Γκιώνης: «Θέλει πείσμα και ψυχή για να πας σε έξι Ολυμπιακούς Αγώνες»

Ο Παναγιώτης Γκιώνης επέστρεψε στη χώρα μας από το Σεράγεβο και δήλωσε περήφανος για την έκτη συμμετοχή του σε Ολυμπιακούς Αγώνες.

Γκιώνης: «Θέλει πείσμα και ψυχή για να πας σε έξι Ολυμπιακούς Αγώνες»

Στην Αθήνα επέστρεψε σήμερα από το Σαράγεβο ο Παναγιώτης Γκιώνης, ο οποίος πήρε μέρος στο Ευρωπαϊκό Προολυμπιακό τουρνουά και πανηγύρισε την πρόκρισή του στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Ο Έλληνας πρωταθλητής του πινγκ-πονγκ έφτασε στις 3 τα χαράματα και παρά το βαρύ της ώρας βρέθηκαν αρκετά άτομα στο αεροδρόμιο για να τον υποδεχτούν. Μαζί του ο ομοσπονδιακός προπονητής Κώστας Βατσακλής και ο διεθνής Γιώργος Κωνσταντινόπουλος, που ήταν ο φυσικοθεραπευτής της αποστολής, ενώ στην εκπροσώπηση από την ομοσπονδία κατά την υποδοχή ήταν επικεφαλής ο πρόεδρος Κώστας Παπαγεωργίου.

«Με ρώτησαν αρκετοί πώς τα κατάφερα και πάλι και η ερώτηση ήρθε λόγω ηλικίας. Θεωρώ ότι για να πετύχεις τέτοιους στόχους πρέπει να έχεις πολύ πείσμα και μεγάλη ψυχή. Κι εγώ κάποιες φορές δεν το πιστεύω ότι μπορώ ακόμα ν’ αγωνίζομαι σε τόσο υψηλό επίπεδο, αλλά πάντα νιώθω... πιο μικρός ηλικιακά, προετοιμάζομαι όπως πρέπει και προσέχω το σώμα μου για να μην έχω τραυματισμούς», δήλωσε ο Έλληνας πρωταθλητής και πρόσθεσε:

«Πιστεύω ότι αν τα προσέξεις αυτά μπορείς να καταφέρεις τα πάντα. Αυτό είναι το μυστικό. Τα Προολυμπιακά ίσως έχουν το μεγαλύτερο άγχος απ’ όλες τις διοργανώσεις. Και πώς να μη συμβαίνει αυτό όταν φτάνεις στην τελευταία αναμέτρηση πριν από πρόκριση σε Ολυμπιακούς Αγώνες. Εγώ το βράδυ της Παρασκευής δεν κοιμήθηκα. Πήγα να παίξω τον καθοριστικό ημιτελικό με τρεις ώρες ύπνο, αλλά ήξερα ότι ήταν ματς που μπορούσε να με πάει στον... παράδεισο και τα έδωσα όλα».