Η Τζαμπέρ δημοπρατεί την ρακέτα της για μία κλίνη εντατικής θεραπείας
Σε μία συμβολική κίνηση, που θα πρέπει να βρει μιμητές, προχώρησε η Ονς Τζμπέρ.
Η Τυνήσια τενίστρια, η οποία στις αρχές Ιουλίου, έγινε η πρώτη γυναίκα από την Αραβία, που προκρίθηκε στους προημιτελικούς στο Wimbledon, ανακοίνωσε ότι θέτει προς πώληση την ρακέτα της, προκειμένου να συνδράμει νοσοκομεία στην χώρα της, για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού.
«Είναι για καλό σκοπό. Δεν μπορώ να μείνω άπραγη, βλέποντας την χώρα μου να περνά δύσκολες καταστάσεις», έγραψε σε ανάρτηση της στο Instagram η Τζαμπέρ, η οποία βρίσκεται στο Νο 23 της παγκόσμιας κατάταξης, που διατηρεί η WTA.
Ολυμπιακός: Οι λύσεις που δίνει η επιστροφή του Ορτέγκα
Μάλιστα η Τζαμπέρ, είπε ότι στο ποσό που θα συγκεντρώσει από την πώληση της ρακέτας της, θα προσθέσει δικά της χρήματα.
Ως τιμή εκκίνησης για την ρακέτα της Τζαμπέρ, τα 2.000 δηνάρια (σ.σ. περίπου 610 ευρώ) θεωρήθηκαν ελάχιστα κι έτσι λίγες ώρες αργότερα, η τιμή είχε «εκτοξευθεί» σε περίπου 5.000 ευρώ.
Μ΄ αυτήν την ρακέτα, η Τζαμπέρ νίκησε κατά σειρά τις Βίνους Ουίλιαμς, Γκαρμπίνε Μουγκουρούθα και Ιγκα Σβιάτεκ, ενώ όπως ανακοίνωσε η Τυνήσια πρωταθλήτρια, αυτή η άτυπη δημοπρασία θα λήξει αύριο (14/07).
Ο στόχος της Τζαμπέρ, είναι να συγκεντρώσει ένα ποσό, ικανό για την αγορά μία κλίνης εντατικής θεραπείας για ένα νοσοκομείο σε μια περιοχή της Τυνησίας, η τιμή του οποίου μπορεί να φτάσει τα 30.000 δηνάρια (10.000 ευρώ).
Σημειώνεται, πως τα δημόσια νοσοκομεία της Τυνησίας αντιμετωπίζουν σήμερα μια άνευ προηγουμένου εισροή ασθενών και δεν μπορούν πλέον να καλύψουν όλες τις ανάγκες λόγω έλλειψης προσωπικού και εξοπλισμού.
Η Τυνησία, η οποία έχει το «υψηλότερο» ποσοστό θνησιμότητας Covid-19 στην περιοχή, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, επί του παρόντος θρηνεί περισσότερους από 16.000 θανάτους, από τα 12 εκατομμύρια κατοίκων της χώρας.
Κι ενώ ο πρόεδρος της Τυνησίας, Καϊς Σαϊέντ, εμβολιάσθηκε την Δευτέρα (12/7), η Τύνιδα αγωνίζεται να βρει τα εμβόλια που είναι απαραίτητα για την προστασία του πληθυσμού της, καθώς δεν υπάρχουν πλέον εμβόλια Pfizer σύμφωνα με το Υπουργείο Υγείας, ενώ έχει χρησιμοποιηθεί το 93% των εμβολίων AstraZeneca.
Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα έχουν υποσχεθεί 500.000 δόσεις εμβολίων που αναμένονται εντός των ημερών. Η Κίνα και οι Ηνωμένες Πολιτείες ανακοίνωσαν επίσης δωρεές 500.000 δόσεων η καθεμία σύμφωνα με την προεδρία της Τυνησίας. Παράλληλα, γειτονική Αλγερία «θα παραδώσει βοήθεια 250.000 δόσεων εμβολίων» την Τρίτη, δήλωσε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Αμπντελμαντζίντ Τεμπούν, ενώ η Γαλλία ανακοίνωσε τον Ιούνιο δωρεά 325.000 δόσεων AstraZeneca, η οποία θα φτάσει στις 17 Ιουλίου μέσω της πρωτοβουλίας Covax, σύμφωνα με την Γαλλική Πρεσβεία.
πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