

Η οργάνωση «Γκρίζοι Λύκοι» θεωρείται από τις γερμανικές αρχές «δεξιά εξτρεμιστική» και παρακολουθείται από την Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Προστασίας του Συντάγματος, με πολλούς πολιτικούς να ζητούν επίμονα την απαγόρευσή της, όπως συνέβη στην Αυστρία το 2019.

Η ομοσπονδιακή υπουργός Εσωτερικών Νάνσι Φέζερ τόνισε ήδη χθες ότι «τα σύμβολα των Τούρκων δεξιών εξτρεμιστών δεν έχουν θέση στα γήπεδά μας» και προειδοποίησε ότι «η χρήση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ποδοσφαίρου ως πλατφόρμας ρατσισμού δεν θα γίνει αποδεκτή». Επιβεβαίωσε μάλιστα ότι οι γερμανικές αρχές ασφαλείας παρακολουθούν στενά τους τούρκους δεξιούς εξτρεμιστές στη Γερμανία.