Kαλλιθέα - ΑΕΚ 0-0: «Φρένο» στους «κιτρινόμαυρους» η ομάδα του Ντονάτι!

Kαλλιθέα και ΑΕΚ δημιούργησαν φάσεις μπροστά από τις δύο εστίες στη Λεωφόρο αλλά γκολ δεν βρήκαν μένοντας στην «λευκή ισοπαλία»

Kαλλιθέα - ΑΕΚ 0-0: «Φρένο» στους «κιτρινόμαυρους» η ομάδα του Ντονάτι!

Χωρίς νικητή και γκολ ολοκληρώθηκε η αναμέτρηση Καλλιθέας - ΑΕΚ στο «Απ. Νικολαίδης» με την επανακάμψασα στα «σαλόνια» ομάδα να αφήνει χωρίς καλή... θέα την «Ένωση» που έχασε την επαφή της με την κορυφή (-2).

Οι «κυανόλευκοι»,, που έχασαν με τα χιλιά ζόρια από τον Ολυμπιακό κι αναδείχθηκαν ισόπαλοι (2-2) με τον Παναθηναϊκό, παρότι συνεχίζουν ν' αγνοούν τη νίκη στην σεζόν έδωσαν ξανά διαπιστευτήρια ανταγωνιστικότητας «φρενάροντας» την ομάδα του Αλμέιδα, που προερχόταν από δύο νίκες.

Οι φιλοξενούμενοι που παρουσιάστηκαν με τον Πινέδα... δεξί μπακ (απόντων των Ρότα - Οντουμπάτζο) και τον Περέιρα βασικό πρώτη φορά δεν είχαν τους Λιβάι Γκαρσία, Άμραμπατ, Γκατσίνοβιτς, Λαμέλα και Λιούμπιτσιτς δεν κατάφεραν ούτε να αιφνιδιάσουν, ούτε να επιβάλλουν το ρυθμό τους κόντρα στην καλά οργανωμένη ομάδα του Ντονάτι (δίχως τους τραυματίες Μαρότα και Μεχίας) που όσο περνούσε η ώρα κέρδιζε μέτρα κι απειλούσε.

Ωστόσο το ημίχρονο βγήκε χωρίς γκολ αφού ο Πιερό αστόχησε σε κεφαλιά αφύλακτος (26'), ενώ σουτ του Μανθάτη στην κόντρα «έβγαλε» ο Στρακόσα. Πάντως η μεγαλύτερη ευκαιρία του αγώνα του πρώτου μέρους ήταν για τους κιτρινόμαυρους (που έχασαν με μυικό τραυματισμό τον Moυκουντί) αλλά το βολέ του Σιμάνσκι από το σημείο του πέναλτι απέκρουσε ενστικτωδώς ο Μπερναμπέ (35').

Στο ξεκίνημα της επανάληψης η «κιτρινόμαυρη» πίεση αυξήθηκε με προσπάθειες των Κοιτά, Πιερό (νέα κεφαλιά αφύλακτος άουτ) αλλά κυρίως του Ελιάσον (59'), όμως στόχο δεν βρήκαν, όπως κι οι γηπεδούχοι σε κόντρα με τον Ντεμέτριους (55').

Ωστόσο η μεγάλη τους ευκαιρία ήταν στο 71' σε «τσαφ» του αφύλακτου Μουρίνιο μετά το λάθος του Πήλιου.

Μάλιστα οι γηπεδούχοι φώναξαν για πέναλτι σε τράβηγμα του Πηλίου σε προβολή του Τζάνι μετά από φάουλ του Βαλμπουενά (73'), αλλά για την ομάδα διαιτησίας δεν υπήρχε κάτι μεμπτό.

Το ματς ήταν στην «κόψη του ξυραφιού» μετά την είσοδο του Φερνάντες που έδωσε πνοή στους φιλοξενούμενους, αλλά χρειάστηκαν τα ρεφλέξ του Στρακόσα με τον νεοεισελθόντα Σοϊρι για να μην βρεθούν να κυνηγούν στο σκορ...

ΜΙΚΡΟΓΡΑΦΙΑ

Καλλιθέα - ΑΕΚ 0-0

Γήπεδο: «Aπ. Νικολαϊδης»

Σκόρερ: -

Διαιτητής: Τζήλος (Λάρισας)

Κίτρινες κάρτες: Πασσαλίδης (13’), Μότοκ (23’), Μερκάτι (53') – Κοϊτά (45’), Γιόνσον (78'), Πινέδα (90+1')

Κόκκινες κάρτες: -

ΚAΛΛΙΘΕΑ (Mάσιμο Ντονάτι): Μπαραγκάν - Ισιμά Μιρέν, Μότοκ, Πασαλίδης (71’ Tσιβελεκίδης) - Μανθάτης, Μερκάτι (66’ Eντιαγιέ), Ντιμπά, Χάνουσεκ – Ντεμέτριους (67’ Βασιλόγιαννης), Μουτίνιο (72’ Bαλμπουενά) – Τζιάνι (85’ Σοϊρι)

ΑΕΚ (Mατίας Αλμέιδα): Στρακόσα - Πινέδα, Βίντα, Μουκουντί (λ.τρ. 37’ Κάλενς), Πήλιος – Σιμάνσκι (66’ Γιόνσον), Μάνταλος, Κοϊτά (66’ Tζοούμπερ), Ελίασον (76’ Φερνάντες) – Περέιρα (76’ Tσιλούλης), Πιερό.