Η πιο «διάσημη» κομπάρσος του ελληνικού κινηματογράφου

Συμμετείχε σε 173 ταινίες 

Η πιο «διάσημη» κομπάρσος του ελληνικού κινηματογράφου

Αν αναζητήσουμε τη γυναίκα που εμφανίστηκε περισσότερες φορές από οποιαδήποτε άλλη στον ελληνικό κινηματογράφο, δεν θα τη βρούμε ανάμεσα στις ηθοποιούς που πέρασαν από το πανί της χρυσής εποχής.

Η γυναίκα που απαθανάτισε συνολικά 173 φορές ο κινηματογραφικός φακός δεν ήταν ηθοποιός αλλά... ενδυματολόγος του θεάτρου στο επάγγελμα. Της άρεσε το κομπσρσιλίκι, το έκανε όπως δήλωνε η ίδια για να μην πλήττει. Υποδυόταν συνήθως την πελάτισσα νυκτερινών κέντρων (το έκανε σε τουλάχιστον 80 ταινίες) και το πραγματικό της όνομα είναι Βίκυ Ιακωβίδου. Γεννήθηκε το 1929 αλλά δεν γνωρίζουμε την ακριβή χρονολογία θανάτου της.

May be a black-and-white image of 4 people and eyewear


Στις περισσότερες ταινίες εισχωρούσε στο πλάνο αμίλητη κάνοντας απλά όσα της επέτρεπε ο άχαρος ρόλος της. Σε μια ταινία, στο «Καλώς ήρθε το δολάριο», υποδύεται την ιερόδουλη και προσπαθεί να αποπλανήσει τον Γιώργο Κωνσταντίνου, λέγοντάς του: «Ψιτ... αγοράκι, να σου πω!». Ήταν πολύ καλή φίλη της Ρένας Βλαχοπούλου και του Κώστα Βουτσά. Στην ταινία «ζητείται επειγόντως γαμπρός», καθώς η Βλαχοπούλου τραγουδά, βλέπουμε σε κοντνινό πλάνο την Βίκυ Ιακωβίδου να σκουπίζει συγκινημένη τα δάκρυά της.

May be a black-and-white image of 4 people

(Στοιχεία αντλήθηκαν από την ΜΗΧΑΝΗ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ)