Καράτε: «Χρυσοί» οι Μαστρογιάννης και Στέφανος Ξένος στο Ευρωπαϊκό του Ζαντάρ!

Ο Kωνσταντίνος Μαστρογιάννης κι ο Στέφανος Ξένος κατέκτησαν τα χρυσά μετάλλια σε -84 και -60 κιλά, αντίστοιχα στο Ευρωπαϊκά πρωτάθλημα του Ζαντάρ. Χάλκινα μετάλλια η Στόλη και ο Μπαλιώτης!

Καράτε: «Χρυσοί» οι Μαστρογιάννης και Στέφανος Ξένος στο Ευρωπαϊκό του Ζαντάρ!

Θριαμβευτικό ήταν για τα ελληνικά χρώματα το Σάββατο (11/05) στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Καράτε του Zαντάρ!

Δύο χρυσά ήταν ο χθεσινός απολογισμός για τους εκπροσώπους της χώρας μας!

Ο Κωνσταντίνος Μαστρογιάνης έκανε την αρχή, στα -84κ, για να πάρει την… σκυτάλη ο Στέφανος Ξένος, στα -60κ.

Μάλιστα ο Ξένος, τον περασμένο Οκτώβριο, αναδείχθηκε πρωταθλητής κόσμου, στην Βουδαπέστη και στην κροατική πόλη έκανε «νταμπλ» νικώντας τον, Αλβανό, Αρίφι στον τελικό, με 3-1±

Έτσι έγινε μόλις ο πρώτος Έλληνας, μετά το Δημήτρη Τριανταφύλλη (2010), που είναι πλέον εν ενεργεία πρωταθλητής κόσμου και Ευρώπης!

Νωρίτερα, ο Κωνσταντίνος Μαστρογιάννης, με το επιβλητικό 7-2 επί του Ολλανδού Μπράιαν Τίμερμανς, του είχε δείξει το …δρόμο!

Ήταν η μεγαλύτερη επιτυχία στην καριέρα του 23χρονου μετά τα χάλκινα το 2022 (ομαδικό) και το 2023.

Όμως τα δύο χρυσά δεν ήταν οι μόνες Ελληνικές παρουσίες σε βάθρο!

Στα -55κ γυναικών η Μαρία Στόλη κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο νικώντας, 3-2,, με ανατροπή, το πολύ μεγάλο φαβορί της κατηγορίας, την Ουκρανή «ασημένια» Ολυμπιονίκη και δεύτερη στο πρόσφατο παγκόσμιο πρωτάθλημα, Ανζέλικα Τερλιούγκα. Ήταν το πρώτο ευρωπαϊκό μετάλλιο της.

Στα -67κ ανδρών ο, νεότερος της ελληνικής αποστολής, ο, 19χρονος, Γιώργος Μπαλιώτης, αντιμετώπισε τον, Κροάτη, Μπέρατ και με 5-2 κατέκτησε το πρώτο μετάλλιο της καριέρας του σε επίπεδο ανδρών.

Οι αγώνες ολοκληρώνονται την Κυριακή (12/05) με την χώρα μας να διεκδικεί στο KUMITE ανδρών το χρυσό μετάλλιο στον τελικό εναντίον της Ιταλίας (13:45 ώρας Ελλάδας).

Οι Στ. Ξένος, Μαστρογιάννης, Β.Σερεμετάκης, Μπαλιώτης, Καρβούνης, Νικόπουλος και Δρίβας θα προσπαθήσουν να επαναλάβουν έναν θρίαμβο που μόνο μία φορά έχει κατορθώσει το Ελληνικό καράτε, το 2011!