«Κλαίνε» σε Μάλια, Φαληράκι, Λαγανά και Κάβο, λόγω... Εuro!
Ο ενθουσιασμός των Άγγλων για την πορεία της Εθνικής τους στο Εuro (που είναι «κομμένο και ραμμένο» στα μέτρα της...) εκδηλώνεται, λόγω κορονοϊού, εντός της Βρετανικής επικράτειας, προς απογοήτευση των εκπροσώπων του εγχώριου τουριστικού κλάδου...
Πόσα χτυπήματα ν’ αντέξει ο, δύσμοιρος, Ελληνικός τουρισμός, πια;
Δεν φτάνει που ο Μπόρις Τζόνσον κι η κυβέρνηση του κατέταξαν τη χώρα μας (όπως κι άλλες, π.χ, την Πορτογαλία) στις «πορτοκαλί» ζώνες της Ευρώπης αναφορικά με τον κορονοϊο (συνεπώς χρειάζεται καραντίνα, για να επιστρέψουν στο «Νησί», από εδώ, οι Άγγλοι ταξιδιώτες, κάτι που μας καθιστά... αντιτουριστικό προορισμό για κείνους...), «καπάκι», η ομάδα του Γκάρεθ Σάουθγκέιτ προελαύνει στο Euro και -κατά τους επαϊόντες- έχει αντικαταστήσει τη Γαλλία στην κορυφή του πίνακα των φαβορί για την κατάκτηση του!
Γεγονός που φέρνει τους ασχολούμενους με τον τουριστικό κλάδο σε δημοφιλείς προορισμούς για Άγγλους - όπως τα Μάλια, η Χερσόνησος (στην Κρήτη), το Φαληράκι (στη Ρόδο), ο Λαγανάς (στη Ζάκυνθο) και ο Κάβος (στην Κέρκυρα) - στα πρόθυρα της απελπισίας, καθώς βλέπουν το πως πανηγυρίζονται οι νίκες των «τριών λιονταριών» σε παμπ και εμπορικά κέντρα της Γηραιάς Αλβιώνας (σ. μέχρι τα όρια της Σκωτίας, να εξηγούμεθα...) και φαντασιώνονται τους τζίρους που θα έκαναν (από την κατανάλωση αλκοόλ...) προϊόντός του τουρνουά, εφόσον προχωρούσαν!
Ολυμπιακός: Οι λύσεις που δίνει η επιστροφή του Ορτέγκα
Κι εδώ που τα λέμε δεν έχουν άδικο, αφού οι δρόμοι είναι ανοικτοί («και τα σκυλιά δεμένα...») ώστε να βρεθούν οι Άγγλοι σε τελικό ΟΠΟΙΑΣΔΗΠΟΤΕ διεθνούς διοργάνωσης για πρώτη φορά μετά το 1966!
ΑΝ τα καταφέρουν θα είναι η δεύτερη φορά στα χρονικά τους.
Όπως και την πρώτη, εντός έδρας.
Γιατί είναι κι εραστές της παράδοσης, άλλωστε...
Όλοι οι ...οιωνοί δείχνουν ότι στις 11 Ιουλίου στο Γουέμπλεϊ η μία φιναλίστ θα είναι η ομάδα του Σάουγκεϊτ, που αξιοποιεί στο έπακρο ένα πρόγραμμα που ,ούτε ο επίτιμος πρόεδρος της F.A. (σ. πρίγκηπας Γουίλιαμ, προς ενημέρωση σας, ο οποίος ήταν, μετά της Κέιτ Μίντλετον, στις εξέδρες κόντρα στην Γερμανία) δεν θα τολμούσε να φτιάξει για την ομάδα της πατρίδας του!
Με μία, μόνο, μετακίνηση (πέραν του Γουέμπλεϊ)!
Τον επόμενο αγώνα, στα προημιτελικά, κόντρα στους Ουκρανούς, στη Ρώμη και το Ολίμπικο.
Κι αυτή θα είναι η μόνη, εφόσον περάσουν την ομάδα του Σεβτσένκο, μέχρι τέλους, αφού ημιτελικά και τελικός φιλοξενούνται στο Λονδίνο!
