Super League: Τα ντέρμπι άλλαξαν τα δεδομένα

Η έκτη αγωνιστική της Super League έφτασε στο τέλος της και τα αποτελέσματα των δύο ντέρμπι, άλλαξαν τις ισορροπίες στη βαθμολογία.

Super League: Τα ντέρμπι άλλαξαν τα δεδομένα

Το πρόγραμμα της έκτης αγωνιστικής της Super League περιελάμβανε δύο ντέρμπι. Το ένα έγινε στη Θεσσαλονίκη ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και τον Άρη και το άλλο διεξήχθη στην Αθήνα ανάμεσα στην ΑΕΚ και τον Παναθηναϊκό.

Οι «ασπρόμαυροι» γνώρισαν την εντός έδρας ήττα από την ομάδα του Μάντζιου και έπεσαν από την κορυφή, εκεί όπου κατάφερε να ανέβει η ΑΕΚ μετά το 2-0 επί του Παναθηναϊκού.

Την ίδια στιγμή ο Ολυμπιακός έκανε το καθήκον του απέναντι στον Ατρόμητο και έτσι έπιασε τον ΠΑΟΚ στη δεύτερη θέση, μειώνοντας παράλληλα τη διαφορά από την πρώτη θέση στον έναν πόντο.

Όσον αφορά τον Άρη, έχει καταφέρει να πετύχει δύο μεγάλες νίκες στο ξεκίνημα της φετινής σεζόν. Πριν από τη νίκη στην Τούμπα οι «κίτρινοι» επικράτησαν του Ολυμπιακού και έδειξαν πως βρίσκονται στο σωστό δρόμο.

Από την άλλη σε πτωτική πορεία βρίσκεται ο Παναθηναϊκός που από πολύ νωρίς έχει χάσει έδαφος στη βαθμολογία. Οι «πράσινοι» απέχουν έξι πόντους από την πρωτοπόρο ΑΕΚ και χρειάζονται επειγόντως μία αντίδραση.

Η ανασκόπηση της έκτης αγωνιστικής:

Βόλος - Αthens Kallithea 1-1

Πολύ βελτιωμένος ο Βόλος στο ντεμπούτο του Σάββα Πουρσαϊτίδη, αλλά η Athens Kallithea είχε σούπερ Μπερναμπέ στην εστία και έφυγε αλώβητη από το Πανθεσσαλικό (1-1) χωρίς αυτή τη φορά να παίξει καλά όπως στους προηγούμενους αγώνες της. Ήταν η πρώτη ισοπαλία του Βόλου και η πέμπτη της Athens Kallithea!

Asteras Aktor - Λεβαδειακός 1-1

Βαθμούς και εντυπώσεις μοιράστηκαν το βράδυ του Σαββάτου ο Αστέρας Τρίπολης και ο Λεβαδειακός στο «Θεόδωρος Κολοκοτρώνης», για την 6η αγωνιστική της Super League. Ύστερα από ένα... άοσμο πρώτο μέρος, οι δύο ομάδες έπαιξαν ωραία μπάλα στην επανάληψη και παρά τις πολλές ευκαιρίες που δημιούργησαν, δεν μπόρεσαν να ξεφύγουν από το (διαμορφωμένο από το πρώτο 45λεπτο) 1-1.

ΟΦΗ - Παναιτωλικός 1-2

Πριν από μερικές ημέρες ο ΟΦΗ είχε καταφέρει με ανατροπή να πάρει τη νίκη με 2-1 επί του Παναιτωλικού και να προκριθεί στο Κύπελλο, αλλά αυτή τη φορά ήταν η σειρά των φιλοξενούμενων. Η ομάδα του Αγρινίου κατόρθωσε να πάρει τεράστια νίκη με σκορ 2-1 από τους Κρητικούς, οι οποίοι είχαν προηγηθεί, κάνοντας σημαντικό βήμα στην προσπάθειά της για την παραμονή.

Ολυμπιακός - Ατρόμητος 2-0

Σταμάτησε το αρνητικό σερί ο Ολυμπιακός που επικράτησε με σκορ 2-0 του Ατρόμητου. Η ομάδα του Πειραιά προερχόταν από τρία συνεχόμενα ανεπιτυχή αποτελέσματα και ο αγώνας με τους Περιστεριώτες είχε μπροστά ένα μεγάλο «πρέπει». Οι «ερυθρόλευκοι» έπαιξαν με επτά αλλαγές σε σχέση με το τελευταίο τους παιχνίδι και με τους Μουζακίτη, Κωστούλα, Αποστολόπουλο βασικούς. Ο Ολυμπιακός πήρε τη νίκη που είχε ανάγκη και τώρα στρέφει την προσοχή του στη Μπράγκα.

ΠΑΟΚ - Άρης 0-1

Mετά τη νίκη επί του Ολυμπιακού ο Άρης το... έκανε ξανά, αυτή τη φορά στην έδρα του «αιώνιου» αντιπάλου ΠΑΟΚ. Οι «κίτρινοι» πέρασαν νικηφόρα από την Τούμπα με σκορ 0-1, αποτέλεσμα που κρίνεται δίκαιο βάσει της συνολικής εικόνας του αγώνα.

ΑΕΚ - Παναθηναϊκός 2-0

Η ΑΕΚ άφησε πίσω της τη «λευκή» ισοπαλία με την Athens Kallithea (0-0) την περασμένη εβδομάδα και νίκησε τον Παναθηναϊκό, με αποτέλεσμα να σκαρφαλώσουν στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα του πρωταθλήματος.

Με το αποτέλεσμα αυτό η ΑΕΚ, που είναι πλέον μοναδική αήττητη στην κατηγορία, διεύρυνε παράλληλα το αήττητο εντός έδρας σερί της σε όλες τις διοργανώσεις που κρατά από πέρσι τον Νοέμβρη, όταν είχε χάσει με 1-0 από την Μπράιτον στο Europa League, όπως επίσης και το αντίστοιχο σερί της στα εντός έδρας παιχνίδια της κόντρα στον Παναθηναϊκό, από τον οποίο είχε να χάσει από τον Δεκέμβρη του 2020 (1-2), όταν αναμετρήθηκαν στο ΟΑΚΑ επίσης για το πρωτάθλημα.

Λαμία - Πανσερραϊκός 1-2

Χρειάστηκε έξι αγωνιστικές όμως τελικά τα κατάφερε ο Πανσερραϊκός, ο οποίος έφυγε με το διπλό από το «Αθανάσιος Διάκος» επικρατώντας με 1-2 της γηπεδούχου Λαμίας, σε ένα παιχνίδι που τα είχε όλα: Γκολ, συγκινήσεις, ωραία μπάλα κατά διαστήματα, αλλά και δύο αποβολές, μία για κάθε ομάδα!