Το «σταυροδρόμι» με τον Αλόνσο

Η διοίκηση του Παναθηναϊκού έχει μπροστά της ένα μεγάλο δίλημμα για το μέλλον του Ντιέγκο Αλόνσο στην τεχνική ηγεσία της ομάδας, η οποία είναι ήδη επτά βαθμούς πίσω από την κορυφή

Το «σταυροδρόμι» με τον Αλόνσο

Ο Παναθηναϊκός δεν έχασε από τον Ολυμπιακό στο ΟΑΚΑ, πήρε την ισοπαλία με αρκετά καλή εμφάνιση στο πρώτο ημίχρονο, σε ένα διάστημα στο οποίο έδειξε πως υπάρχει «πρώτη ύλη» και προϋποθέσεις για να παίξει καλό ποδόσφαιρο.

Οι «πράσινοι» έδειξαν πολύ καλά στοιχεία στα πρώτα 45 λεπτά του ντέρμπι δημιουργώντας πολλές ευκαιρίες, παίζοντας από τις δύο πλευρές, πίεζαν τα χαφ του Ολυμπιακού και έφταναν στην περιοχή του Τζολάκη, αλλά αδυνατούσαν να σκοράρουν.

Έχασαν μοναδική ευκαιρία να μπουν στην… θέση του οδηγού και να έχουν αυτοί το απόλυτο έλεγχο στο παιχνίδι και μάλιστα με διαφορά δύο γκολ.

Δεν το έκαναν διότι οι παίκτες δεν είχαν το καθαρό μυαλό και την συγκέντρωση που απαιτούνταν για να «τελειώσουν» σωστά τις φάσεις.

Τα πράγματα άλλαξαν στη συνέχεια με την επιλογή του Ολυμπιακού να πρεσάρει από πολύ ψηλά και να δυσκολέψει σε μεγάλο βαθμό την ανάπτυξη του παιχνιδιού στον Παναθηναϊκό.

Χτύπησε και ο Ιωαννίδης, που μπορούσε να αποτελέσει «σημείο αναφοράς» με τον άφαντο Σπόραρ να μην… ενοχλεί ιδιαίτερα την «ερυθρόλευκη» άμυνα.

Η κούραση κομβικών παικτών όπως των Αράο, Μλαντένοβιτς, Μπακασέτα επέβαλε αλλαγές στην ενδεκάδα για τον Αλόνσο, που όμως είδε τον Ολυμπιακό να παίρνει μέτρα και να γίνεται πολύ επικίνδυνος. Ο Λοντίγκιν αποσόβησε τους κινδύνους και ήρθε η ισοπαλία.

Το θέμα όμως είναι από εδώ και πέρα τι γίνεται. Ο Παναθηναϊκός στο τρίτο του φετινό ντέρμπι όχι μόνο δεν νίκησε, αλλά δεν σκόραρε καν, ενώ η εικόνα του β’ μέρους ήταν προβληματική.

Η διοίκηση θα πρέπει να αποφασίσει τι θα κάνει με το μέλλον του Αλόνσο στον πάγκο. Η μια επιλογή δηλαδή είναι θα περιμένει μια ακόμα διακοπή λόγω της Εθνικής για να δει βελτίωση με τον Ουρουγουανό στο Κορωπί και στο επόμενο αρνητικό αποτέλεσμα (ακολουθεί ο ΟΦΗ στην Κρήτη) να ξαναμπεί σε κλίμα εσωστρέφειας.

Ήδη παίζει δεν παίζει καλά, η ομάδα δεν κερδίζει. Το ρόστερ δεν είναι για να βρίσκεται στο -7 από την πρώτη θέση και στο -5 από Ολυμπιακό και ΑΕΚ. Ο Παναθηναϊκός στις 7 πρώτες αγωνιστικές έχει μόλις δύο νίκες στο πρωτάθλημα. Καμία δικαιολογία δεν υπάρχει πλέον.

Η άλλη είναι να καρατομήσει τώρα τον Αλόνσο και να επιχειρήσει ένα νέο ξεκίνημα με έναν άλλον προπονητή, που στο διάστημα της διακοπής θα έχει το χρόνο να κάνει τις όποιες αλλαγές κρίνει αυτός για να βελτιωθεί η εικόνα της ομάδας.

Η απόφαση είναι στα χέρια της διοίκησης…