Τέσσερα χρόνια χωρίς τον Μίλτο
Σαν σήμερα, στις 2 Φεβρουαρίου 2017, έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 82 ετών ο Μίλτος Παπαποστόλου.
Γεννημένος στην Ομβριακή Δομοκού Φθιώτιδας στις 8 Σεπτεμβρίου 1934, έκανε μεγάλη καριέρα στο πρωτάθλημα Α’ Εθνικής κατηγορίας με τη φανέλα της ΑΕΚ και στη συνέχεια ως προπονητής, με σημαντικότερη τη θητεία του στον πάγκο της Εθνικής Ελλάδας από το 1984 μέχρι το 1988. Μια θητεία που σε συνεχόμενη χρονική διάρκεια ξεπεράστηκε μόνο από τον Ότο Ρεχάγκελ.
Προηγουμένως διετέλεσε προπονητής της Εθνικής ελπίδων και συνεργάτης του Χρήστου Αρχοντίδη στην ανδρών, του οποίου και υπήρξε ο αντικαταστάτης το 1984. Ο Μίλτος Παπαποστόλου ταξίδεψε πολλές φορές στο εξωτερικό για να παρακολουθήσει διεθνή σεμινάρια προπονητικής και είχε εμπειρίες και παραστάσεις από πολλές χώρες, κάτι που τον διέκρινε από πολλούς συναδέλφους του τις δεκαετίες του ‘70 και του ‘80. Διετέλεσε επί σειρά ετών πρόεδρος του Συνδέσμου Ελλήνων Προπονητών Ποδοσφαίρου, με σημαντικές μεταρρυθμίσεις για τον κλάδο.
Ολυμπιακός: Ο Φουρνιέ κάνει τη διαφορά
Τον Ιούνιο του 1989 ανέλαβε προπονητής του Ολυμπιακού, αλλά η θητεία του ήταν σύντομη και επεισοδιακή, καθώς ήρθε σε σύγκρουση με τον Λάγιος Ντέταρι και τον Γιώτη Τσαλουχίδη. Μετά από τρεις μήνες, τον Σεπτέμβριο του 1989, ο Ντέταρι έπεισε τον τότε πρόεδρο του Ολυμπιακού, Αργύρη Σαλιαρέλη, να αποδεσμεύσει τον Παπαποστόλου και να φέρει στη θέση του τον πεθερό του, Ίμρε Κόμορα. Τον Φεβρουάριο του 1992 ο Παπαποστόλου ανέλαβε την τεχνική ηγεσία του Αθηναϊκού. Τον Φεβρουάριο του 1993 ανέλαβε την τεχνική ηγεσία της Προοδευτικής. Εργάστηκε επίσης σε ομάδες μικρότερων κατηγοριών, όπως Μαρκό, Ιεράπολη, Κόρινθο (δις), Αχαρναϊκό, Κορωπί, Πανελευσινιακό και έως τον Δεκέμβριο του 1979 (οπότε προσλήφθηκε ως έμμισθος μάνατζερ στην ΑΕΚ) στην Καλλιθέα.
ΜΕ ΜΙΑ ΜΑΤΙΑ...
1828: Ιδρύεται η Εθνική Χρηματιστική Τράπεζα, μετέπειτα Εθνική Τράπεζα, και καθιερώνεται ο φοίνικας ως εθνικό νόμισμα.
1947: Μία φωτεινή επιγραφή με το σύνθημα «Να φύγουν οι Άγγλοι» αναρτάται στην Ακρόπολη κατά τη διάρκεια του Εμφυλίου Πολέμου. Οι δράστες συλλαμβάνονται και η αστυνομία ανακοινώνει ότι «πίσω από το εγχείρημα κρύβεται κομμουνιστικός δάκτυλος».
1982: Στρατιωτικές δυνάμεις της Συρίας, με διαταγή του προέδρου της χώρας Χαφέζ Αλ Άσαντ, επιτίθενται κατά του χωριού Χαμάκαϊ και σκοτώνουν χιλιάδες ανθρώπους στην προσπάθειά τους να καταστείλουν εξέγερση των «Αδελφών Μουσουλμάνων».
1991: Στην Κύπρο έντονες αντιδράσεις κυβέρνησης και κομμάτων προκαλεί η έκθεση Μπους για το Κυπριακό, στην οποία παραλείπεται τελείως η τουρκική αδιαλλαξία.
1996: Πεθαίνει από καρκίνο ο δημοσιογράφος Χρήστος Ράπτης, διευθυντής του αθλητικού τμήματος του «Ελεύθερου Τύπου» και δημοσιογράφος της ΕΡΤ.
1998: Στον χορό των κινητοποιήσεων μπαίνουν σχεδόν όλοι οι αγρότες της χώρας, άλλοι με συμβολικούς αποκλεισμούς υπουργείων, άλλοι με αποκλεισμούς εθνικών οδών και λιμανιών. Εκατοντάδες τρακτέρ είναι παρατεταγμένα εκατέρωθεν της εθνικής οδού στην περιοχή της Λάρισας, την ώρα που ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Ρέππας αποκλείει το ενδεχόμενο συνάντησης των αγροτών με τον πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη, παραπέμποντάς τους στον υπουργό Γεωργίας και στο Συμβούλιο Αγροτικής Πολιτικής.
2006: Μέγα σκάνδαλο τηλεφωνικών υποκλοπών εις βάρος του ίδιου του πρωθυπουργού της Ελλάδας, Κώστα Καραμανλή, στελεχών της κυβέρνησης και άλλων παραγόντων της δημόσιας ζωής αποκαλύπτεται σε κοινή συνέντευξη Τύπου των υπουργών Επικρατείας Θόδωρου Ρουσόπουλου, Δικαιοσύνης Αναστάση Παπαληγούρα και Δημόσιας Τάξης Γιώργου Βουλγαράκη.
2015: Ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης συναντά τον Βρετανό ομόλογό του Τζορτζ Όσμπορν και παράγοντες του Σίτι του Λονδίνου. Tα αγγλικά ΜΜΕ σχολιάζουν την επιμελώς ατημέλητη εμφάνιση του Έλληνα υπουργού Οικονομικών, κάνοντας λόγο για «παλτό εμπόρου ναρκωτικών και ύφος τραγουδιστή των 90s».