Δανία - Σερβία 0-0: Μοιρασιά με νικητή! (highlights)

Δανία και Σερβία έμειναν στο 0-0 με τους Δανούς στους «16» και τους Σέρβους εκτός συνέχειας. Με Γερμανία οι Δανοί.

Δανία - Σερβία 0-0: Μοιρασιά με νικητή! (highlights)

Η Δανία πέρασε στους «16» του Euro ως δεύτερη μετά το 0-0 με την Σερβία, έχοντας καλύτερες στιγμές στο παιχνίδι και βρίσκοντας έναν αντίπαλο που ενώ καιγόταν για τη νίκη άργησε πολύ να επιτεθεί. Έτσι η Σερβία αποκλείστηκε από τη συνέχεια της διοργάνωσης. Η Δανία θα αντιμετωπίσει στη φάση των «16» την Γερμανία.

Στην Allianz Arena του Μονάχου η Δανία του Κάσπερ Χιούλμαντ δεν είχε αλλαγές στην ενδεκάδα, ενώ ο Βλάχοβιτς με τον Τάντιτς έμειναν στον πάγκο από τον Ντράγκαν Στόικοβιτς. Η Δανία είχε τον έλεγχο, η Σερβία ήταν προσεκτική (αριστερό μπακ-χαφ βασικός ο Αντρίγια Ζίβκοβιτς) και η πρώτη φάση στο ματς έγινε στο 16' όταν ο Μπα αστόχησε για λίγο σε κοντινή κεφαλιά. Και στο 21' το σουτ του Έρικσεν έδιωξε ο Ραΐκοβιτς. Στο 23' από κόρνερ του Έρικσεν η μπάλα είχε περάσει τη γραμμή, έγινε και επιθετικό φάουλ στον γκολκίπερ οπότε γκολ δεν υπήρχε και σωστά δεν μέτρησε. Το ματς έγινε αρκετά σκληρό, οι φάσεις έλειπαν και η Σερβία δεν μπορούσε καν να φτάσει σε τελική. Στο 39' ο Βιντ βρέθηκε σε καλή θέση στην περιοχή, όμως το σουτ έφυγε ψηλά.

Με Γιόβιτς και Τάντιτς άρχισε η Σερβία στο δεύτερο μέρος και το παιχνίδι έγινε περισσότερο ανοιχτό. Οι δυο τους συνεργάστηκαν στο 53' και από προσπάθεια του Γιόβιτς και κόντρα στον Άντερσεν η μπάλα πήγε στα δίχτυα, αλλά ο άσος της Μίλαν ήταν οφσάιντ. ΟΙ Σέρβοι συνέχισαν να κάνουν παιχνίδι υπομονής ψάχνοντας άλλη μία φάση, αλλά η Δανία συνέχισε να είναι πιο επικίνδυνη παρόλο που και η ισοπαλία την βόλευε.

Όσο περνούσε η ώρα η Σερβία και με τον Βλάχοβιτς πλέον άρχισε να παίρνει μέτρα και να κυνηγά το γκολ που είχε ανάγκη για την πρόκριση. Στο 81' ο Μίτροβιτς αστόχησε για λίγο, ενώ στο 83' έπεσε στην περιοχή σε πίεση του Μέλε ζητώντας πέναλτι. Καλή προσπάθεια του Βλάχοβιτς στο 89΄έφυγε άουτ, ενώ ο Σμάιχελ απέκρουσε στις καθυστερήσεις το σουτ του Μιλίνκοβιτς-Σάβιτς.

Διαιτητής της αναμέτρησης ήταν ο Γάλλος Φρανσουά Λετεσιέ.

ΔΑΝΙΑ: Σμάιχελ, Άντερσεν, Κρίστενσεν, Βέστεργκαρντ, Μπα (77' Κρίστιανσεν), Χιούλμαντ (77' Ντιλέινι), Χόιμπιεργκ, Μέλε, Έρικσεν (88'Πόουλσεν), Βιντ (46'Σκοβ Όλσεν), Χόιλουντ (59' Ντόλμπεργκ)

ΣΕΡΒΙΑ: Ραΐκοβιτς, Βελίκοβιτς, Μιλένκοβιτς, Πάβλοβιτς, Μιχαΐλοβιτς (73' Μλαντένοβιτς), Ίλιτς (67' Βλάχοβιτς), Γκούντελι (46' Τάντιτς), Ζίβκοβιτς, Σάμαρτζιτς (46' Γιόβιτς), Λούκιτς (87' Μιλίνκοβιτς - Σάβιτς), Μίτροβιτς.