Ολυμπιακός: Τα «θέλω» του Μεντιλίμπαρ και το «δεκάρι»

Οι μεταγραφές του Ολυμπιακού, ο νόμος του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ και η κουβέντα που έγινε για το «δεκάρι».

Ολυμπιακός: Τα «θέλω» του Μεντιλίμπαρ και το «δεκάρι»

Η μεταγραφική περίοδος παραμένει ανοιχτή για την Ελλάδα μέχρι τις 11 Σεπτεμβρίου, αλλά εάν γίνει κάποια κίνηση από εδώ και πέρα δεν θα έχει δικαίωμα συμμετοχής στην Ευρώπη. Έχοντας ως δεδομένο τα «θέλω» του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ μοιάζει δύσκολο να γίνει κάποια προσθήκη.

Με την εξέλιξη που είχαν οι φετινές μεταγραφικές κινήσεις της ομάδας του Πειραιά είναι ξεκάθαρο ότι τα πράγματα έγιναν έτσι ακριβώς όπως τα ήθελε ο προπονητής. Το ζητούμενο, άλλωστε είναι να διαμορφώνεται το ρόστερ έτσι όπως το θέλει ο κόουτς.

Έχει γίνει μεγάλη κουβέντα όλο το καλοκαίρι για το αν ο Ολυμπιακός θα πάρει «δεκάρι» ή ότι πρέπει να πάρει «δεκάρι». Μία κουβέντα που ξεκίνησε κυρίως από τη στιγμή που ο Κώστας Φορτούνης αποφάσισε να μη συνεχίσει την καριέρα του στο μεγάλο λιμάνι και να μετακομίσει στην Σαουδική Αραβία.

Βέβαια αν τα βάλει κανείς κάτω τα πράγματα θα διαπιστώσει ότι μία τέτοια κουβέντα δεν έχει και μεγάλη βάση. Ο Μεντιλίμπαρ την περασμένη δεν έπαιζε με «δεκάρι». Και τον Φορτούνη που είχε στη διάθεση του σπάνια, πολύ σπάνια τον έβαλε να παίξει πίσω από τον επιθετικό. Στα άκρα έπαιζε ο Έλληνας μεσοεπιθετικός με τον Μεντιλίμπαρ να μην χρησιμοποιεί κλασικό «δεκάρι» όπως συνηθίζουμε να το λέμε.

Εκείνο που θέλει ο Βάσκος είναι τα χαφ του να «δαγκώνουν» να έχουν τρεξίματα και να πιέζουν τον αντίπαλο. Παράλληλα με όλα αυτά θέλει οι χαφ του να μπορούν να παίξουν τη μπάλα κάθετα και να δημιουργούν. Δεν θέλει το «δεκάρι» που θα κινείται σε περιορισμένο χώρο. Επομένως η κουβέντα που γινόταν δεν είχε και τόση βάση.