Ολλανδία-Αυστρία 2-3: Είναι «επτάψυχη» και πέρασε πρώτη!

Μπορεί η Ολλανδία να την ισοφάρισε δύο φορές, η Αυστρία όμως ήταν ασταμάτητη, πήρε τη νίκη με 3-2 και προκρίθηκε ως πρώτη του ομίλου στους «16» του Euro 2024.

Ολλανδία-Αυστρία 2-3: Είναι «επτάψυχη» και πέρασε πρώτη!

Ποιος να το περίμενε; Σε έναν όμιλο με Γαλλία και Ολλανδία, την πρώτη θέση πήρε η Αυστρία! Το συγκρότημα του Ραλφ Ράνγκνικ κέρδισε με 3-2 απέναντι στους «οράνιε» παρόλο που ισοφαρίστηκε δύο φορές και σε συνδυασμό με τη «γκέλα» των Γάλλων πήρε το εισιτήριο ως επικεφαλής του τέταρτου ομίλου του Euro 2024.

Η Αυστρία άνοιξε το σκορ μόλις στο 6ο λεπτό με τον Ντόνιελ Μάλεν να στέλνει τη μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του. Οι «οράνιε» βρήκαν απάντηση στο ξεκίνημα του δεύτερου μέρους με τον Κόντι Χάκπο να βρίσκει δίχτυα με υπέροχο πλασέ στο 47’.

Η ομάδα του Ράνγκνικ πήρε ξανά το προβάδισμα στο 59’ με τον Σμιντ να βρίσκει δίχτυα από ασίστ του Γκρέγκοριτς.

Η Ολλανδία έφερε ξανά το παιχνίδι στα ίσα με εντυπωσιακό εναέριο σουτ του Ντεπάι στο 75’ αλλά η Αυστρία πέντε λεπτά αργότερα βρήκε και τρίτο γκολ με άψογο τελείωμα του Σάμπιτσερ έπειτα από κάθετη του Μπάουμγκαρντνερ.

Οι Αυστριακοί θα βρουν απέναντί τους μια εκ των: Τουρκία, Τσεχία, Γεωργία.

ΟΛΛΑΝΔΙΑ: Φερμπρούγκεν, Φαν Ντάικ, Ντε Φράι, Γκεερτρούιντα, Ακέ (65’ Φαν ντε Φεν), Σάουτεν, Ράιντερς (65’ Βαϊνάλντουμ), Φέρμαν (35’ Σίμονς), Μάλεν (72’ Βέγκχορστ), Ντεπάι, Χάκπο

ΑΥΣΤΡΙΑ: Πεντζ, Βέμπερ, Λίνχαρτ (62’ Μπάουμγκαρντνερ), Πρας, Πος, Γκρίλιτς (64’ Κέρφελντ), Ζίβαλντ, Σάμπιτζερ, Βίμερ (63’ Λάιμερ), Σμιντ, Αρναούτοβιτς (78’ Γκρέγκοριτς)

Η τελική κατάταξη του 4ου ομίλου:

  1. Αυστρία 6 βαθμοί (6-4)
  2. Γαλλία 5 βαθμοί (2-1)
  3. Ολλανδία 4 βαθμοί (4-4)
  4. Πολωνία 1 βαθμός (3-6)