ΣΕΓΑΣ: Ανανεωμένο κατά 60% το νέο ΔΣ

Ανανεωμένο κατά 60% είναι το νέο διοικητικό συμβούλιο του ΣΕΓΑΣ

ΣΕΓΑΣ: Ανανεωμένο κατά 60% το νέο ΔΣ

Οι αρχαιρεσίες του ΣΕΓΑΣ που έλαβαν χώρα στις 29 Σεπτεμβρίου 2024, ανέδειξαν πρόεδρο, μέλη ΔΣ και τις εκπροσώπους της ομοσπονδίας στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή.

Συγκρίνοντας το νέο διοικητικό συμβούλιο, το οποίο εντός της εβδομάδας θα συγκροτηθεί σε σώμα, διαπιστώνουμε ότι μόλις οκτώ από είκοσι μέλη της απερχόμενης διοίκησης ανανέωσαν τη θητεία τους, όπως φυσικά και η πρόεδρος, Σοφία Σακοράφα.

Συγκεκριμένα επανεξελέγησαν ο Α΄ αντιπρόεδρος, Κώστας Κεντέρης, ο Β΄ αντιπρόεδρος, Ιάκωβος Πετσούλας, ο Γενικός Γραμματέας, Γιώργος Γιατρουδάκης, ο Ταμίας, Γιάννης Λιούμπας, ο Αναπληρωτής ταμίας, Γιάννης Μυστακίδης και τα μέλη, Τασούλα Κελεσίδου (η οποία διατήρησε και τη θέση της εκπροσώπου του ΣΕΓΑΣ στην ΕΟΕ), Χάρης Παπαδιάς και Κώστας Τριαντάφυλλος.

Για πρώτη φορά παίρνουν θέση στο διοικητικό συμβούλιο του ΣΕΓΑΣ επτά νέα μέλη, οι Κυριακή Γαλάνη, Λαμπρινή Αναστοπούλου, Ευγενία Νικολετοπούλου, Γιώργος Καλαντζής, Γιώργος Συμεωνίδης, Βασίλης Ζήκας και Βασίλης Καρανάσσος.

Στο ΔΣ επιστρέφουν πέντε “παλιοί”, οι Ξένια Αργειτάκη, Δημήτρης Χαχάμης, Λούλα Καρατζά, Θανάσης Χασκής και Γιάννης Ψωμιάδης.

Αλλαγή είχαμε και στη θέση της αναπληρωματικής εκπροσώπου του ΣΕΓΑΣ στην ΕΟΕ, με την Κατερίνα Κόφφα να αντικαθιστά την Ξένια Αργειτάκη.

Δεν επανεξελέγησαν οκτώ, πρώην πια, μέλη του ΔΣ: ο Γ΄ αντιπρόεδρος, Γιάννης Θεμελίδης, η Β’ Ειδική γραμματέας, Παρασκευή Παχατουρίδου και τα μέλη, Αλέξης Αλεξόπουλος, Πέτρος Μαντάς, Παναγιώτης Μελαχρινός, Γιάννης Μπόλλας, Κωνσταντίνα Ρετσινά και Νίκος Τσώνης.

Υπήρχε και μια 4άδα που επέλεξε να μην διεκδικήσει για διάφορους λόγους την επανεκλογή της. Πρόκειται για τον τέως Α’ Ειδικό γραμματέα, Παναγιώτη Δημάκο και τα τέως μέλη, Ηλία Βασιλειάδη, Κώστα Γκατσιούδη και Βασίλη Οικονόμου, τους οποίους το ΔΣ ευχαρίστησε για την προσφορά τους στην τελευταία συνεδρίασή του.

Σε εύλογο χρονικό διάστημα και έπειτα από σχετική εκλογική διαδικασία θα προκύψουν και οι εκπρόσωποι των προπονητών και των αθλητών στο νέο ΔΣ. Τις θέσεις κατέχουν επί του παρόντος η Φλώρα Ρεντούμη και ο Γιάννης Νυφαντόπουλος αντίστοιχα.