ΑΕΚ - Λαμία 1-1: «Φρένο» από Φθιώτες και ...δοκάρια!

Η ΑΕΚ που τα βρήκε ...μπαστούνια με την καλά οργανωμένη Λαμία, βρέθηκε να κυνηγά από γκολ του Φουρτάδο (39') και γλίτωσε τα χειρότερα με την ισοφάριση του Μουκουντί (87') είδε τα δοκάρια της της στερούν το δεύτερο γκολ στις καθυστερήσεις δις (92' Ελίασον, 95' Κοϊτά)

ΑΕΚ - Λαμία 1-1: «Φρένο» από Φθιώτες και ...δοκάρια!

Oύτε την τρίτη σεζόν του Αλμέιδα κατάφερε να νικήσει τη δεύτερη αγωνιστική η ΑΕΚ που έμεινε στο 1-1 με την Λαμία στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Σ' ένα ματς που έχανε ως το 87' αλλά είχε την ευκαιρία δις να πάρει στις καθυστερήσεις με την μπάλα να χτυπά στα δοκάρια

Αποτέλεσμα ο κόσμος της (που πάλι δεν γέμισε το γήπεδο να την γιουχάρει στο φινάλε) και να φωνάζει «Αυτό δεν είναι ΑΕΚ»...

Με την ίδια 11αδα που επικράτησε του ΟΦΗ, ενώ η Λαμία εμφανίστηκε χωρίς τον (πρώην «κιτρινόμαυρο») Ραντόνια και τους Νoύνιες, Λέικ και Γκουιντό.

Η ομάδα του Σατσιά με σχηματισμό 3-5-2 (για την ακρίβεια 5-3-2) όχι μόνο έκλεισε τους χώρους για τον Λιβάι και τους υπολοίπους αλλά κατάφερε όλο το πρώτο ημίχρονο ν' απειληθεί ουσιαστικά μόνο μια φορά σε κεφάλια του Μουκουντί μετά από κόρνερ του Άμραμπατ (15') που απέκρουσε ο Κόστιτς.

Ο γκολκίπερ της ομάδας της Φθιώτιδας είχε και μια επέμβαση σε σουτ του (μόνου δραστήριου «κιτρινόμαυρου») Κοιτά αλλά πέραν τούτου ουδέν.

Έχοντας μπλοκάρει κι εκνευρίσει τους αντιπάλους τους οι «κυανόλευκοι» προηγήθηκαν στην πρώτη τους τελική με φαλτσαριστό σουτ του Φουρτάδο (39') εντός περιοχής.

Το 0-1 ήταν σκορ ημιχρόνου, αφού οι ...σοκαρισμένοι γηπεδούχοι δεν είχαν αντίδραση

Στην επανάληψη η ομάδα του Aλμέιδα μπήκε φουριόζα αλλά ο Γιαννούτσος έβαλε σωτήριο τάκλιν πριν εκτελέσει από κοντά τον Κόστιτς ο Λιβάι!

Ο γκολκίπερ της Λαμίας έβαλε και μια κόντρα στον επιθετικό της ΑΕΚ (61') αποσοβώντας τετ α τετ αλλά συνήθως η «Ένωση» προσπαθούσε με μακρινά σουτ να βρει τη λύση.

Τελικά τη βρήκε με κεφαλιά του Μουκουντί από φάουλ του Λαμέλα που πιστώθηκε την πρώτη του ασίστ στο πρωτάθλημα (87')!

Η ΑΕΚ πίεσε περισσότερο ακολούθως αλλά τα δοκάρια της στέρησαν την ανατροπή: στο 2ο λεπτό των καθυστερήσεων στον Ελίασον και στο 5ο στον Κοιτά!

AEK - Λαμία 1-1

Γήπεδο: Οpap Arena

Σκόρερ: 87' Μουκουντί - 39’ Φουρτάδο

Διαιτητής: Πουλικίδης (Δράμας)

Κίτρινες κάρτες: - Κόστιτς (49')

Κόκκινες κάρτες: -

AEK (Ματίας Aλμέιδα): Στρακόσα – Ρότα (68’ Οντουμπάτζο), Μουκουντί, Βίντα, Πήλιος – Σιμάνσκι (68’ Μάνταλος), Πινέδα (58’ Λαμέλα), Άμραμπατ (58’ Ελίασον), Κοϊτά – Λιούμπιτσιτς (78’ Τσούμπερ) - Γκαρσία.

ΛΑΜΙΑ (Mαρίνος Σατσιάς): Κόστιτς – Αντράντε 7 (77’ Σάντμπεργκ), Κορνέζος, Γιαννούτσος – Σαραμαντάς 7 (77’ Ντεντάκης), Ρινγκ (84’ Τερεζίου), Δοϊρανλής (90’ Αθανασακόπουλος), Μπίκοβ, Mέκτις (90’ Σιμόνι) - Φουρτάδο Βλαχομήτρος.