Roland Garros: «Φωτιά» η Σβιόντεκ, δεν έχασε ούτε γκέιμ κόντρα στην Ποτάποβα! (highlights)

Η Ίγκα Σβιόντεκ έγινε μόλις η τρίτη τενίστρια στην Ιστορία που κερδίζει ματς χωρίς να χάσει γκέιμ για δύο σερί χρονιές, συντρίβοντας την Αναστάσια Ποτάποβα.

Roland Garros: «Φωτιά» η Σβιόντεκ, δεν έχασε ούτε γκέιμ κόντρα στην Ποτάποβα! (highlights)

Ποιος είδε την Ίγκα Σβιόντεκ (να παίζει τένις) και δεν τη... φοβήθηκε στο φετινό Roland Garros. Το Νο1 της παγκόσμιας κατάταξης έδωσε άλλη μια μοναδική παράσταση το απόγευμα της Κυριακής (2/6) γράφοντας Ιστορία σε βάρος της Αναστάσια Ποτάποβα.

Για τον 4ο γύρο του γαλλικού Όπεν η Πολωνή πρωταθλήτρια δεν νίκησε απλά την αντίπαλό της, αλλά την... κονιορτοποίησε αγωνιστικά, φτάνοντας στην επικράτηση με 6-0, 6-0 μέσα σε μόλις 40 λεπτά! Πρόκειται, μεταξύ άλλων, για τον πιο σύντομο σε διάρκεια αγώνα στην καριέρα της Σβιόντεκ.

Πέραν αυτού, φυσικά, η Πολωνή έγινε μόλις η τρίτη τενίστρια στα χρονικά της Open Era που κερδίζει ματς χωρίς να χάσει γκέιμ για δύο σερί χρονιές, μετά τις Γκαμπριέλα Σαμπατίνι (1992-1993) και Μέρι Πιρς (1993-1994). Το περσινό της... θύμα ήταν η Κινέζα Ζινιού Γουάνγκ.

Η Σβιόντεκ κέρδισε τους 48 από τους 58 πόντους της αναμέτρησης, με τη Ρωσίδα Ποτάποβα να καταφέρνει να πάρει μόλις 3 πόντους στα σερβίς της Πολωνής. Επόμενος αντίπαλος για τη... δαιμονισμένη Σβιόντεκ θα είναι η Μαρκέτα Βοντρούσοβα από την Τσεχία, η οποία προκρίθηκε σε βάρος της Όλγκα Ντανίλοβιτς με 6-4, 6-2.