Google Maps: Οι χρήστες του iOS άρχισαν να βλέπουν μια πολύ χρήσιμη λειτουργία!

Νέα λειτουργία στην έκδοση iOS της υπηρεσίας Google Maps

Google Maps: Οι χρήστες του iOS άρχισαν να βλέπουν μια πολύ χρήσιμη λειτουργία!

Η Google προσθέτει αθόρυβα μια νέα λειτουργία στην έκδοση iOS της υπηρεσίας Google Maps, προς το παρόν μόνο σε ορισμένες περιοχές και σε περιορισμένο αριθμό χρηστών. Το χαρακτηριστικό αυτό είναι ένα ταχύμετρο, το οποίο είναι ήδη διαθέσιμο σε πολλούς από όσους χρησιμοποιούν την έκδοση Android του Google Maps και τις δύο παραλλαγές του Waze.

Εξάλλου, το ταχύμετρο σε μια εφαρμογή χαρτογράφησης και πλοήγησης που χρησιμοποιεί GPS είναι πιο ακριβές από αυτό που υπάρχει στο ταμπλό του αυτοκινήτου μας και δεδομένου ότι αρκετοί οδηγοί ρίχνουν μια ματιά στις οδηγίες πλοήγησης ενώ οδηγούν, πλέον μπορούν να ελέγξουν ταυτόχρονα και πόσο γρήγορα πηγαίνουν.

Όπως φαίνεται, η Google δοκιμάζει την εμφάνιση ενός ταχύμετρου για την έκδοση iOS του Google Maps και για το CarPlay, και αυτό επιβεβαιώνεται από τη λειτουργία που εμφανίζεται κατά διαστήματα σε ορισμένες συσκευές iPhone. Μόλις πριν από δύο ημέρες, στο Reddit αναρτήθηκε μια δημοσίευση από έναν χρήστη iPhone που ανέφερε: "Πήγαινα στη δουλειά σήμερα και χρησιμοποιούσα το Google Maps στο τηλέφωνο της δουλειάς μου (iPhone 14 pro) και παρατήρησα ότι η αποκλειστική λειτουργία ταχύμετρου του Android ήταν ορατή. Ωστόσο, κατά τη δοκιμή σε ένα άλλο τηλέφωνο (iPhone 14 Pro Max) η λειτουργία δεν φαινόταν πουθενά".

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει κάποια επίσημη τοποθέτηση από τη Google, αλλά υποθέτουμε ότι δεν θα αργήσει να επισημοποιηθεί η προσθήκη του ταχύμετρου στο Google Maps για το iOS.

Πηγή: techgear.gr