Πολωνία - Αυστρία 1-3: Το πρώτο αυστριακό τρίποντο στέλνει ...σπίτι τους Πολωνούς!

Η Αυστρία προηγήθηκε δις και επικράτησε 3-1 της Πολωνίας στο ματς των απόντων της πρώτης αγωνιστικής του 4ου ομίλου του Εuro 2024. Έτσι οι Κεντροευρωπαίοι έμειναν «ζωντανοί» στην υπόθεση πρόκριση, ενώ η παρέα του Λεβαντόφσκι (ντεμπούτο στη διοργάνωση στο 60') είναι στα πρόθυρα του αποκλεισμού

Πολωνία - Αυστρία 1-3: Το πρώτο αυστριακό τρίποντο στέλνει ...σπίτι τους Πολωνούς!

Την πρώτη της νίκη, σε επίσημο αγώνα, επί της Πολωνίας πέτυχε η Αυστρία στο Βερολίνο και το «Ολύμπια Στάντιον» με 3-1

Η τρίτη στα χρονικά επικράτηση των Κεντροευρωπαιών σε τελικά του Euro ήταν η παρθενική στην τρέχουσα διοργάνωση και με τους πρώτους της πόντους τον 4ο όμιλο με την προοπτική πρόκρισης να είναι ορθάνοικτη για την ομάδα του Ράνγκνικ (που έχει να παίξει την τελευταία αγωνιστική με την Ολλανδία)

Αντίθετα τέτοια δεν υπάρχει, ρεαλιστικά, για εκείνη του Πρόμπιερτζ που για τα 2/3 του ματς δεν είχε τον προερχόμενο από τραυματισμό Λεβαντόφσκι (πέρασε και δεν ακούμπησε από το ματς...) αλλά πλήρωσε περισσότερα τα αμυντικά της λάθη.

Οι δύο ομάδες μπήκαν μ’ εκ διαμέτρου διαφορετική διάθεση.

Φουριόζοι οι Αυστριακοί έπιασαν από το …λαιμό τους παθητικούς Πολωνούς που, μοιρολατρικά σχεδόν, βρέθηκαν να κυνηγούν στο σκορ μετά από ένα εννιάλεπτο… μονότερμα, με κεφαλιά του προωθημένου στόπερ Τράουνερ που εκτέλεσε από το ύψος της μικρής περιοχής, τον Στσέζνι μετά από σέντρα του Μουένε από αριστερά.

Οι Πολωνοί, που πάτησαν αντίπαλη περιοχή στο τέταρτο και είχαν την πρώτη τελική (εκτός στόχου) με τον Ζαλέβφσκι (18’) ισοφάρισαν στο ημίωρο μετά το παρθενικό τους κόρνερ.

Την σύγχυση που ακολούθησε την κόντρα σε σουτ του Μπεντάρεκ εκμεταλλεύθηκε, οπορτουνιστικά, ο Πιόντεκ σκοράροντας κοντά δύο χρόνια μετά φορώντας το εθνόσημο!

Η ομάδα του Ράνγκνικ «άγγιξε» την επανάκτηση του προβαδίσματος, αλλά ο Στσέζνι σε τετ α τετ νίκησε τον Ζάμπιτσερ (38’) με το 1-1 να είναι αποτέλεσμα ημιχρόνου, αφού ο Πεντζ απέκρουσε φάουλ του Ζιελίνσκι στις καθυστερήσεις.

Στην επανάληψη το ματς ήταν πιο νευρικό (και προσεκτικό) με κίτρινες και πολύ δυναμικό παιχνίδι, ωστόσο οι Αυστριακοί ξαναπροηγήθηκαν (66') με Μπάουμγκαρτνερ να εκτελεί από το ύψος της περιοχής τον Στσέζνι, μετά από υπέροχη προσποίηση του Αρναούτοβιτς που ακινητοποίησε τον Νταβίντοβιτς και την πολωνική άμυνα.

Εξαιρουμένου ενός σουτ του Σβιντέρσκι (69') που απέκρουσε ο Πεντζ η Πολωνία δεν είχε «απάντηση» και παρότι ο Στσέζνι απέτρεψε το 3ο γκολ σε προσπάθεια του Βίμερ (75') δεν το γλίτωσε (78') από πέναλτι του συγκινημένου Αρναούτοβιτς. Την εσχάτη των ποινών κέρδισε ο Zάμπιτσερ από τον Πολωνό κίπερ.

Οι Αυστριακοί έκαναν ότι ήθελαν, ακολούθως, με τον Στσέζνι ν' αποκρούει βολίδα του Πος (84'), ενώ είδε με ανακούφιση τον Λάιμερ αφού τον πέρασε ν' αστοχεί από πλάγια (86')

ΠΟΛΩΝΙΑ (Πρόμπιερτζ): Στσέζνι – Μπεντνάρεκ, Νταβιντόβιτς, Κίβιορ – Ζιλιένσκι, Φρανκόφσκι, Σλιζ (λ.τρ. 75' Γκροσίτσκι), Πιοτρόφσκι (46’ Mόντερ), Ζαλέφσκι – Μπούκσα (60’ Λεβαντόφσκι), Πιόντεκ (60’ Σβιντέρσκι)

ΑΥΣΤΡΙΑ (Ράνγκνικ): Πεντζ – Πος, Τράουνερ (λ.τρ. 59’ Ντάνσο), Λίενχαρτ, Μουένε (63’ Πρας) – Σέιβαλντ, Γκρίλιτς (46’ Bίμερ)- Λάιμερ, Mπάουμγκαρτνερ (81' Σμιντ), Ζάμπιτσερ – Αρναούτοβιτς (81' Γκρέγκοριτς).