Euro 2024: Ξεκαθάρισμα λογαριασμών

Στον 3ο όμιλο η Αγγλία αντιμετωπίζει σήμερα (25/6) την Σλοβενία και η Δανία την Σερβία, ενώ στον 4ο όμιλο Γαλλία και Ολλανδία κοντράρονται με Πολωνία και Αυστρία αντίστοιχα.

Euro 2024: Ξεκαθάρισμα λογαριασμών

Στον τρίτο και τον τέταρτο όμιλο στρέφεται σήμερα (25/6) το ενδιαφέρον στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα που διεξάγεται στα γήπεδα της Γερμανίας, ενόψει της τρίτης και τελευταίας αγωνιστικής στα γκρουπ. Μιας αγωνιστικής που θα ξεκαθαρίσει και το τοπίο, όσον αφορά τις ομάδες που θα πάρουν την πρόκριση για τους «16» της διοργάνωσης.

Ξεκινώντας από τον 3ο όμιλο, η Αγγλία θα αντιμετωπίσει την Σλοβενία στην Κολωνία, σε ένα ματς που η τελευταία «καίγεται» περισσότερο για το τρίποντο, μιας και τα «λιοντάρια» έχουν ήδη «κλειδώσει» την παρουσία τους στους «16» του θεσμού και πλέον θέλουν μόνο να εξασφαλίσουν και την πρωτιά.

Πιο συγκεκριμένα, μετά και τα αποτελέσματα του 2ου ομίλου, η ομάδα του Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ ακόμα και στο σενάριο που τερματίσει τρίτη στο γκρουπ της, θα περάσει στην επόμενη φάση χάρη στους 4 πόντους που έχει ήδη εξασφαλίσει ως τώρα. Ως εκ τούτου, το «βάρος» πέφτει περισσότερο στην Σλοβενία, η οποία θα κληθεί να πάρει πάση θυσία το τρίποντο απέναντι στην Αγγλία, ώστε να περάσει στα νοκ άουτ μέσω μιας εκ των δύο πρώτων θέσεων στον όμιλο.

Στο άλλο ματς του γκρουπ, Δανία και Σερβία θα αναμετρηθούν στο Μόναχο, σε ένα παιχνίδι «ο θάνατός σου η ζωή μου» και για τα δύο συγκροτήματα. Η Δανία έχει το πλεονέκτημα, μιας και είναι δεύτερη με δύο πόντους στο γκρουπ, ενώ αντίθετα η Σερβία έχει μείνει τελευταία με μόλις έναν πόντο στη συγκομιδή της. Το τρίποντο είναι μονόδρομος για τις ομάδες, οι οποίες θα κληθούν να πανηγυρίσουν την παρθενική τους νίκη στον όμιλο ώστε να συνεχίσουν την πορεία τους στη φετινή διοργάνωση.

Όπως και με την περίπτωση της Αγγλίας που προαναφέραμε, έτσι και στον τέταρτο όμιλο τόσο η Γαλλία όσο και η Ολλανδία που ισοβαθμούν στην κορυφή με 4 πόντους έχουν ήδη εξασφαλίσει την παρουσία τους στους «16» του Euro 2024 και πλέον θέλουν την πρώτη θέση στον όμιλο. Απόψε οι «μπλε» κοντράρονται στο Ντόρτμουντ με την Πολωνία, η οποία έχει μείνει τελευταία μετά τις δύο ήττες στα ισάριθμα πρώτα παιχνίδια της στο γκρουπ και έχει ήδη αποκλειστεί από τη συνέχεια του θεσμού.

Την ίδια στιγμή, η Ολλανδία θα αντιμετωπίζει στο Βερολίνο την Αυστρία, η οποία μετά τη νίκη της με την περασμένη αγωνιστική επί της Πολωνίας θέλει να δώσει συνέχεια στα θετικά της αποτελέσματα και να «κλειδώσει» την παρουσία της στην επόμενη φάση της διοργάνωσης.

Το πρόγραμμα των αναμετρήσεων

3ος Όμιλος

22.00: Δανία - Σερβία
22.00: Αγγλία – Σλοβενία

4ος Όμιλος

19.00: Γαλλία – Πολωνία
19.00: Ολλανδία - Αυστρία