Αυστρία - Τουρκία 1-2: Με το κεφάλι του Ντεμιράλ (highlights)

Με χρυσό σκόρερ τον στόπερ Ντεμιράλ η Τουρκία νίκησε 2-1 την Αυστρία και θα βρει την Ολλανδία στον προημιτελικό του Σαββάτου (6/7). Τρομερή επέμβαση στο τέλος ο Γκιουνόκ. 

Αυστρία - Τουρκία 1-2: Με το κεφάλι του Ντεμιράλ (highlights)

Η Τουρκία με δημιουργό από κόρνερ του Γκιουλέρ και εκτελεστή με κεφαλιές τον Ντεμιράλ νίκησε την Αυστρία με 2-1 και προκρίθηκε στον προημιτελικό του Euro όπου θα αντιμετωπίσει το Σάββατο (6/7) στο Βερολίνο την Ολλανδία! Μείωσε ο Γκρέγκοριτς, απίστευτη απόκρουση ο Γκιουνόκ στην τελευταία φάση!

Στον εκπληκτικό ρυθμό του αγώνα στη Λειψία από το πρώτο δευτερόλεπτο, ήρθε το γκολ στο πρώτο λεπτό! Από κόρνερ του Γκιουλέρ και σύγχυση στην περιοχή της Αυστρίας ο Μερίχ Ντεμιράλ από κοντά άνοιξε το σκορ με δυνατό σουτ. Ήταν το πιο γρήγορο γκολ στην ιστορία των νοκ άουτ του Euro,στο 57ο δευτερόλεπτο.

Στο 3' η Αυστρία είχε σουτ λίγο άουτ με τον Μπαουμγκάρντνερ και τεράστια ευκαιρία στο 6' από κόρνερ του Σμιντ και παρέμβαση πριν από τη γραμμή και τον Μπαουμγκάρντνερ του Ντεμιράλ. Παρά την απουσία του Τσαλχάνογλου η Τουρκία είχε τρόπους να ελέγχει και να κόψει για ώρα τη φόρα της Αυστρίας. Και μάλιστα ήταν και πιο επικίνδυνη στις αντεπιθέσεις, με Γκιουλέρ και Γιλμάζ. Η τελευταία φάση του πρώτου μέρους έγινε στις καθυστερήσεις με τον Μπαουμγκάρντερ να αστοχεί για λίγο από τη σέντρα του Πος.

Στο 51΄και με αλλαγές από τον Ράνγκνικ, η Αυστρία είχε μεγάλη ευκαιρία με τον Αρναούτοβιτς που νικήθηκε στο τετ-α-τετ από τον Γκιουνόκ και υπεροχή από το ξεκίνημα με διαδοχικές επιθέσεις. Όμως στο 59' πάλι από κόρνερ του Γκιουλέρ ο Ντεμιράλ σηκώθηκε πολύ ψηλά και κάρφωσε με κεφαλιά την μπάλα στα δίχτυα για το 2-0. Είχε βάλει δύο γκολ στη διεθνή καριέρα του, έβαλε δύο μαζεμένα.

Υπό καταρρακτώδη βροχή και με την Αυστρία... πνιγμένη, η Τουρκία ήταν πια έτοιμη για μια μεγάλη πρόκριση. Όμως ο Μίκαελ Γκρέγκοριτς είχε διαφορετική άποψη. Στο 66' από κεφαλιά πάσα του Πος μετά από κόρνερ, με σουτ χωρίς καθυστέρηση έβαλε ξανά την ομάδα του στη διεκδίκηση. Κι είχε ευκαιρία με κεφαλιά στο 69' για να ισοφαρίσει. Ο Γκιουνόκ μπλόκαρε το σουτ του Γκρίλιτς στο 75' με την Αυστρία να προσπαθεί για την ισοφάριση. Κυρίως με τον Μπαουμγκάρντνερ, με τρομερή απόκρουση του Γκιουνόκ στις καθυστερήσεις στην κεφαλιά του. Δεν άλλαξε κάτι ως το τέλος, με τον Γιλμάζ να έχει μεγάλη ευκαιρία για το τρίτο γκολ και η Τουρκία συνεχίζει κόντρα στους Ολλανδούς για να επαναλάβει ό,τι είχε κάνει το 2008. Να φτάσει στην τετράδα.

Είδαν κίτρινες από τον Πορτογάλο Ντίας οι Κοκτσού και Γκιουκσέκ και χάνουν τον προημιτελικό.

ΑΥΣΤΡΙΑ: Πέντς, Ντάνσο, Πος, Ζάιβαλντ, Σάμπιτζερ, Λίνχαρτ (65' Βέμπερ), Μουένε (46'Πρας), Σμιντ (46' Γκρέγκοριτς), Μπαουμγκάρντνερ, Λάιμερ (65' Γκρίλιτς), Αρναούτοβιτς

ΤΟΥΡΚΙΑ: Γκιουνόκ, Ντεμιράλ, Καντίογλου, Κοκτσού (83'Καχβετσί), Μπαρντακτσί, Γιουκσέκ (58'Οζκάν), Μουλντούρ, Γιλντίζ (78' Γιοκουσλού), Γιλμάζ, Αϊχάν, Γκιουλέρ (78' Ακτούρκογλου)