Όταν οι οπαδοί της ΑΕΛ «χώρισαν» στα δύο την Ελλάδα
Στις 17 Μαρτίου του 1988 οι φίλαθλοι της ΑΕΛ κλείνουν την εθνική οδό Αθηνών - Θεσσαλονίκης, αποκλείοντας την πόλη της Λάρισας για 36 ώρες και «κόβοντας» στα δύο την Ελλάδα.
Διαμαρτυρόμενοι για την αφαίρεση τεσσάρων βαθμών που επιβλήθηκε στην ομάδα τους λόγω της υπόθεσης ντόπινγκ του ποδοσφαιριστή Τσίγκοφ, οι φίλαθλοι της ΑΕΛ προκαλούν τεράστιο κομφούζιο σε όλη τη χώρα.
Η αντίδρασή τους είχε χαρακτηριστεί ως «ποδοσφαιρικό Κιλελέρ» και ετοιμάζονταν για κινητοποιήσεις μίας εβδομάδας. Μέχρι το βράδυ υπήρξαν δεκάδες ψηφίσματα συμπαράστασης τοπικών φορέων και οργανώσεων, ενώ όλα τα καταστήματα είχαν κατεβάσει ρολά!
Ολυμπιακός: Εντείνονται οι φήμες για Γιάρεμτσουκ
Στο επίκεντρο ο Βούλγαρος ποδοσφαιριστής της ΑΕΛ, Γκιόρκι Τσίγκοφ, ο οποίος είχε βρεθεί θετικός στην ουσία κωδεΐνη μετά το τέλος του νικηφόρου αγώνα επί του Παναθηναϊκού με 2-1. Η κατάσταση είχε «ταρακουνήσει» την κυβέρνηση Ανδρέα Παπανδρέου και το βράδυ της 21ης Μαρτίου, έπειτα από συνεννόηση του τότε υφυπουργού Αθλητισμού, Σήφη Βαλυράκη, με τον τότε πρόεδρο της ΕΠΟ, Σωτήρη Αλημίση, τροποποιείται η παράγραφος 12 του άρθρου 32 του ΚΑΠ, που έκανε λόγο για αφαίρεση βαθμών.
Η θεσσαλική ομάδα παίρνει πίσω τους βαθμούς και στο τέλος της χρονιάς κατακτά το μοναδικό πρωτάθλημα στην Ιστορία της με... τρεις βαθμούς περισσότερους από την ΑΕΚ!
ΜΕ ΜΙΑ ΜΑΤΙΑ...
1821: Έλληνες αγωνιστές υπό τον Σωτήρη Χαραλάμπη και τους Πετμεζαίους πολιορκούν τους Πύργους των Καλαβρύτων, που θα παραδοθούν έπειτα από λίγες μέρες (21 Μαρτίου). Αυτή η ενέργεια αποτελεί την πρώτη επαναστατική πράξη στη Νότια Ελλάδα.
1934: Εγκαινιάζεται η Πάντειος Σχολή Πολιτικών Επιστημών στη Λεωφόρο Συγγρού.
1946: Η ΕΠΟ ανακοινώνει ότι πριν από την έναρξη των αγώνων που θα διεξαχθούν ανήμερα την εθνική εορτής της 25ης Μαρτίου υποχρεώνει τους παίκτες να συγκεντρωθούν στη σέντρα και να ψάλουν τον εθνικό ύμνο.
1948: Βέλγιο, Λουξεμβούργο, Ολλανδία, Γαλλία και Μεγάλη Βρετανία υπογράφουν τη Συμφωνία των Βρυξελλών, προάγγελο του ΝΑΤΟ.
1963: Θεμελιώνεται το γήπεδο του Αιγάλεω στον χώρο μεταξύ των οδών Θηβών, Μάκρης, Κοραή και Θεσσαλονίκης που αγοράστηκε έναντι 3.000.000 δραχμών το 1961, τη χρονιά όπου η ομάδα αγωνίστηκε για πρώτη φορά στην Α' Εθνική. Το γήπεδο θα ονομαστεί «Σταύρος Μαυροθαλασσίτης» στη μνήμη του δημάρχου του Αιγάλεω της δεκαετίας του 1960.
1968: Ο Τάκης Λουκανίδης κάνει την τελευταία του εμφάνιση με την ομάδα του ΠΑΟ στον αγώνα ΠΑΟ - Αιγάλεω (0-0) στο γήπεδο της Λεωφόρου Αλεξάνδρας.
1969: Η Γκόλντα Μέιρ γίνεται η πρώτη γυναίκα πρωθυπουργός του Ισραήλ.
1971: Στον αγώνα Μπόκα Τζούνιορς - Σπόρτινγκ Κριστάλ, που σημαδεύεται από πρωτοφανή βιαιότητα μεταξύ των παικτών, ο διαιτητής αποβάλλει 19 από τους 22 ποδοσφαιριστές.
1988: Αυτοκτονεί στο σπίτι του, σε ηλικία 39 ετών, ο Νικόλας Άσιμος, συνθέτης, στιχουργός και τραγουδιστής του ελληνικού ροκ. Το πραγματικό του επώνυμο ήταν Ασημόπουλος και πριν φύγει από την γενέτειρά του, την Κοζάνη, ήταν αθλητής του ύψους, έπαιζε μπάσκετ αλλά και τερματοφύλακας στην τοπική ομάδα με την οποία δεν δέχθηκε να βγάλει δελτίο αρνούμενος να ενταχθεί σε ομάδα.
1991: Ο Μαραντόνα συλλαμβάνεται στην Ιταλία για χρήση κοκαΐνης ύστερα από τον αγώνα του ιταλικού πρωταθλήματος Νάπολι - Μπάρι 1-0 (το γκολ σημειώνει ο ίδιος με πέναλτι) και τιμωρείται από τη ΦΙΦΑ με αποκλεισμό 15 μηνών.
1992: Ο ΠΑΟΚ χάνει από τη Ρεάλ Μαδρίτης με 63-65 στον τελικό του Κυπέλλου Κυπελλούχων Ευρώπης που γίνεται στη Ναντ, με ένα καλάθι από τον Ρίκι Μπράουν ακριβώς με τη λήξη του αγώνα.
2006: Πεθαίνει σε ηλικία 71 ετών ο δημοσιογράφος Γιώργος Παγιωτέλης, ένας από τους πρώτους που ασχολήθηκαν με τη στατιστική στον αθλητικό χώρο, τηρώντας αποτελέσματα και στοιχεία σε όλη τη διάρκεια της καριέρας του.
2018: O Λευτέρης Πετρούνιας κατακτά το χρυσό μετάλλιο στους κρίκους (όγδοο συνεχόμενο) με 15,333 βαθμούς στο Παγκόσμιο Κύπελλο ενόργανης γυμναστικής που διεξάγεται στο Μπακού.
2020: Με τα θύματα του κορονοϊού να ξεπερνούν τους 7.500 νεκρούς και τα κρούσματα τις 200.000 (στην Ελλάδα 5 νεκροί και 400 κρούσματα), η ΟΥΕΦΑ αποφασίζει την αναβολή του Γιούρο για το 2021.