Ολυμπιακός-Εθνικός 11-13 (9-9 κ.δ.): Το Κύπελλο της Σωτηρέλη! (vids)

Με την τερματοφύλακα Ελένη Σωτηρέλη να στέλνει το ματς στα πέναλτι με γκολ στην εκπνοή (!) και έπειτα να αποκρούει την εκτέλεση της Ελευθεριάδου, ο Εθνικός νίκησε τον Ολυμπιακό 13-11 (9-9 κ.δ.) και στέφθηκε Κυπελλούχος Ελλάδας για πρώτη φορά!

Ολυμπιακός-Εθνικός 11-13 (9-9 κ.δ.): Το Κύπελλο της Σωτηρέλη! (vids)

Η αρχηγός του Εθνικού, Ελένη Σωτηρέλη πήρε από το χέρι τους «κυανόλευκους» και τους οδήγησε στην κατάκτηση του Κυπέλλου Ελλάδας! Αφού σκόραρε σε νεκρό χρόνο ισοφαρίζοντας τον Ολυμπιακό σε 9-9 και έστειλε το ματς στα πέναλτι, εκεί είπε «όχι» στην Ελευθεριάδου και ο Εθνικός κατέκτησε το Κύπελλο με σκορ 13-11 απέναντι στις φιναλίστ του Champions League.

Οι παίκτριες του Στέφανου Λέανδρου έκαναν μια εμφάνιση υπερβάσεων, προηγήθηκαν του Ολυμπιακού, έμειναν μπροστά και τον οδήγησαν σε σειρά κακών αποφάσεων. Στην τελευταία περίοδο οι «ερυθρόλευκες» φάνηκε να αγγίζουν το τρόπαιο, όμως ο Εθνικός δεν είχε πει την τελευταία του λέξη.

Ο Στέφανος Λέανδρος έστειλε την τερματοφύλακα Ελένη Σωτηρέλη στην επίθεση προκειμένου να έχει υπεραριθμία. Το παραμύθι έμελλε να γραφτεί από την αρχηγό των «κυανόλευκων», η οποία σκόραρε στα 24’’ πριν το φινάλε και έστειλε τον τελικό στα πέναλτι.

Η Σωτηρέλη έδειξε και εκεί πως ήταν η μέρα της, απέκρουσε την εκτέλεση της Ελευθεριάδου και αφού ούτε η Ξενάκη βρήκε δίχτυα στη συνέχεια, ο Εθνικός κατέκτησε το πρώτο Κύπελλο της Ιστορίας του στην παρθενική του συμμετοχή σε Τελικό.

Τα οκτάλεπτα: 2-3, 1-1, 3-3, 3-2, 2-4 (πεν.)

Η διαδικασία των πέναλτι:

0-1 Καραμπέτσου
0-1 Απόκρουση Σωτηρέλη στην Ελευθεριάδου
0-2 Μιχαϊλοβιτς
1-2 Τριχά
1-3 Νίνου
2-3 Σιούτη
2-4 Τέρνερ
2-4 δοκάρι Ξενάκη

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Δημήτρης Κραβαρίτης): Σταματοπούλου, Ελευθ. Πλευρίτου 3, Χυδηριώτη 2, Ελευθεριάδου 1, Τριχά 1, Ξενάκη 1, Σιούτη 2, Μαργ. Πλευρίτου, Σάντα, Β. Πλευρίτου, Τζωρτζακάκη, Μυριοκεφαλιτάκη 1, Νίγκρο, Δρακωτού, Χριστοδούλου-'Αουτ

ΕΘΝΙΚΟΣ (Στέφανος Λέανδρος): Σωτηρέλη 1, Καραμπέτσου 4, Οικονόμου, Τέρνερ 2, Μπέτα, Νίνου 4, Χατζηκυριακάκη, Αλκ. Μπενέκου, Μιχαϊλοβιτς 1, Κανετίδου, Ιόλη Μπενέκου, Τορνάρου 1, Μαυρωτά, Κατσιμπρή, Κλαψιανού