Ιστιοπλοΐα: Αυλαία στην προκριματική φάση του Πανελλήνιου πρωταθλήματος

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η δεύτερη ημέρα των αγώνων και της προκριματικής φάσης του Πανελλήνιου πρωταθλήματος ιστιοπλοΐας Optimist U16.

Ιστιοπλοΐα: Αυλαία στην προκριματική φάση του Πανελλήνιου πρωταθλήματος

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η δεύτερη ημέρα των αγώνων και της προκριματικής φάσης του Πανελλήνιου πρωταθλήματος ιστιοπλοΐας Optimist U16, το οποίο διοργανώνει ο Ολυμπιακός υπό την αιγίδα της Ελληνικής ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας.

Μέχρι στιγμής έχουν διεξαχθεί 5 ιστιοδρομίες με ιδανικές καιρικές συνθήκες. Ο Φαληρικός όρμος που έχει στηθεί ο θαλάσσιος στίβος έχει γεμίσει από πανιά των νεαρών αθλητών.

Μετά το πέρας της προκριματικής φάσης πραγματοποιήθηκε ο διαχωρισμός των στόλων για τα αγόρια (χρυσό και αργυρό).

Ο διαχωρισμός θα σηματοδοτήσει την έναρξη της τελικής φάσης όπου οι αθλητές θα διεκδικήσουν μετάλλια και τον τίτλο του πρωταθλητή Ελλάδας. Οι επόμενες ημέρες αναμένονται με εξίσου ευνοϊκές συνθήκες και εντυπωσιακές κούρσες με αμφίρροπους αγώνες.

Αξιοσημείωτη εξέλιξη για την ακαδημία του Ολυμπιακού αποτελεί η πρόκριση ενός αθλητή στην τελική φάση και τον χρυσό στόλο. Αυτό αποτελεί μια σημαντική επιτυχία και μία απόδειξη της σπουδαίας δουλειάς που γίνεται στις υποδομές του Ολυμπιακού.