Την ίδια στιγμή η (απογοήτευση του τουρνουά) κάτοχος του Παγκοσμίου Κυπέλλου Γαλλία, καίτοι διοργάνωσε το παρθενικό Euro δεν είχε ούτε ένα ματς εντός έδρας!
Ίσως γιατί εκεί διεξήχθη το προηγούμενο, θα πει κάποιος...
Τιμής ένεκεν, όμως, ένας αγώνας στο Παρίσι στα 60χρονα ενός θεσμού, που ξεκίνησε εκεί, δεν... περίσσευε;
Ούτε, όμως οι Πορτογάλοι είχαν εντός έδρας ματς, παρότι έχουν πάρει τις δύο τελευταίες διεθνείς διοργανώσεις της UEFA (Euro 2016, Νations League 2019).
Εκτός αν «πλήρωσαν» το ότι τους δόθηκαν δύο τελικοί Champions League «κολλητά», αλλά τότε μιλάμε για ...αλισβερίσι (άπαπα, γίνονται τέτοια πράγματα;).
Αντίθετα, έπρεπε να διεξαχθούν ματς στο Βουκουρέστι (παρότι η Εθνική Ρουμανίας απουσιάζει...), αλλά και στις ...δυσδιάκριτες ευρωπαϊκές εσχατιές του Αζερμπαϊτζάν (Μπακού), ώστε να καταπονηθούν, κομματάκι ακόμη, οι (προφανώς... ξεκούραστοι) Ευρωπαίοι ποδοσφαιριστές, που παίζουν 11 μήνες σερί!
Βλέπετε, πρέπει να εξοφληθούν κάποια... γραμμάτια (χορηγών, ψηφοφοριών κ.α).
Όπως και να’ χει, σε μια διοργνώση κατάκοπων ποδοσφαιριστών (ειδικά εκείνων από τα «μεγάλα» πρωταθλήματα) - που βγαίνουν σωρηδόν νοκ άουτ (με μυικά προβλήματα) μ’ αποτέλεσμα οι διαφορές να καλύπτονται μεταξύ «φαβορί» κι «αυτσάιντερ» - όλες αυτές οι «λεπτομέρειες» στην ...σούμα βαραίνουν τελικά.
Και κάπως έτσι από τον «όμιλο του θανάτου» (Γαλλία, Πορτογαλία, Γερμανία, Ουγγαρία)... ξεπαστρεύθηκαν όλοι!
Οι άμυνες «δείχνουν» τα φαβορί
Ανεξαρτήτως των συγκεκριμένων «ανορθογραφιών» (ούτε οι πρώτες, ούτε οι τελευταίες είναι της Ευρωπαϊκής Συνομοσπονδίας, τόσο στη διοργάνωση, όσο και γενικότερα..) ο φαβοριτισμός της Αγγλίας προέρχεται, εκτός απο το (σχεδόν) εντός έδρας τουρνουά, από τις αμυντικές της επιδόσεις.
Την απαραβίαστη εστία.
Γι αυτό, άλλωστε, «αντίπαλο δέος» στα προγνωστικά, για τον έτερο φιναλίστ, είναι η Ιταλία, που (πέραν της εξαιρετικής της εικόνας στον όμιλο) είναι πιστή στο ποδοσφαιρικό της DNA, έχοντας δεχθεί μόλις ένα τέρμα (που δεν της κόστισε, με την Αυστρία).
Μόνο που για να βγει ο τελικός που οι περισσότεροι ...φαντασιώνονται αυτή την στιγμή οι γείτονες πρέπει να επιβιώσουν της ...μετωπικής με το Βέλγιο (κι ενδεχομένως με την Ισπανία στο Λονδίνο, εφόσον οι Ίβηρες αποκλείσουν τους Ελβετούς), ενώ οι Άγγλοι εφόσον αποκλείσουν τους Ουκρανούς, θ’ αντιμετωπίσουν ένα άλλο αουτσάιντερ που θα προκύψει από το Τσεχία – Δανία.
Μια... μικρή διαφορά στον «πήχη» δυσκολίας μεταξύ των δύο «μονοπατιών» τον βλέπετε κι εσείς, ή είναι ιδέα μου;