Όταν ξεκίνησαν οι βομβαρδισμοί στη Σερβία
Το 1999 το ΝΑΤΟ ξεκίνησε τον βομβαρδισμό κατά της Γιουγκοσλαβίας χτυπώντας στρατιωτικές θέσεις στην επαρχία του Κοσόβου.
Το 1999 το ΝΑΤΟ ξεκίνησε τον βομβαρδισμό κατά της Γιουγκοσλαβίας χτυπώντας στρατιωτικές θέσεις στην επαρχία του Κοσόβου. Αυτό ήταν το πρώτο χτύπημα που έκανε η Συμμαχία κατά κυρίαρχου κράτους και ήταν σαν απάντηση για το νέο κύμα εθνοκάθαρσης που είχαν ξεκινήσει οι σερβικές δυνάμεις εναντίον των Αλβανών που αποτελούσαν τη συντριπτική πλειονότητα των κατοίκων της περιοχής. Το 1998 ο UCK είχε εξαπολύσει ευρείας κλίμακας επιθέσεις σε ολόκληρο το Κόσοβο αποκτώντας τον έλεγχο σχεδόν της μισής επαρχίας. Όλα αυτά μέχρι που τα σερβικά στρατεύματα έκαναν τη δική τους αντεπίθεση και έδιωξαν χιλιάδες Αλβανούς από τα σπίτια τους. Τότε οι Σέρβοι κατηγορήθηκαν για σφαγές αμάχων. Τον Οκτώβριο του 1998 το ΝΑΤΟ είχε απειλήσει τη Σερβία με αεροπορικές επιδρομές και τότε ο Μιλόσεβιτς συμφώνησε να επιτρέψει την επιστροφή χιλιάδων προσφύγων στα σπίτια τους. Δεν άργησαν, όμως, να ξεκινήσουν ξανά οι μάχες και τον Φεβρουάριο του 1999 οι συζητήσεις μεταξύ Σέρβων και Αλβανών για εξεύρεση λύσης απέτυχαν.
Στις 18 Μαρτίου 1999 έγιναν συζητήσεις στο Παρίσι για να επικρατήσει η ειρήνη στην περιοχή, αλλά αυτές απέτυχαν. Η Σερβία αρνήθηκε να υπογράψει συμφωνία που προέβλεπε αυτονομία του Κοσόβου και ανάπτυξη στρατευμάτων του ΝΑΤΟ στο σημείο. Κάπως έτσι δύο ημέρες αργότερα ο στρατός της Σερβίας εξαπέλυσε νέα επίθεση στο Κόσοβο και το ΝΑΤΟ απάντησε με αεροπορικές επιδρομές στις 24 Μαρτίου. Αρχικά οι βομβαρδισμοί επικεντρώθηκαν σε στρατιωτικές θέσεις στο Κόσοβο, αλλά από τις 27 Μαρτίου και στο έδαφος της Σερβίας σε στρατιωτικούς και πολιτικούς στόχους. Οι πύραυλοι του ΝΑΤΟ στις 3 Απριλίου έπληξαν για πρώτη φορά το Βελιγράδι και στις 23 του ίδιου μήνα βομβαρδίστηκε το κτίριο της σερβικής τηλεόρασης.
Κι ενώ οι βομβαρδισμοί μαίνονταν, παράλληλα συνεχίζονταν εντατικά οι διπλωματικές πρωτοβουλίες για την ειρηνική επίλυση της κρίσης. Ο Μιλόσεβιτς δεν δεχόταν καμία συμφωνία που θα κατοχύρωνε την αυτονομία του Κοσόβου. Οι βομβαρδισμοί του ΝΑΤΟ σταμάτησαν στις 10 Ιουνίου 1999, αφού η Σερβία είχε υπογράψει την ειρηνευτική συμφωνία που προέβλεπε την απόσυρση των σερβικών δυνάμεων από το Κόσοβο και την αντικατάστασή τους από ειρηνευτικά στρατεύματα του ΝΑΤΟ.
