Αλκαράθ: «Δεν μπορώ να συγκριθώ με τους Big 3»

Ο Κάρλος Αλκαράθ διατηρεί χαμηλούς τόνους παρά τα όσα σπουδαία έχει πετύχει στο παγκόσμιο τένις.

Αλκαράθ: «Δεν μπορώ να συγκριθώ με τους Big 3»

Ο Κάρλος Αλκαράθ αποτελεί το επόμενο μεγάλο αστέρι του παγκοσμίου τένις. Ο 21χρονος τενίστας κατέκτησε το φετινό Roland Garros, ενώ ήδη έχει κατακτήσει από μία φορά το US Open και το Wimbledon.

Όπως είναι αναμενόμενο αρκετοί τον συγκρίνουν με τα κατορθώματα των Ναδάλ, Τζόκοβιτς και Φέντερερ, ωστόσο ο Ισπανός ξεκαθάρισε πως δεν μπορεί να μπει σε μία τέτοια σύγκριση.

Αναλυτικά τα όσα είπε: «Δεν μπορούμε να συγκρίνουμε τον εαυτό μου με αυτά που έχουν πετύχει αυτοί οι παίκτες με το πέρασμα των χρόνων. Στο τέλος, όπως λέω πάντα, δεν έχει σημασία τι έχεις πετύχει σε νεαρή ηλικία, το θέμα είναι να μείνω εκεί.

Θέλω να συνεχίσω την καριέρα μου, να συνεχίσω να αναπτύσσομαι και να βρεθώ κάποτε εκεί που βρίσκονται οι Ρότζερ, Νόβακ και Ράφα, οι θρύλοι, οι οποίοι συνέχισαν να βελτιώνονται μέχρι τα 37 και τα 38 τους. Το να είσαι στο κορυφαίο επίπεδο για 16-17 χρόνια και να διεκδικείς μεγάλους τίτλους κάθε σεζόν, αντιμετωπίζοντας παράλληλα τραυματισμούς και όλη την πίεση, είναι κάτι εκπληκτικό και πολύ λίγοι μπορούν να το πετύχουν».