Πάρος: Στους τρεις καλύτερους καλοκαιρινούς προορισμούς παγκοσμίως!

Η Πάρος ανάμεσα στους τρεις καλύτερους καλοκαιρινούς προορισμούς παγκοσμίως, σύμφωνα με το Forbes

Πάρος: Στους τρεις καλύτερους καλοκαιρινούς προορισμούς παγκοσμίως!

Τα ελληνικά νησιά συνεχίζουν να πρωταγωνιστούν σε ταξιδιωτικά αφιερώματα του ξένου Τύπου για καλοκαιρινές διακοπές. Αυτήν τη φορά, το αμερικάνικο περιοδικό Forbes βάζει την Πάρο στη λίστα με τους τρεις must visit προορισμούς στον κόσμο για το φετινό καλοκαίρι. Το άρθρο του Forbes έχει ως πρώτη επιλογή το κυκλαδίτικο νησί και ακολουθούν ο Μαυρίκιος και η Σρι Λάνκα.

«Με χιλιάδες νησιά, εκπληκτική θέα και αστραφτερά μεσογειακά νερά, η Ελλάδα είναι ένας διαχρονικά δημοφιλής τουριστικός προορισμός. Δέχεται 31,3 εκατομμύρια τουρίστες ετησίως, γεγονός που την καθιστά την 13η χώρα με τις περισσότερες επισκέψεις στον κόσμο», σημειώνει το Forbes.

Για την Πάρο, το άρθρο αναφέρει: «Αντί να παλέψουν με τα πλήθη, όσοι επιθυμούν μια δόση χαλάρωσης εμπνευσμένης από τα ελληνικά νησιά θα πρέπει να αναζητήσουν την Πάρο, μια εναλλακτική λύση χαμηλών τόνων σε σχέση με τη Μύκονο και τη Σαντορίνη».

Το περιοδικό συνεχίζει: «Πρόκειται για ένα κυκλαδίτικο νησί, όπως ακριβώς και τα δύο άλλα πιο διάσημα, οπότε η γοητεία είναι σχεδόν η ίδια. Διαθέτει ασβεστωμένα κτίρια ντυμένα με βουκαμβίλιες και όμορφες παραλίες, καθώς και μια ελκυστική ποικιλία από εστιατόρια, ξενοδοχεία και μέρη για ψώνια. Η εξερεύνηση με σκάφος, η επίσκεψη στην Αντίπαρο (το "μικρό αδελφάκι" της Πάρου) με τις γαλήνιες, παρθένες παραλίες, η απόλαυση τοπικών πιάτων με θαλασσινά και η επίσκεψη σε αρχαία ερείπια είναι μερικά από τα καλύτερα πράγματα που μπορείτε να κάνετε εδώ».

Όπως αναφέρει το Forbes, «ενώ η Πάρος είναι αυτήν τη στιγμή μία πιο ήρεμη εναλλακτική από τα υπερτουριστικά νησιά της Ελλάδας, αναπτύσσεται ραγδαία και γίνεται όλο και πιο διάσημη. Έχει συμπεριληφθεί στα "24 καλύτερα μέρη για διακοπές το 2024" του Conde Nast Traveller, ενώ διασημότητες όπως ο Τομ Χανκς και ο Τζεφ Μπέζος έχουν εντοπιστεί στην Πάρο να απολαμβάνουν τα νερά της».