Euro 2024: Γερμανία - Σκωτία 5-1: Θρίαμβος για τους οικοδεσπότες

Η Γερμανία θριάμβευσε στην πρεμιέρα του Euro 2024 στο Μόναχο, καθώς επικράτησε πανεύκολα με 5-1 επί της Σκωτίας

Euro 2024: Γερμανία - Σκωτία 5-1: Θρίαμβος για τους οικοδεσπότες

Τα ερωτηματικά που υπήρχαν αναφορικά με τον βαθμό ετοιμότητας της Γερμανίας στο Euro 2024 που διοργανώνει, απαντήθηκαν με εμφατικό τρόπο από την πρεμιέρα κιόλας. Εκεί όπου η ομάδα του Γιούλιαν Νάγκελσμαν έδειξε πως είναι πανέτοιμη για να πάει μακριά, καθώς πήρε παραμάζωμα την Σκωτία (5-1). Κυρίαρχοι οι γηπεδούχοι από το πρώτο μέχρι και το τελευταίο λεπτό της συνάντησης, χειροκροτήθηκαν θερμά από τους οπαδούς τους.

Στον αντίποδα, η Σκωτία απογοήτευσε πλήρως με την παρουσία της στο ξεκίνημα της διοργάνωσης. Από νωρίς περιορίστηκε σε παθητικό ρόλο, η επιλογή τριών στόπερ στην άμυνα από τον Στιβ Κλαρκ δεν βοήθησε καθόλου ούτε αμυντικά ούτε σε σχέση με την δημιουργία. Από τη στιγμή μάλιστα που έμειναν με παίκτη λιγότερο από το 45’, οι φιλοξενούμενοι απλά πάλεψαν για να κρατήσουν χαμηλά τον δείκτη του σκορ.

ΤΑ ΓΚΟΛ

10’: Ο Κρόος βρήκε με μακρινή μπαλιά τον Κίμιχ, ο οποίος έστρωσε στον Βιρτζ και αυτός πλάσαρε στην κίνηση για το 1-0.

19’: Ο Γκουντογκάν πέρασε κάθετη μπαλιά στον Χάβερτς και αυτός την έστρωσε στον επερχόμενο Μουσιάλα, ο οποίος με άπιαστο βολέ έγραψε το 2-0.

45’: Ο Γκουντογκάν νικήθηκε σε πρώτο χρόνο από τον Γκαν και στην επαναφορά ανατράπηκε από τον Πόρτιους. Κόκκινη στον στόπερ της Σκωτίας και πέναλτι που αξιοποίησε ο Χάβερτς για το 3-0.

68’: Ο Φούλκρουγκ μέσα από την περιοχή εκτέλεσε και έγραψε το 4-0.

87’: Το γκολ της τιμής για την Σκωτία πέτυχε στο 87’ ο Ρίντιγκερ με κεφαλιά στην εστία της... ομάδας του (4-1).

93’: Ο Τσαν με έξοχο πλασέ έξω από την περιοχή διαμόρφωσε το τελικό 5-1.

Διαιτητής: Κλεμάν Τερπάν Γαλλία

ΓΕΡΜΑΝΙΑ (Γιούλιαν Νάγκελσμαν): Νόιερ, Κίμιχ, Ταχ, Ρίντιγκερ, Μίτελσταντ, Κρόος (81’ Τσαν), Άντριχ (46’ Γκρος), Μουσιάλα (73’ Μίλερ), Γκιντογκάν, Βιρτζ (46’ Σανέ), Χάβερτς (63’ Φούλκρουγκ).

ΣΚΩΤΙΑ (Στιβ Κλαρκ): Γκαν, Τίρνεϊ (77’ Μακ Κένα), Πόρτιους, Χέντρι, Ράλστον, ΜακΤόμινεϊ, ΜακΓκρέγκπρ (67’ Μακ Λιν), Ρόμπερτσον, ΜακΓκιν (67’ Γκόλμουε), Κρίστι (82’ Σάνκλαντ), Άνταμς (46’ Χανλεϊ).