Δεληγιάννη: Ψηλά ο πήχης ενόψει της συνέχειας
Η Έλλη - Ευτυχία Δεληγιάννη αποτελεί ένα από τα παιδιά της νέας γενιάς του ελληνικού στίβου έχοντας σημειώσει σημαντικές επιτυχίες.
Μπορεί να είναι μόλις 19 ετών, ωστόσο το βιογραφικό της είναι ήδη εμπλουτισμένο με πλούσιες διακρίσεις και μπόλικες εμπειρίες.
Η Έλλη - Ευτυχία Δεληγιάννη αποτελεί ένα από τα παιδιά της νέας γενιάς του ελληνικού στίβου. Πρόκειται για την αθλήτρια, που κατάφερε μέσα σε μία διετία να πετύχει όσα δεν κατάφεραν πολλές ικανές και σπουδαίες συναθλήτριες της στο αγώνισμα των 800 μ., τα προηγούμενα χρόνια.
Ολυμπιακός: Εντείνονται οι φήμες για Γιάρεμτσουκ
Αρχικά να σπάσει το πανελλήνιο ρεκόρ της Ειρήνης Θεοδωρίδου στην κατηγόρια Κ20 και να κατακτήσει μετάλλιο σε μια μεγάλη διοργάνωση, όπως το Παγκόσμιο Κ20. Και το κατάφερε παρότι ολο αυτό το διάστημα υπήρξαν καθοριστικές αλλαγές στη ζωή της, ανάμεσα σε αυτές, η έναρξη της φοιτητικής της ζωής, σε ένα από τα καλύτερα πανεπιστήμια των ΗΠΑ, το Στάνφορντ. Η Δεληγιάννη βρίσκεται ήδη στις ΗΠΑ για να ξεκινήσει τις υποχρεώσεις της στο Πανεπιστήμιο. Στις αποσκευές της υπάρχουν οι αναμνήσεις μιας δύσκολης, αλλά παράλληλα επιτυχημένης χρονιάς.
«Ήμουν πολύ ευχαριστημένη από την κατάκτηση της τέταρτης θέσης στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Ταλίν. Παρόλα αυτά δεν το κρύβω πως είχα και μια μικρή πίκρα, που για τόσο λίγο έμεινα μακριά από τα μετάλλια. Το Ταλίν ήταν για εμένα μάθημα, που έδωσε αυτοπεποίθηση. Παρότι ήταν η πρώτη μεγάλη διοργάνωση και μπήκα πιο συγκρατημένα, βελτίωσα το ρεκόρ μου και αυτό που έδωσε μεγάλη αυτοπεποίθηση», είπε αρχικά η αθλήτρια του Μιχάλη Αναγνώστου και συμπλήρωσε: «Κυνήγησα το ρεκόρ μέσα στη σεζόν σε πολλές κούρσες και τελικά ήρθε στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα. Έπειτα πήγα στην Κένυα πιο έτοιμη για έναν τόσο σπουδαίο αγώνα και κατέκτησα το μετάλλιο».
Η Δεληγιάννη τον Ιανουάριο του 2021 ξεκίνησε τις σπουδές της στο Στάνφορντ, όπου γυμνάστηκε για ένα πεντέμηνο, πριν επιστρέψει και πάλι στην Ελλάδα αρχές καλοκαιριού.
Συγκεκριμένα δήλωσε: «Πήγα στις ΗΠΑ τον Ιανουάριο και έκατσα λίγο παραπάνω από πέντε μήνες. Στο διάστημα αυτό έκανα αρκετούς αγώνες, ωστόσο ο προπονητής του Πανεπιστημίου δεν ήθελε να με επιβαρύνει με πολλούς αγώνες και αυτό ήταν καλό για εμένα. Το να συνδυάσω σπουδές και προπόνηση δεν είναι εύκολο, ωστόσο θεωρώ πως τα έχω πάει καλά. Το Πανεπιστήμιο είναι φοβερό, παρότι υπάρχουν αρκετοί περιορισμοί λόγω του covid-19».
Η Δεληγιάννη επικεντρώθηκε στα 800 μ., τα τελεταία δύο χρόνια, ενώ νωρίτερα έτρεξε με επιτυχία 400 μ., όπου έχει ρεκόρ 55.65 το 2019.
«Όταν ξεκίνησα τη συνεργασία μου με τον Μιχάλη Αναγνώστου ήταν η ίδια εποχή που ήθελα να δοκιμάσω και τα 800 μέτρα. Ευτυχώς για εμένα την ίδια σκέψη είχε κι εκείνος, οπότε ξεκινήσαμε την προετοιμασία για τα 800 μ,. και γρήγορα ήρθαν τα αποτελέσματα που θέλαμε", είπε η νεαρή που φαντάζεται τον εαυτό της για πολλά ακόμη χρόνια σε υψηλό επίπεδο στους παγκόσμιους στίβους. Θέλω να ασχοληθώ σε υψηλό επίπεδο με τον στίβο για πολλά χρόνια ακόμη. Ο στόχος είναι κάποια στιγμή να καταφέρω να συμμετάσχω σε Ολυμπιακούς Αγώνες.
Για το 2022 έχω αγωνιστικές υποχρεώσεις με το Πανεπιστήμιο μου, ενώ στην άκρη του μυαλού μου υπάρχει και το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ανδρών/Γυναικών. Από την επόμενη χρονιά θα ανήκω στην κατηγορία Κ23 και το πρόγραμμα δεν περιλαμβάνει μεγάλη διοργάνωση της κατηγορίας».
Η Δεληγιάννη αναφέρθηκε και στην εμπειρία της συμμετοχής στις δύο διοργανώσεις της κατηγορίας Κ20 λέγοντας: «Τόσο στη διοργάνωση του Ταλίν, όσο και της Κένυας ήταν πολύ ωραία. Το κλίμα στην ομάδα είναι πολύ καλό και αυτό γιατί με τα περισσότερα παιδιά είμαστε μαζί από μικρότερες κατηγορίες, ενώ μοιραζόμαστε τους ίδιους στόχους και τις ίδιες αγωνίες».
Η Δεληγιάννη αναμένεται να ξεκινήσει τους αγώνες της στη χειμερινή περίοδο τον Ιανουάριο και στο πλαίσιο της προετοιμασίας της θα έχει παρουσία και στα 1.500 μέτρα. Βασική επιδίωξη της για τον κλειστό στίβο, η συμμετοχή στην τελική φάση του Κολεγιακού Πρωταθλήματος.
Η αθλήτρια έχει ατομικό ρεκόρ 2.04.11, επίδοση που αποτελεί πανελλήνιο ρεκόρ Γυναικών Κ20 και την 11η επίδοση όλων των εποχών στη χώρα σε επίπεδο γυναικών. Η νεαρή στη διάρκεια της θερινής σεζόν έτρεξε επτά φορές την απόσταση κάτω από 2.06.00 και δύο κάτω από 2.05.00.