Δονούσα: Οι μαγευτικές παραλίες της!

Παραλίες για ατελείωτες βουτιές στο παραδεισένιο νησί των Μικρών Κυκλάδων.

Δονούσα: Οι μαγευτικές παραλίες της!

Αν αναζητάτε διακοπές απόλυτης χαλάρωσης σε ένα γαλήνιο νησάκι με χρυσές αμμουδιές και κρυστάλλινα νερά, τότε η Δονούσα, στα ανατολικά της Νάξου, είναι ο προορισμός σας. Μιας και η Δονούσα είναι ένα μικρό νησί (έχει έκταση μόλις 13 τετραγωνικά χιλιόμετρα), θα έχετε τη δυνατότητα να επισκεφθείτε όλες τις μαγευτικές παραλίες της. Οι περισσότερες παραλίες της Δονούσας έχουν εύκολη πρόσβαση από τον κεντρικό παραλιακό δρόμο του νησιού, ενώ κάποιες απαιτούν λίγη πεζοπορία, η οποία, όμως, αξίζει τον κόπο.

Σταυρός

Ο Σταυρός είναι η παραλία που καλωσορίζει τους επισκέπτες στο νησί, καθώς βρίσκεται δίπλα στο λιμάνι. Με μια μεγάλη, χρυσή αμμουδιά, πεντακάθαρα νερά, αλλά και με φυσική σκιά από τα αρμυρίκια, η παραλία είναι ιδανική για οικογένειες με παιδιά. Στα συν η βολική τοποθεσία της, δίπλα σε ό,τι μπορεί να χρειαστείτε.

Κέδρος

Χρυσή άμμος και καταγάλανα νερά συνθέτουν ένα μαγευτικό τοπίο σε αυτή την παραλία, την οποία επιλέγουν και πολλοί γυμνιστές. Μάλιστα, το Forbes συμπεριέλαβε τον Κέδρο στις 8 καλύτερες παραλίες του κόσμου το 2018. Ο Κέδρος βρίσκεται σε έναν μικρό κόλπο στα νότια του νησιού. Από τη Χώρα της Δονούσας η παραλία απέχει 15-20 λεπτά εύκολης πεζοπορίας ή πέντε λεπτά οδήγησης. Η παραλία διαθέτει beach bar.

Λιβάδι

Για πολλούς το Λιβάδι είναι η ωραιότερη παραλία του νησιού, καθώς έχει υπέροχα γαλαζοπράσινα νερά και λευκή άμμο. Εδώ θα συναντήσετε γυμνιστές και κατασκηνωτές. Η παραλία βρίσκεται σε έναν απάνεμο κόλπο κάτω από τον οικισμό Μερσήνι και θα σας πάρει περίπου 20 λεπτά για να φτάσετε από εκεί στην παραλία με τα πόδια. Εναλλακτικά, μπορείτε να έρθετε με καραβάκι από τον Σταυρό. Υπάρχουν αρμυρίκια για φυσική σκιά, ενώ στην αριστερή πλευρά της παραλίας βρίσκονται τα γραφικά «σύρματα», θέσεις όπου οι κάτοικοι φυλάνε τις βάρκες τους το χειμώνα. Ακολουθώντας ένα μονοπάτι, θα βρεθείτε στη μικρή και ήσυχη παραλία Φύκιο.

Καλοταρίτισσα

Ο κεντρικός δρόμος του νησιού καταλήγει στον οικισμό της Καλοταρίτισσας (περίπου 20 λεπτά με το αυτοκίνητο από τη Χώρα), με τις τρεις υπέροχες, διαδοχικές παραλίες (Σαπουνόχωμα, Μέσα Άμμος, Βλυχώ). Οι παραλίες έχουν χρυσαφένια αμμουδιά, ήρεμη ατμόσφαιρα και θέα στο νησάκι Σκουλονήσι.

Πηγή: travelgo.gr