Αγγλία - Σλοβενία 0-0: Πρόκριση για τους Σλοβένους, προκάλεσαν υπνηλία οι Άγγλοι (highlights)

Η Σλοβενία πήρε το πολυπόθητο 0-0 από την πολύ κακή Αγγλία στην Κολωνία και πέρασε στην επόμενη φάση του Euro 2024.

Αγγλία - Σλοβενία 0-0: Πρόκριση για τους Σλοβένους, προκάλεσαν υπνηλία οι Άγγλοι (highlights)

Κάτι από «πάρε με ύπνε, πάρε με» ήταν η Αγγλία στο ματς της Κολωνίας απέναντι στη Σλοβενία. Μια Σλοβενία που ήθελε έστω τον βαθμό της ισοπαλίας για να πάρει την πρόκριση στην επόμενη φάση του Euro 2024 και το κατάφερε με σχετική άνεση χάρη στο 0-0 που απέσπασε.

Η Αγγλία που ήταν πολύ κακή στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα, απείλησε ελάχιστα τον Όμπλακ. Είχε ένα σουτ με τον Χάρι Κέιν στο 31’, άλλο ένα χτύπημα φάουλ με τον Όμπλακ στο 35’, μία προβολή που δεν έπιασε του Κέιν στο 40’ και εκεί που θα περίμενε κάποιος ότι στο δεύτερο ημίχρονο θα ήταν πιο δραστήρια, είδαμε πάλι το ίδιο έργο.

Η Σλοβενία κρατούσε γερά πίσω, ο Ράις είχε ένα σουτ στο 70’ που έφυγε άουτ και ο Σαουθγκέιτ είδε την ομάδα του να απειλεί τον Όμπλακ στις καθυστερήσεις με δύο σουτ του Πάλμερ (το έπιασε ο Σλοβένος γκολκίπερ στο 92’) και του Αλεξάντερ - Άρνονλντ (άουτ στο 94’).

Λίγα πράγματα από τους Άγγλους απέναντι σε μία Σλοβενία που έπαιξε φουλ άμυνα και δικαιώθηκε με τον τρόπο παιχνιδιού της. Χαρακτηριστικό της κακής εικόνας των Άγγλων ήταν ότι οι οπαδοί της άρχισαν να αποχωρούν από το γήπεδο στο 80’!

Παρόλα αυτά η Εθνική τους ομάδα προκρίθηκε ως πρώτη από τον όμιλο, αλλά δεν παύει να συνεχίζει να προβληματίζει με την εικόνα της.

ΑΓΓΛΙΑ: Πίκφορντ, Γουόκερ, Στόουνς, Γκουέχι, Τρίπιερ (85’ Αλεξάντερ - Άρνολντ), Ράις, Γκάλαχερ (46’ Mέινου), Μπέλιγχαμ, Σάκα (71’ Πάλμερ), Κέιν, Φόντεν (89’ Γκόρντον).

ΣΛΟΒΕΝΙΑ: Όμπλακ, Κάρνιτσνικ, Ντρκούσιτς, Μπίγιολ, Γιάνζα (90’ Μπάλκοβιτς), Στογιάνοβιτς, Έλσνικ, Τσέριν, Μλάκαρ (86’ Στάνκοβιτς), Σπόραρ (86’ Τσέλαρ), Σέσκο (75’ Ίλιτσιτς).