Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Νέων Γυναικών: Ήττα από την Κροατία και τρίτη θέση για την Ελλάδα

Η Εθνική πόλο νέων γυναικών ηττήθηκε με 14-13 από την Κροατία στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα.

Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Νέων Γυναικών: Ήττα από την Κροατία και τρίτη θέση για την Ελλάδα

Την ήττα με 14-13 από την οικοδέσποινα Κροατία γνώρισε η Εθνική ομάδα υδατοσφαίρισης Νέων Γυναικών στον τρίτο αγώνα της στον Α' Όμιλο του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος του Ζάγκρεμπ.

Έτσι η «γαλανόλευκη» πήρε την τρίτη θέση στην τελική βαθμολογία του Ομίλου και θα χρειαστεί να παίξει χιαστί αγώνα κόντρα στην Ουκρανία την Τετάρτη (28/8) στις 21:30, για να διεκδικήσει την είσοδό της στην 8άδα της διοργάνωσης.

Ο αγώνας ήταν αμφίρροπος από το ξεκίνημα, με εναλλαγές στο σκορ, όμως η Εθνική κατάφερε να προηγηθεί 7-5 και να πάρει σημαντικό προβάδισμα, με 11-8, στα μέσα του τέταρτου οκατάλεπτου, αλλά στη συνέχεια έπαθε μπλακ άουτ.

Η Κροατία ισοφάρισε 11-11, η Ελλάδα προηγήθηκε πάλι με 12-11, αλλά στο φινάλε οι αντίπαλες βρήκαν τον τρόπο και προηγήθηκαν αρχικά με 13-12. Η Καραμπέτσου ισοφάρισε σε 13-13, αλλά η Ρόζιτς πέτυχε το νικητήριο γκολ για την Κροατία, 1:19 πριν από τη λήξη, καθώς το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα δεν βρήκε απάντηση στην επόμενη επίθεσή του με παίκτρια παραπάνω.

Τα οκτάλεπτα: 5-5, 2-0, 1-3, 5-6.

ΕΛΛΑΔΑ (Καραγιάννη): Κωνσταντοπούλου, Καραμπέτσου 5, Κοβάτσεβιτς 1, Φουράκη, Δρακωτού 1, Πιοβάν, Κλαψιανού, Κουρέτα 2, Παπαδοπούλου, Τριχά 4, Κρασσά, Τζωρτζακάκη, Τσιάρα.

Τα γκολ της Κροατίας πέτυχαν οι: Ρόζιτς 4, Μπούτιτς 2, Γκλας 2, Αλαμάτ 2, Κάγκλερ 2, Ντέσινα 1, Μέντιτς 1.