Το τραγούδι του Μίμη Πλέσσα που είπε ο Διονυσίου μέσα από τη φυλακή

Από ένα δίσκο που ηχογραφήθηκε μέσα στη φυλακή της Τίρυνθας όπου εξέτισε την ποινή του ο Στράτος Διονυσίου

Το τραγούδι του Μίμη Πλέσσα που είπε ο Διονυσίου μέσα από τη φυλακή

Επικρατεί η λανθασμένη άποψη ότι το εμβληματικό ζεμπέκικο «Βρέχει φωτιά στη στράτα μου» ηχογραφήθηκε στη φυλακή αλλά τότε ο Στράτος Διονυσίου δεν είχε ακόμα μπλεξίματα με τις αρχές. Η αλήθεια είναι ότι ο δίσκος που ηχογράφησε όσο βρισκόταν έγκλειστος στη φυλακή της Τίρυνθας είναι επίσης μια σειρά τραγούδια του Μίμη Πλέσσα.

Συκγκεκριμένα η Columbia, για να στηρίξει τον μεγάλο λαϊκό τραγουδιστή σε αυτή την απροσδόκητη περιπέτεια ααποφάσισε να του κάνει ένα δίσκο σε μουσική Μίμη Πλέσσα και στίχους Κώστα Ρουβέλα με τον συμβολικό τίτλο "Πάλι μαζί μας".

Η ηχογράφηση έγινε μέσα στη φυλακή στην ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα μουσικής και ο ηχολήπτης της δισκογραφικής εταιρίας Τάκης Φιλιππίδης έχει δηλώσει σε συνέντευξή του στον Θάνο Κουτσανδρέα στο περιοδικό «Λαϊκό Τραγούδι»:

«Η Columbia μας έδωσε ένα κινητό στούντιο και πήγαμε όλοι μαζί στις φυλακές της Τίρυνθας για την ηχογράφηση. Εκεί να δεις ιστορίες. Κάτσαμε και διαμορφώσαμε την αίθουσα της μουσικής των φυλακών σε στούντιο. Την γεμίσαμε με στρώματα και έτσι κάναμε την ηχογράφηση. Ο Διονυσίου, φυσικά, τα είπε όλα με την μία κι έτσι, ούτε μια μέρα παραπάνω δεν καταφέραμε να καθίσουμε»…

Ο δίσκος δεν είχε καμία εμπορική επιτυχία και το μόνο τραγούδι που θυμόμαστε και τραγουδάμε ακόμα με συγκίνηση είναι το: «Αυτή που μ' έχει κάψει».