Run Greece: Για πρώτη φορά στη Σύρο

Το Run Greece ταξιδεύει φέτος για πρώτη φορά στη Σύρο

Run Greece: Για πρώτη φορά στη Σύρο

Το Run Greece ταξιδεύει φέτος για πρώτη φορά στη Σύρο! Η πρωτεύουσα των Κυκλάδων είναι έτοιμη να υποδεχθεί δρομείς από όλη τη χώρα και να αποτελέσει για μια ακόμη φορά έναν αγαπημένο προορισμό για μικρούς και μεγάλους.

Το Run Greece της Σύρου θα γίνει την Κυριακή 5 Οκτωβρίου, όμως, η έναρξη του δόθηκε στη σημερινή συνέντευξη Τύπου στην Ερμούπολη. Ο Δήμαρχος του νησιού Αλέξης Αθανασίου και ο αντιπρόεδρος του ΣΕΓΑΣ, Ιάκωβος Πετσούλας βρέθηκαν στο πάνελ των ομιλητών για να μιλήσουν για το σπουδαίου αυτό δρομικό γεγονός.

«Αισθανόμαστε περήφανοι που θα είμαστε συνδιοργανωτές αυτού του σπουδαίου αθλητικού γεγονότος. Περιμένουμε όλο τον κόσμο στο νησί μας για την μεγάλη αυτή γιορτή που θα γίνει στη Σύρο. Ευχαριστούμε τον ΣΕΓΑΣ για την επιλογή του νησιού μας και την άψογη συνεργασία που έχουμε, τους χορηγούς, τους εθελοντές και όσους συμμετέχουν σε αυτή την διοργάνωση», είπε ο Δήμαρχος της πόλης.

Από την πλευρά του ο κ. Πετσούλας τόνισε: «Το Run Greece έχει πολλαπλούς στόχους. Εδώ στη Σύρο βρήκαμε ένα νέο σύμμαχο, εσάς κ. Δήμαρχε και τους συνεργάτες σας, το σύλλογο του νησιού κι όλους τους τοπικούς φορείς. Είμαστε πολύ ευτυχισμένοι που εργαζόμαστε για πρώτη φορά σε αυτό το νησί και πιστέψτε με, αυτή η συνεργασία θα συνεχιστεί. Πρώτον γιατί έχει όλες τις προϋποθέσεις για να πετύχει αυτός ο θεσμός που έχει καθιερωθεί εδώ και 13 χρόνια και δεύτερον γιατί η συνεργασία μας είναι άψογη και ευχαριστώ τον Δήμαρχο και όλους τους συνεργάτες σας. Το Run Greece έχει πολλαπλούς στόχους. Πρώτος στόχος είναι αθλητικός. Να βγει όλος ο κόσμος έξω, να περπατήσει, να τρέξει. Να γεμίσουν οι δρόμοι της Σύρου με παιδικά χαμόγελα. Όλα τα Run Greece μέχρι σήμερα έχουν γίνει με πολύ μεγάλη επιτυχία και πολύ μεγάλη συμμετοχή του κόσμου. Το ίδιο ελπίζουμε να γίνει και στην Σύρο».

Ο εντεταλμένος σύμβουλος του Δήμου Δομένικος Σαγκινέτος είπε: «Ευχαριστώ και εγώ προσωπικά τους διοργανωτές για την επιλογή του νησιού μας. Μετά από χρόνια στην Σύρο έχουμε ένα σύγχρονο και καινούριο προπονητήριο στίβου και με βάση αυτό θα συνεργαστούμε με τον ΣΕΓΑΣ με στόχο μια πρόκληση που θα είναι μελλοντικά η συμμετοχή μας σε πανελλήνιες διοργανώσεις».

Στην συνέντευξη τύπου βρέθηκε και ο τεχνικός σύμβουλος της ομοσπονδίας Παναγιώτης Παπούλιας, που ανέλυσε το πλάνο των αγώνων, ενώ στην αίθουσα συνεδριάσεων βρέθηκαν οι Αντιδήμαρχοι Γιάννης Μαραγκός, Νίκος Σκευοφύλαξ, Φραγκίσκος Βακόνδιος, ο Λιμενάρχης Παναγιώτης Καραμήτσας, ο πρόεδρος της Κοινότητας Ερμούπολης Βαγγέλης Μαραγκός και οι Κυριακή Κυρίτση και Σοφιανός Αγγέλου εκπροσωπώντας τους Δρομείς Σύρου.

H Σύρος είναι ο τελευταίος σταθμός της φετινής περιόδου και αποτελεί την τρίτη νέα πόλη που εντάχθηκε στο πρόγραμμα του 2024. Δρομείς από όλη τη χώρα είχαν την ευκαιρία να ταξιδέψουν σε Ηράκλειο, Ναύπλιο, Τρίκαλα, Πειραιά και Αλεξανδρούπολη και την Κυριακή 5/10 θα βρεθούν στη Σύρο.

Τους αγώνες Run Greece διοργανώνει ο ΣΕΓΑΣ σε συνεργασία με τους τοπικούς φορείς και μεγάλο χορηγό την ERGO.