Ρουμανία – Ολλανδία 0-3: Άνετα στους «8» οι «οράνιε» (highlights)

Η Ολλανδία κέρδισε 3-0 την Ρουμανία στο Μόναχο και εξασφάλισε τη συμμετοχή της στα προημιτελικά του Euro 2024, όπου θα αντιμετωπίσει το νικητή του ζευγαριού Αυστρία – Τουρκία.

Ρουμανία – Ολλανδία 0-3: Άνετα στους «8» οι «οράνιε» (highlights)

Η Ολλανδία ήταν η μεγάλη θριαμβεύτρια στη μάχη με τη Ρουμανία για την πρόκριση στα προημιτελικά του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος 2024. Οι «οράνιε» κέρδισαν 3-0 την αντίπαλό τους στο Μόναχο για τη φάση των «16» της διοργάνωσης και θα αντιμετωπίσουν πλέον στους «8» τον νικητή του ζευγαριού Αυστρία – Τουρκία με έπαθλο ένα «εισιτήριο» για τα ημιτελικά του θεσμού.

Στο αγωνιστικό κομμάτι, η Ρουμανία προσπάθησε στο πρώτο ημίχρονο να πιάσει στον… ύπνο την Ολλανδία. Η ομάδα του Ιορντανέσκου μπήκε δυναμικά στο ματς και από το ξεκίνημα πίεσε τους «οράνιε» με την ελπίδα να φτάσει σε ένα γρήγορο γκολ. Πολύ γρήγορα όμως οι παίκτες του Ρόναλντ Κούμαν ισορρόπησαν το παιχνίδι και με τη σειρά τους έψαχναν να βρουν τρόπους για να διασπάσουν την αντίπαλη άμυνα και να δημιουργήσουν προϋποθέσεις για να βρουν δίχτυα.

Στο 14’ από την πίεση του Φαν Ντάικ ο Ντράγκους δεν κατάφερε να κάνει τελική σε θέση τετ-α-τετ με τον αντίπαλο τερματοφύλακα κι ένα λεπτό αργότερα από δυνατό σουτ του Μαν η μπάλα πέρασε λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

Έτσι, φτάσαμε στο 20’, με την Ολλανδία να «απαντάει» στις επιθετικές προσπάθειες των Ρουμάνων και να γράφει στο 0-1. Ο Χάκπο με εξαιρετική ενέργεια κινήθηκε από τα αριστερά και έκανε ένα δυνατό δεξί σουτ, με τη μπάλα να καταλήγει στην δεξιά γωνία του γκολκίπερ Νίτσα που δεν μπόρεσε να αποσοβήσει τον κίνδυνο.

Στο 26’ οι «οράνιε» φλέρταραν και με το 0-2, αλλά ο Ντε Φράι με κεφαλιά από το ύψος της μικρής περιοχής έστειλε τη μπάλα στην εξωτερική πλευρά των διχτύων. Η Ολλανδία ήταν πλέον καλύτερη στον αγωνιστικό χώρο και προσπαθούσε να εκμεταλλευτεί το μομέντουμ για να διπλασιάσει τα τέρματά της, ωστόσο οι επιθετικές της προσπάθειες περνούσαν ανεκμετάλλευτες. Για τη Ρουμανία ο Μόγκος μετά από σύγκρουσή του με τον Ντάμφρις έγινε αναγκαστική αλλαγή στο 38’, με τον Ρακοβιτσάν να περνάει στη θέση του.

Στην επανάληψη, με τη Ρουμανία ανήμπορη να αντιδράσει, η Ολλανδία είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων, ενώ στο 59’ έχασε μία ακόμα σημαντική ευκαιρία για να διπλασιάσει τα τέρματά της, όταν από κεφαλιά του Φαν Ντάικ η μπάλα σταμάτησε στο δοκάρι της εστίας του Νίτσα. Ο τελευταίος στο 63’ με εξαιρετική απόκρουση είπε «όχι» στο δυνατό σουτ του Χάκπο, ο οποίος ένα λεπτό αργότερα βρήκε τελικά δίχτυα αλλά το γκολ του ακυρώθηκε (μέσω VAR) ως οφ σάιντ.

Στο 68’ ο Ντεπάι με απευθείας εκτέλεση φάουλ δεν κατάφερε να σκοράρει, με τη μπάλα να περνάει δίπλα από το δεξί δοκάρι του Νίτσα, ενώ το μπαράζ των χαμένων ευκαιριών για τους «οράνιε» συνεχίστηκε και στο 73’ με το πλασέ του Φέρμαν από πλάγια θέση που πέρασε ελάχιστα άουτ.

Τελικά, το 0-2 των Ολλανδών ήρθε στο 83’, με το οποίο «σφράγισε» ουσιαστικά και την πρόκρισή τους στα προημιτελικά. Από λάθος της άμυνας της Ρουμανίας, ο Χάκπο πρόλαβε την μπάλα πριν βγει άουτ και γύρισε στον Μάλεν, ο οποίος σκόραρε από τη μικρή περιοχή, ενώ το τελικό 0-3 διαμόρφωσε στο 93' ο Μάλεν.

Διαιτητής: Φέλιξ Τσβάιερ (Γερμανία)

ΡΟΥΜΑΝΙΑ: Νίτσα, Ράτσιου, Ντάγκουσιν, Μπούρτσα, Μόγκος (38’ Ρακοβιτσάν), Μ. Μάριν (71’ Τσικαλντάου), Μαν, Στάντσιου (88’ Ολάρου), Ρ. Μάριν, Χάτζι (71’ Αλίμπεκ), Ντράγκους (71’ Μιχάιλα).

ΟΛΛΑΝΔΙΑ: Φερμπρούχεν, Ντάμφρις, Ντε Φράι, Φαν Ντάικ, Άκε (69’ Φαν ντε Φεν), Σίμονς, Σούτεν (69’ Φέρμαν), Ράιντερς, Μπερχβάιν (46’ Μάλεν), Ντεπάι (92’ Μπλιντ), Χάκπο (85’ Βέχορστ).