Πανσερραϊκός - ΟΦΗ 2-3: «Ρεφάραν» οι Κρητικοί μετά από ματσάρα!

Ο OΦΗ που προερχόταν από εντός έδρας ήττα από τον Παναιτωλικό νίκησε, με πέναλτι στο 89' του Φούντα, στις Σέρρες τον Πανσερραϊκό με 3-2 σε ένα ματς που προγήθηκε 2-0 στο 26' αλλά στο ημίχρονο ήταν ισόπαλο!

Πανσερραϊκός - ΟΦΗ 2-3: «Ρεφάραν» οι Κρητικοί μετά από ματσάρα!

Επιστροφή στις νίκες για τον ΟΦΗ μετά από ένα χορταστικό ματς στις Σέρρες με 5 γκολ και πολλές συγκινήσεις!

Η ομάδα του Ηρακλείου ,που προερχόταν από ήττα εντός έδρας (από τον Παναιτωλικό) ...ρέφαρε κερδίζοντας τον Πανσερραϊκό (που αγνοεί το εντός έδρας τρίποντο) με σκορ 3-2.

Σ' ένα ματς που κρίθηκε στο 89', με πέναλτι (που κέρδισε ο καλύτερος παίκτης του γηπέδου Νους), αφού οι φιλοξενούμενοι είδαν το προβάδισμα δύο γκολ τους, στο 26' να εξανεμίζεται πριν την ανάπαυλα του ημιχρόνου!

Το ματς ξεκίνησε με τις δύο ομάδες στην επίθεση και σουτ εκτός περιοχής των Καραχάλιου και Τομάς, αλλά ήταν οι Ηρακλειώτες, του Δέλλα, που «χτύπησαν» πρώτοι ανοίγοντας το σκορ με κεφαλιά του Μπρεσάν σε κόρνερ του Noυς (8').

Ήταν το πρώτο γκολ του Ιταλού με τα ασπρόμαυρα. Το ίδιο και για τον δημιουργό του 0-1 Αργεντινό που στο 26' εξέθεσε τη χειρότερη άμυνα του πρωταθλήματος με σουτ («με την μία») αφού κινήθηκε ως «κρυφός φορ» μετά το γύρισμα του Σαλσέδο (1η ασίστ στο πρωτάθλημα).

Οι γηπεδούχοι - που ενδιάμεσα είχαν γλιτώσει ελέω του γκολκίπερ Γκουγκεσασβίλι σε προβολή του Σαλσίδο - όχι μόνο είχαν μια ευκαιρία με τον Φάρες (17' απόκρουση Χριστογεώργος) αλλά μείωσαν άμεσα (28') με τον «συνήθη ύποπτο» Μπετανκόρ ο οποίος πέτυχε (με σεντερφορίσιο τέρμα) το 4ο γκολ του στο πρωτάθλημα μετά από γύρισμα του Δελληγιαννίδη!

Ο ίδιος παίκτης είχε (σε ευκολότερη φάση) στα πόδια του την ευκαιρία για το 2-2 (39') αλλά το πέτυχε ο Φαρές παίρνοντας το «ριμπάουντ» ασθενούς απόκρουσης του Χριστογεώργου σε σέντρα-σουτ του Λιάσου (45').

Στην επανάληψη παρά την είσοδο του Ντέλετιτς, για τους γηπεδούχους, οι φιλοξενούμενοι ήταν καλύτεροι χάνοντας μεγάλες ευκαιρίες: στο 55' ο Σενγκέλια (αστόχησε προ κενής εστίας, μετά από λάθος σε έξοδο του αντίπαλου γκολκίπερ), στο 59' ο Σαλσέδο δεν βρήκε στόχο, στο 66' το δοκάρι σταμάτησε τον Νους και στο 72' τον ίδιο παίκτη σε τετ α τετ ο γκολκίπερ με το ...κεφάλι!

Tελικά ο Αργεντινός έδωσε τη λύση κέρδιζοντας πέναλτι (88') από τον Βαγκέ σε μια φάση που του έγινε αρχικά φάουλ αλλά δεν τα παράτησε!

Την εκτέλεση ανέλαβε ο Φούντας ευστοχώντας παρότι ο γκολκίπερ μάντεψε τη γωνιά.

Ως το φινάλε (90+4') ο Αποστολάκης πάνω στη γραμμή απέτρεψε νέα ισοφάριση σε κεφαλιά του Φαρές.

ΜΙΚΡΟΓΡΑΦΙΑ

Πανσερραϊκός – ΟΦΗ 2-3

Γήπεδο: Δημοτικό Σερρών.

Σκόρερ: 26’ Μπετανκόρ, 45’ Φαρές – 8’ Μπρεσάν, 26’ Νους, 89' (πεν.) Τούντας

Διαιτητής: Παπαδόπουλος (Μακεδονίας)

Κίτρινες κάρτες: Λιάσος (56’), Xαντάκιας (58’), Μπετανκόρ (70’) – Αποστολάκης (75'), Μαρινάκης (79’)

Κόκκινες κάρτες: -

ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ (Χουάν Φεράντο): Γκουγκεσασβίλι – Χαντάκιας (64’ Βαγκέ), Μπέργκστρεμ (81’ Καρασαλιδης), Ντάβιντσον - Δεληγιαννίδης (90' Xατζηστραβός), Φαρές, Στάικος, Λιάσος (64’ Ζελέν) – Τομάς – Τέρζιτς (46’ Ντέλετιτς), Μπετανκόρ.

ΟΦΗ (Τραϊανός Δέλλας): Xριστογεώργος - Μαρινάκης, Λαμπρόπουλος, Μπρεσάν, Χατζηθεοδωρίδης – Καραχάλιος (73’ Αποστολάκης), Μπαΐνοβιτς - Σενγκέλια (90+1' Σίλβα), Μπάκιτς (73’ Φούντας), Νους – Σαλσέδο (87’ Γιουνγκ)