ΜΕ ΜΙΑ ΜΑΤΙΑ…
1821: Οι Ντρέδες -οι Αρβανίτες της Άνω Μεσσηνίας- ξεσηκώνονται κατά των Τούρκων, με αρχηγό τον Γιαννάκη Μέλλιο.
1882: Ο Γερμανός γιατρός Ρόμπερτ Κοχ ανακαλύπτει τον βάκιλο της φυματίωσης. Για τη σημαντική αυτή ιατρική ανακάλυψη, που έσωσε και σώζει μυριάδες ζωές, η 24η Μαρτίου χαρακτηρίζεται ως Παγκόσμια Ημέρα κατά της Φυματίωσης.
1905: Γεννήθηκε ο Ιούλιος Βερν, Γάλλος συγγραφέας μυθιστορημάτων επιστημονικής φαντασίας («Ο γύρος του κόσμου σε 80 ημέρες», «20.000 λεύγες υπό τη θάλασσα»).
1965: Το διαστημικό σκάφος της NASA «Ranger 9», που είναι εξοπλισμένο για να μετατρέψει τα σήματά του σε φόρμα κατάλληλη για προβολή στην τηλεόραση, μεταφέρει στα σπίτια εικόνες της Σελήνης πριν από τη συντριβή του.
1971: Ο Παναθηναϊκός εξέρχεται ισόπαλος της Έβερτον με 0-0 και σε συνδυασμό με το 1-1 του Λίβερπουλ προκρίνεται στην ημιτελική φάση του Κυπέλλου Πρωταθλητριών Ευρώπης (νυν Τσάμπιονς Λιγκ). Η ενδεκάδα του θριάμβου: Οικονομόπουλος, Τομαράς, Αθανασόπουλος, Καψής, Σούρπης, Καμάρας, Βλάχος, Φυλακούρης, Δομάζος, Γραμμός, Αντωνιάδης.
1973: Το άλμπουμ των Pink Floyd «The Dark Side Of The Moon» κυκλοφορεί στη Μεγάλη Βρετανία.
1976: Στην Αργεντινή οι ένοπλες δυνάμεις ανατρέπουν τη συνταγματική κυβέρνηση της Προέδρου Ισαμπέλ Περόν και αρχίζουν μία επταετή δικτατορική περίοδο, αυτοαποκαλούμενη ως Διαδικασία Εθνικής Αναδιοργάνωσης. Από το 2006 η μέρα αυτή αποτελεί αργία ως Ημέρα Μνήμης για την Αλήθεια και τη Δικαιοσύνη.
2009: Ο πρώην πρόεδρος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, Γιώργος Μπατατούδης, καταδικάζεται από το Πρωτοβάθμιο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης σε κάθειρξη δέκα χρόνων χωρίς αναστολή για υπεξαίρεση 2,5 δισεκατομμυρίων δραχμών σε βάρος μετόχων της Intersat – Interactive.
2015: Ποινή φυλάκισης ενός έτους, με τριετή αναστολή, επιβάλλει το Ειδικό Δικαστήριο στον πρώην υπουργό Οικονομικών, Γιώργο Παπακωνσταντίνου, τον οποίο κρίνει ένοχο για το αδίκημα της νόθευσης δημοσίου εγγράφου σχετικά με την υπόθεση της «Λίστας Λαγκάρντ». Το δικαστήριο μετέτρεψε το αδίκημά του από κακούργημα σε πλημμέλημα, ενώ ο πρώην υπουργός αθωώθηκε για το αδίκημα της απόπειρας απιστίας.
2016: Ο Γιόχαν Κρόιφ, ένας από τους μεγαλύτερους ποδοσφαιριστές όλων των εποχών, πεθαίνει στη Βαρκελώνη μετά από σκληρή μάχη με τον καρκίνο σε ηλικία 68 ετών. Ο «Ιπτάμενος Ολλανδός» κατέκτησε 3 φορές τη Χρυσή Μπάλα (1971, 1973, 1974) αγωνιζόμενος σε Άγιαξ και Μπαρτσελόνα, ενώ το 1999 αναδείχθηκε κορυφαίος Ευρωπαίος ποδοσφαιριστής του αιώνα.