ΟΦΗ- Παναθηναϊκός 0-1: «Για σένα Τζορτζ»!

Ο Παναθηναϊκός πήρε τη νίκη με σκορ 1-0 επί του ΟΦΗ μέσα στην Κρήτη και άπαντες οι «πράσινοι» την αφιέρωσαν στον αδικοχαμένο συμπαίκτη τους

ΟΦΗ- Παναθηναϊκός 0-1: «Για σένα Τζορτζ»!

Την πρώτη του εκτός έδρας νίκη πήρε ο Παναθηναϊκός, που επικράτησε με σκορ 1-0 του ΟΦΗ στην Κρήτη και φυσικά η επιτυχία αυτή είναι αφιερωμένη στον αδικοχαμένο Τζορτζ Μπάλντοκ.

Οι «πράσινοι» προηγήθηκαν μεν πάρα πολύ νωρίς, αλλά στη συνέχεια δεν μπόρεσαν να διαχειριστούν με ψυχραιμία τις καταστάσεις ειδικά στο χώρο του κέντρου, αλλά δεν δέχθηκαν γκολ.

Κυρίως επειδή ο ΟΦΗ δεν είχε συγκέντρωση στην τελική προσπάθεια για να ισοφαρίσει έστω το σκορ, με συνέπεια οι «πράσινοι» να πάρουν το τρίποντο που τόσο πολύ είχαν ανάγκη και βαθμολογικά αλλά κυρίως ψυχολογικά.

Το γρήγορο γκολ που σημείωσε στο 6’ ο Τετέ με το έξυπνο και ξαφνικό σουτ του από το ύψος της μεγάλης περιοχής έδωσε το προβάδισμα στον Παναθηναϊκό, που πάντως στο υπόλοιπο διάστημα… δεινοπάθησε.

Ο ΟΦΗ «χτυπούσε» κυρίως στη δεξιά πλευρά των φιλοξενουμένων εκεί όπου ο Κώτσιρας ήταν ουσιαστικά μόνος του μια και ο Τετέ δεν γύριζε για να βοηθήσει με συνέπεια οι κρητικοί να προκαλούν «ρήγματα» στην άμυνα του Παναθηναϊκού χάνοντας μερικές καλές ευκαιρίες.

Στο 18' ο Ντραγκόφσκι προσπάθησε να κάνει ντρίμπλα, ο Γιούνγκ τον πίεσε, κέρδισε την μπάλα αλλά ο Πολωνός έπεσε και έδιωξε, ο Φούντας προσπάθησε να μπει στη φάση αλλά ο τερματοφύλακας του Παναθηναϊκού διόρθωσε το λάθος του

Στο 41’ έκανε σουτ Γιούνγκ λίγο έξω από την περιοχή η μπάλα χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι και βγήκε άουτ, ενώ στο 45+2’ σέντρα του Γκονζάλες από τα δεξιά, τακουνάκι του Σενγκέλια, έπεσε στη γωνία του και μπλόκαρε ο Ντραγκόφσκι.

Στο δεύτερο μέρος ο ΟΦΗ είχε και πάλι την πρωτοβουλία των κινήσεων, αλλά αυτή τη φορά οι «πράσινοι» ήταν πιο… δεμένοι στα μετόπισθεν με συνέπεια οι κρητικοί να μην μπορούν να απειλήσουν εύκολα.

Αντίθετα με τον Τετέ να είναι δραστήριος, τον Κώτσιρα να είναι πιο σταθερός στις επεμβάσεις του και τον Μπακασέτα να δίνει λύσεις στην επίθεση είχαν κάποιες καλές στιγμές κυρίως από στημένες φάσεις.

Τελικά οι γηπεδούχοι δεν μπόρεσαν να κάνουν τίποτε περισσότερο με τον Παναθηναϊκό να παίρνει τη νίκη με το τελικό 0-1.


Μικρογραφία

ΟΦΗ – Παναθηναϊκός 0-1

Γήπεδο: «Θ. Βαρδινογιάννης»

Διαιτητής: Τζήλος Αθανάσιος (Λάρισας)

Σκόρερς: Τετέ (6’)

Κίτρινες: Νους (20’), Γκονζάλες (67’), Σενγκέλια (85’) - Γερεμέγεφ (23’), Μλαντένοβιτς (65’), Γεντβάι (83’)

Κόκκινη: -

Συνθέσεις:

ΟΦΗ (Ράσταβατς): Χριστογεώργος-Γκοναζάλες, Χατζηθεοδωρίδης (78’ Αμπάντα), Χριστόπουλος, Λαμπρόπουλος- Μπαΐνοβιτς (68’ Μπάκιτς), Καραχάλιος (89’ Αποστολάκης), Φούντας (68’ Ριέρα) -Νους, Σενγκέλια, Γιούνγκ (78’ Σαλσέντο)

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Αλόνσο): Ντραγκόφσκι- Μλαντένοβιτς, Ίνγκασον, Γεντβάι Κώτσιρας- Αράο (78’ Μαξίμοβιτς) Τσέριν- Μπακασέτας (80’ Ουναΐ), Τετέ (89’ Μαντσίνι), Τζούρισιτς (60’ Πελίστρι) – Γερεμέγεφ (79’ Νίκας)