Άρης-Ολυμπιακός 2-1: Μία από τα ίδια και νέο σοκ

Ο Ολυμπιακός ηττήθηκε με σκορ 2-1 από τον Άρη στο «Κλεάνθης Βικελίδης» γνωρίζοντας την πρώτη του ήττα στο φετινό πρωτάθλημα σε ένα ματς που ήταν ακίνδυνος.

Άρης-Ολυμπιακός 2-1: Μία από τα ίδια και νέο σοκ

Την πρώτη του ήττα στο φετινό πρωτάθλημα γνώρισε ο Ολυμπιακός από τον Άρη με σκορ 2-1. Η ομάδα της Θεσσαλονίκης έκανε ένα άψογο τακτικά παιχνίδι και υποχρέωσε σε ήττα τους Πειραιώτες που ήταν ακίνδυνοι στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα. Οι Θεσσαλονικείς προηγήθηκαν στο 3’ με τον Μανού Γκαρθία και ο Μορόν στο 40’ έκανε το 2-0, ενώ ο ίδιος στο 65’ είχε και δοκάρι, αλλά και ακόμα μία καλή ευκαιρία για να σκοράρει. Ο Ολυμπιακός δεν παρουσίασε την παραμικρή βελτίωση από το προηγούμενο ματς με τον Παναιτωλικό όταν και είχε μείνει στο 0-0. Οι «ερυθρόλευκοι» το μόνο που κατάφεραν ήταν να μειώσουν σε 2-1 με τον Ελ Κααμπί 90’+5’.

Με μία αλλαγή σε σχέση με τον αγώνα κόντρα στον Παναιτωλικό παρατάχθηκε ο Ολυμπιακός στο ματς με τον Άρη. Ο Γκαρθία ξεκίνησε αντί του Στάμενιτς στη μεσαία γραμμή και οι υπόλοιποι δέκα ήταν ίδιοι. Από την άλλη πλευρά ο Άκης Μάντζιος παρέταξε την ομάδα του με 4-3-3 έχοντας Σιφουέντες, Σίστο και Μορόν στην επίθεση. Η ομάδα της Θεσσαλονίκης μπήκε στο ματς πολύ δυνατά και με στόχο να αιφνιδιάσει τον Ολυμπιακό. Μόλις στο 3’ η άμυνα των Πειραιωτών πιάστηκε στον ύπνο και ο Μανού Γκαρθία άνοιξε το σκορ. Οι «κίτρινοι» επιτέθηκαν πολύ γρήγορα από τη δεξιά τους πλευρά με τους Πειραιώτες να μην μπορούν να ανταποκριθούν και να μένουν πολύ νωρίς πίσω στο σκορ.

Στην εξέλιξη του αγώνα θα περίμενε κανείς από τον Ολυμπιακό να βγάλει αντίδραση. Οι Πειραιώτες πήραν τη μπάλα, αλλά απέναντι τους συνάντησαν μία κλειστή άμυνα που δεν τους άφησε περιθώρια. Η εικόνα των «ερυθρόλευκων» δεν παρουσίαζε καμία βελτίωση σε σχέση με το ματς κόντρα στον Παναιτωλικό. Η ομάδα του Πειραιά δεν μπορούσε να δημιουργήσει φάσεις και η καλύτερη στιγμή της ήταν στο 19’ με τον Έσε να βρίσκει τον Ελ Κααμπί, αλλά η κεφαλιά του δεν ήταν καλή και ο Κουέστα μπλόκαρε. Στη συνέχεια η ομάδα του Πειραιά απείλησε κυρίως με εκτελέσεις φάουλ του Τσικίνιο και μοιραία στο 40’ δέχτηκε και δεύτερο γκολ από τον Μορόν και πήγε στα αποδυτήρια με το σκορ εις βάρος της 2-0.

Στην επανάληψη ο Μεντιλίμπαρ έβαλε στο παιχνίδι τους Ολιβέιρα, Γουίλιαν για να γίνει πιο επιθετικός. Η εικόνα του αγώνα, ωστόσο δεν άλλαξε με τον Ολυμπιακό να γυρίζει ανούσια τη μπάλα γύρω από την περιοχή του Κουέστα, ο οποίος περνούσε ένα πολύ εύκολο βράδυ που σίγουρα δεν το περίμενε ούτε ο ίδιος. Η ομάδα του Πειραιά είχε τρομερή αδυναμία να δημιουργήσει φάσεις και αναλώθηκε σε γεμίσματα κάτι που έκανε και στο ματς με τον Παναιτωλικό. Από την πλευρά του ο Άρης δεν είχε κανένα λόγο να βιαστεί και να ανοιχτεί και με σωστή τακτική κρατούσε το μηδέν.

Από ένα σημείο και μετά βέβαια η ομάδα της Θεσσαλονίκης έδειχνε να έχει τραβηχτεί πολύ πίσω, αλλά και πάλι δεν κινδύνευε. Και όχι μόνο δεν κινδύνευε, αλλά στο 65’ έχασε τρομερή ευκαιρία με τον Μορόν να βγαίνει μόνος απέναντι από τον Τζολάκη, αλλά το σουτ που έκανε σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι. Ο Ολυμπιακός απείλησε με ένα φάουλ του Ολιβέιρα και στο 70’ με μία φάση διαρκείας που Ελ Κααμπί και Γιάρεμτσουκ δεν μπόρεσαν να σκοράρουν. Άλλη καλή στιγμή δεν σημειώθηκε από τον Ολυμπιακό που ήταν κάκιστος παρά το γεγονός ότι προσπαθούσε. Μία ομάδα χωρίς κίνηση, χωρίς ένταση και ταχύτητα εγκλωβίστηκε απέναντι σε ένα καλά διαβασμένο Άρη και το μόνο που κατάφερε ήταν να μειώσει στο έκτο λεπτό των καθυστερήσεων με τον Ελ Κααμπί.

Μικρογραφία

Άρης-Ολυμπιακός 2-1

Γήπεδο: Κλεάνθης Βικελίδης

Διαιτητής: Παϊρέτο (Ιταλία)

Σκόρερ: 3’ Μανού Γκαρθία, 40’ Μορόν, 90’+6’ Ελ Κααμπί

Κίτρινες: 31’ Μάγιο, 35’ Βέλεθ, 38’ Ντόη, 57’ Κάρμο, 75’ Ολιβέιρα, 87’ Σιφουέντες

Συνθέσεις

ΑΡΗΣ: Κουέστα - Μάγιο, Βέλεθ, Μπράμπετς, Φρίντεκ - Μόντσου, Ντιαντί (76’ Σαβέριο), Μανού Γκαρθία (76’ Νταρίντα)- Σιφουέντες (90’+3’ Ζιλ), Σίστο, Μορόν (86’ Ζαμόρα)

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Τζολάκης – Ροντινέι, Ντόη (77’ Μπιανκόν), Κάρμο, Ορτέγκα – Έσε, Ντάνι Γκαρθία (46’ Ολιβέιρα)– Βέλντε (46’ Γουίλιαν), Τσικίνιο (69’ Γιάρεμτσουκ), Ζέλσον (77’ Κοστίνια)– Ελ Κααμπί